13m dcérka nevie padať na zadok
Prosim vás, máme niektorá skúsenosti s tým, že dieťa nevie padať na zadok? Dcerka začina chodiť, no pada dozadu ako rovna doska a čaka že ju chytim. Vôbec nevie padnuť na zadok aj keď ju to učime vôbec jej nevieme podlomiť kolienka k sedu. Je to veĺmi nebezpečne preto cely den len stojime za ňou. Robilo aj vaše dieťatko niečo take? Viete mi nejako poradiť?..pokiaľ toto neprestane robiť vidim, že sa nenauči poriadne poriadne chodiť. Ďakujem pekne
@weronkaa a uz si ju nechala, aby si tu hlavu aj udrela pri pade? Ak ju zakazdym.zachytis, nema motivaciu sa naucit padat. Nechaj ju bez pomoci bud na makkom.koberci alebo na.pwnovej podlozke. Hlavu si nerozbije, ale aspon jej trosku zaduni a bude sa viac snazit 😀
@weronkaa dieťa sa musí naučiť aj padať a presne ako vraví
@lindusss2016
ak by stojíte vždy za ňou a nikdy sa neudrie, nikdy sa to nenaučí. Véd mama stojí za mnou, ta ma vždy chytí, na čo sa ucit
Ako píšu dievčatá, no možno bolo treba už skôr začať, môj sa naučil padať ešte v dobe, keď sa učil Si sadnúť a keď začal chodiť okolo nábytku a to veru boli pády, ale bolo ich len pár, dieťa sa ti vie naučiť... Píšeš, že ju nevieš naučiť padať, to ju ani nenaučís, sama musí na to prísť, dajte jej viac priestoru, netreba jej byť furt za zadkom, príliš sa vás spolieha.
@lindusss2016 par krat už tak spadla, pretože sa to neda vždy ustriehnuť. Zostala ležať s plačom na zemi..velmi sa bojim ju nechat samu pretoze mame vsade plavačku a je to dost tvrde bojim sa aby sa jej niečo nestalo.
volakedy predávali také traky, dala si do toho dieťa a držala si traky....bolo to miesto toho aby si bola stále zohnutá k dieťaťu a ničila si kríže.....je ešte malá a tým že nevie poriadne chodiť, tak by si ju mala stále držať pokiaľ získa akú takú stabilitu...teda neviem ako chodí, ak už pekne sama a problém je v tých pádoch - tak na to musí prísť sama...ale ak ešte nemá pevnú chôdzu tak niekde zožeň tie traky, nemusíš byť pri nej zohnutá, síce ideš za ňou ale ked padá tak tým že ju držíš a traky tak stlmíš pád..
@weronkaa moja tiež padala ako lata, ako do vody, myslím, že preto lebo nikdy nestvornozkovala, išla rovno na nohy. Chodila som za ňou, inú starosť som nemala. Nezobrala by som si na svedomie, že sa buchne tak ze otras mozgu a pod. Súčasne som jej na nej samej ukazovala ako padať. Časom sa to naučila. Prežili sme.
@weronkaa moj 10 mesacny sa tiez ako sa naucil stavat len tak pustil a neriesil a padol ako doska a raz nam padol skaredo na hlavicku a vtedy som si povedala a dost a pokazde co sa postavil som ho stiahla na zadok znova postavil znova na zadok a normalne po par dnoch pochopil a uz inak sa nepusti ako na zadok 🙂
@hettinka lenze s, touje prilbickou sa tiez deti nenaucia opatrnosti. Nehovoriac o tom, ze pre chrbticu je to tiez zataz.
@weronkaa plavacka je praveze rwlativne makka. My sme pri prvej rozprestrwli po celej izbw karimatky, penove puzzle, koberec, no vsade bolo nieco, ked sa ucila chodit. Teraz mladai to ani nepotreboval, ten spadol len parkrat, ale uz sa to pekne naucil
@weronkaa moje prve dieta nevedelo padat na zadok.. behal od 11m.,ale.tie pady! Vzdy som.rozmyslala,ci ist na pohotovosť.. a nezachyrila som,teda malokedy,aj ked som.stala.pri nom. mladsie dieta padat vedelo samo a hned,ale ona zacala.aj neskor chodit,az ako 18m., dovtedy len stala,ale to nejak nepadala..
@weronkaa jasne,ze z toho vyrastol. To trvalo len par mesiacov, lebo chodil.od 11m. Zvazovali sme.prilbu,ale.on sa dost potol,tak.sme.to zavrhli a k veceru,ked hrozilo viac padov,tak som ho mavala na remencoch. Ale tak fakt len chvilu, rychlo to preslo, asi pol.roka a bolo to vsetko ine. Teraz ma uz.8r.
@hettinka ani veľmi nie sú z gumy. moja spadla a zlomila si ruku. Nebolo to nič moc pre tak malé dieťa mať mesiac zasadrovanu ruku

@weronkaa áno robil to môj najstarší a stále si udrel hlavu, tiež som z toho bola na prášky, ale neboj, prešlo to. Naučí sa ako aj iné veci. Niektoré deti sú tak trocha nemotorne. Sesternicina takto padala dopredu, nevedela vystrieť ruky a vyniká.si všetky mliečne zuby, bolo to hrozne