icon

17 mesačné dieťa má skoro 17 kg

andy48
22. dec 2015

Dievčatá, ja má už trochu obavy kvôli váhe môjho syna..myslela som, že váha po roku už nebude stúpať, ale....keď sme boli a ročnej tak mal asi 12 kg (cm veľmi nepamätám, ale myslím si, že okolo 80 cm mal vtedy)...potom 15 mesačná, mal cez 15 kg (výška asi 85 cm), no a minule sme boli u doktorky tak som ho tam supla na váhu a ukázalo mi to skoro 17 kg...
Akože mám z toho stres, lebo on je tak živé dieťa, je neustále v pohybe, naozaj ak posedí 10 minút tak to som asi veľa povedala...v súčasnej dobe mám síce pocit, že sladkosti vyhľadáva, ale povedala by som, že do roka jedol málo sladkého, ani za sladkým nebol, no a teraz dávam na to pozor...dokina povedala, že mu nemusím dávať mlieko 3,5 (dávam krabičkové) ale stačí 1,5...a obmedziť pečivo...ale mne to príde také čudné, keď vidím deti naokolo s rožkom v ruke, dokonca minule deti v centre na ranajky makovník...čo mám 17 mes. dieťaťu dať diétu....??? máte prosím skúsenosť??? ja mám pocit, že môj syn každý mesiac pol kila isto priberie...napriek tomu pohybu čo má...

Strana
z5
bonaqa2013
22. dec 2015

@andy48 kolegyňa mala takýto problém a skončili na metabolickom odd., môže hroziť cukrovka ..... 17 kg vážia deti v predškolskom veku.
Pozri percentilový graf detí - váha, výška....

ada12345
Autor odpoveď zmazal
konopka
22. dec 2015

@andy48 ahoj, presne akoby si písala o mojom synovi, po roku za tri mesiace pribral tri kilá, 15mesačný vážil 15300g , v dvoch rokoch 18 kg, potom sa mu to zastavilo. Teraz bude mat 5 rokov, ma 120 cm a 26,5 kg. No chlap ako hora. Takze ja by som sa nestresovala.

pribinak
22. dec 2015

Moja neter je prvacka ma 33kg a 130 cm výšku, je zdravá, dost zíva na dievčatko, tancuje, hra bedminton, korčuľuje, bicyklujem za vikend aj 60km
Ona je proste taka velka, Erdeg baba, v tváricke je to krasne dievčatko
Ako babo mala tiez v roku 12kg, v dvoch mozno aj 18, sestra je zdravotnícka, pochopila s nou pil nemocnice, v jej pripade je to genetika, švagor a jeho otec su dvojmetroví chlapi

siska53
22. dec 2015

@andy48 nie dietu,ale stravu ktora sa odporuca pre dieta v tom veku. To znamena,ze ziadne sladkosti,solit a korznit minimalne,varenie na pare ci dusenie.
Ja som detom pomimo (aj to len skor synovi,dcera nebola a nie je velky papkac), davala maximalne nesolene chrumky,aj to skor len.preto aby vydrzal v kociku ci pri dlhej ceste autom.
No a pravidelne jedenie vratane kvalitnych tukov dieta pitrebuje na vyvin aj tie. Skor fakt vyradit tie jednoduche cukry.. A zlozite typu rozok len ako sucast jedla,nie pomimo hlavnych jedal.

U vas by som mozno zvazila vysetrenie na stitnu zlazu. Niektori priberaju aj kvoli spomalej funkcii.

pribinak
22. dec 2015

@siska53 take male dieta na štítnu žľazu este nevyšetria

pribinak
22. dec 2015

@andy48 aka vysoká si ty, tvoj muz a obe strany starých rodicov? To iste váha?
Dôležité je, ako dieta priberá, ci je to v pomerne rovnakých "dávkach" alebo skokovite?

k_a_j_k_a
22. dec 2015

@andy48 ahoj. Ja mam doma sice opacny extrem, ale skusim Ti poradit. Dcerka ma 5,5 roka a necelych 15kg. U nas je jedlo velmi zdlhave "utrpenie". Pomaha mat pevne stanoveny rezim. Jedlo 5x denne, Tvoj syn je este maly, cize pridaj kludne 1 veceru pred spanim. Dietu by som neriesila, skor by som sa zamerala na zdravy styl. Mimo jedla by som nedavala nic, ziadne kravinky. Zameraj sa na zeleninu, ovocie, plnohodnotne jedla bez polotovarov a blbosti. Ostatnymi detmi sa neriad. Rozok do ruky? To zje cely? Ved to nezjem ani ja.
Dalsia vec, aku postavu mas Ty / Tvoj manzel? Aj od toho zalezi. U nas deti nemaju byt po kom velke. Na druhej strane mam kamosku, ktora je mohutnejsia. Aj manzela ma vysokeho a syna maju s rozmermi mojej starsej dcery a to je medzi nimi 3 roky rozdiel.

