16 mesačné dieťa uprednostňuje otca pred matkou
Ahojte mamičky ako zvládate to keď vaše 16 mesačne dieťa viac uprednostňuje svojho otca pred vami. Je taka namotaná na neho. Nám sa pred dvoma mesiacmi narodili druhé dieťa. A tak sa venujem tomu druhému a otec je s nami doma tak všetko s ňou robí on. poraďte mi ako to zvládnuť.
@veronika19895 mam 2,5 rocneho a polrocneho. So starsim sme boli proste nerozlucna dvojka. Manzel sa mu venoval aj pred tym, kym sme malinlen heho, ale skor tak, ze sa pohral s nim, ked prisiel z prace a potom vecer zas sadal k pocitacu a pracoval, cize veceru som davala ja, sprchovala/kupala som ja, uspavala som ja, ked sa vecer zobudil, utekala som ja k nemu...prisli sme z porodnice s malym cloviecikom, ktory nevyhnutne potrebuje mamu(je dojceny, takze nie je to tak, ze mu niekto miesto mna da flasu), zaspava pri dojceni, cize maleho uspat musim len ja a tym padom, kedze chodia spat cca naraz vecer, starsieho musi dat manzel spat a podobne situacie, ze je to teraz podelene, ze ja a maly, manzel a starsi. Na jednej strane sa mi paci, ze su taki partaci, na druhej strane ma obcas chyta nostalgia za tym, aka sme my boli dvojka. Minule sme ukladali deti,mne maly rychlo zaspal v obyvacke, dala som si ho do postielky na kolieskach a odtiahla do spalne, starsi este nespal, lezal s manzelom v posteli (spi este medzi nami), tak som si lahla k nim. Syn sa ku mne pritulil, no ked uz tak driemkal, podvedome sa otocil prec odo mna a pritulil sa k ockovi. Veru, ze mi aj slza vysla a nie jedna
@veronika19895 je to v poriadku.... Aj naša to tak mala. Teraz má menšie bábo pol roka tak sa snažím staršiemu venovať a hrať sa s ním vždy keď sa mi dá, aj namiesto umytych riadov a je to v starých koľajach 😉
@veronika19895 a co chceš preboha zvládať? 🤦🏻♀️ Veď sa teš, že majú taký pekný vzťah a môžeš sa venovať mladšiemu. Ozaj nechápem. Robíš problém, tam kde nie je.
@mimi3008 predtým sme boli spolu samé doma partner chodil neskoro večer domov ten ju niekedy kúpal alebo uspaval, teraz je doma na materskej s ňou,keď som ju chcela minule poobede uspať tak taký rev spustila ako by som ju bila. Tak potom išiel ju on uspať a zaspala v pohode. Dnes večer som jej chcela dať mlieko taký rev spustila tak isto, ona potom prišla za ním objala ho a mne sa spustila plač, dva mesiace má malý drobec po jeho pôrode som ju nemohla zdvíhať keďže bol cisárskym rezom a máme oddelené spálne či aj to nezaváži. On robí všetko - oblieka, prebaluje, krmi, uspava chodí s ňou von, keď som mu povedala že všetko on robí tak mi na to povedal, že pojde roboty, keď mi vadí, že sa o ňu stará
@veronika19895 presne aj u nas bola sekcia, takze ziadne zdvihanie zo zaciatku, ale od momentu, ked som ho 1.raz po sekcii zobrala na ruky, sa ku mne pyta velmi casto nosit sa, co ma aj tesi, ale aj nevladzem, kedze ma 15 kg. A tiez sme mali 1.mesiac oddelene spalne, lebo hned, ked sme prisli z porodnice, dostal starsi zapal priedusiek. A to este len bolo, prebiehala som z izby do izby, uspala som mladsieho v obyvacke, starsi na mna cakal v spalni, uspala som jeho, mladsi sa zobudil, utekala som spat do obyvacky, ak sa v noci zobudil starsi, chcel mna, utekala som do spalne, pitom sa zobudil mladsi, sla som do obyvacky a rano, ked sa zobudil skor starsi, uz ma zhanal, takze zas do spalne. Bolo to vycerpavajuce. Teraz spime vsetci styria v spalni, nastastie chlapci maju tvrdy spanok a navzajom sa nebudia. Teda starsi uz vacsinou prespi celu noc..
@koniarova to je v poriadku keď uprednostňuje otca a ja už s ňou nič nemôžem robiť, keď sa udrie ide za otcom, uspávat ju môže len on, kŕmi ju len on
@veronika19895 kto nezazil, nepochopi.. ak ma teda prinajmensom nejaky cit
@mimi3008
@veronika19895 ale baby. Ozaj robíte z komára somára. Je to len životné obdobie,ktoré prejde. Nie aby ste mužov pochválili,ako dobre ti zvládajú, vy sa ešte sťažujete.
Mám 3-ročné dvojičky, chlapec a dievča. Dievča je od mala "daddy's girl". Akože príde aj ku mne ma objať a dať mi pusinku, ale preferuje otca. Chlapec je zatiaľ taký neutrálny. Ani mi nenapadlo to riešiť, aspoň mám pokoj, čo je väčšinou nalepená na manželovi 🙂
@veronika19895 ja mám opačný problém, všetko musím len ja, otec neprichádza do úvahy 🥴
Ešte čakáme bábätko a prvé mesiace boli katastrofa, zle mi bolo do toho malý reval:,, že nie ty tatinko, ale maminka."
Proste tatinko nemôže nič, ústa utrieť, obliecť, mliečko nachystať, okúpať, dať cikať, úplne nič...ja by som tak potrebovala nachvíľu kľud, ale on je posledné mesiace strašne naviazaný na mňa
@veronika19895 Zatni zuby a povedz si ze je to len obdobie. Pre starsie dieta je prichod surodenca neskutocne narocne obdobie. Ak to potrebuje zvladnut tak ze si vytvori uzky vtah s otcom, tak je dobre ze si ona sama dokaze takto pomoct. Chapem ako to zaboli ale skus sa zdy na to pozriet z tej druhej stranky... ze mas skveleho partnera a skvele starsie dieta a mas priestor sa venovat novemu babatku. Je mozne ze o mesiac sa vsetko zmeni a starsie dieta sa bude dozadovat tvojej pozornosti. Nebala by som sa ze ju mozes stratit ale urcite by som si urobila cas len pre nu kazdy den, ale nenutila by som ju do cinnosti, ktore chce robit s otcom.