siska53
22. dec 2015

@pribinak kamoskinu synovi ju vysetrili ako v podstate novorodencovi..lebo mal.nejaky problem.a zisitli mu znizenu cinnost. Musel.brat lieky od babatka a chodit na pravidelne kontroly.

pribinak
22. dec 2015

@siska53 asi zavisi od druhu problému, neter taku malú vyšetriť na st.zlazu nechceli

siska53
22. dec 2015

@pribinak asi hej. No v kazdom.pripade najskor kazdy rodic sa musi kriticky pozriet na jedalnicek svojho dietata. Az ked je naozaj zdravy.bez somarin a prejedania,hladat inu pricinu. No a jasne,pozriet sa aj na seba,niekto je naozaj vysoky so sirokymi kostami a teda je aj logicky tazsi,pritom.nie je tucny.

seahorse27
22. dec 2015

Aj moje deti su presne take iste. Dcerka mala v 3 rokoch 20 kg, teraz ma takmer 7 rokov a 35kg, ale je aj vysoka - cca 135 cm. Mladsi syncek mal tiez v roku 12kg a na 15-mesacnej to bude velmi podobne ako u vas. Nam doktorka nikdy neodporucala ziadnu dietu, akurát to mliecko asi od 4 rokov dcerke kazala uz davat polotucne. Snazim sa, aby mali obe deti vyvazenu stravu, dcerke sladkosti vyrazne obmedzujem. Syncek bude mat 14 mesiacov a sladke neje vôbec - par krat si dal zopar omrviniek z domáceho kolaca. Jeho jedlo obsahuje vela zeleniny, ovocia, nejake masko...pecivo neje skoro vôbec, akurát trosku chlebika na ranajky. Podla mna je to aj geneticky dane...a tiez ak dieta dobre prosperuje, je zdrave a spokojne, tak aj rastie a primerane tomu pribera 😉 Viac krat som sa pytala nasej doktorky, ci sa jej nezda dcerka prilis vysoka a ci podla nej nema nejaky hormonalny problem a vzdy sa len tak cudne na mna kukla, ze co vymyslam, ze rastie aj pribera symetricky a my s muzom sme tiez pomerne vysoki, takze podla nej je vsetko ok.

gaby21
23. dec 2015

@andy48 No tak pohyb nie je zárukou zdravého životného štýlu, z niečoho predsa priberať musí, tam ťa to predsa nepustí, príjem kalorií je vyšší ako výdaj, čiže logicky sa bud stravuje nezdravo, alebo v kuse niečo papá aj medzi jedlami, porozmýšlaj kde može byť chyba, treba zaraziť všetko medzi hlavnými jedlami, tyčinky, chrumky, cukríky, dobošky, chipsy, na toto je fakt ešte malý. Ale treba samozrejme, vylučiť akýkolvek zdravotný problém, alebo ak má v génoch byť proste chlap ako hora, tak by som to neriešeila.

tinushka13
23. dec 2015

Dcérku vyšetrovali na štítnu žľazu ako ročnú ( z iného dôvodu, ale vyšetrovali jej ju). Čo sa týka váhy. moja dcérka ako 2 ročná mala váhu tiež niekde okolo 15kg. teraz má 3 roky a má 104cm/18kg. Na 3-ročnej preventívke som sa na to pýtala Dr. že sa mi to zdá priveľa ae pozerala tabuľkovo že je na hornej hranici svojej výšky a váha bola OK. Dcérka je taktiež priveľmi hyperaktívna. fičíme na mlieku ale iba 1,5. a veľmi jej chutia polieky. Ostatné tak zbežne. Určite trochu upraviť jedálníček. Ale ono deti ešte varastú a tá váha sa upraví. Rovesníčka mojej dcérky je polovica z nej 😀 😀 kamoškin malý má 1,5roka a 9,5kg.. to je taký chudý pavúk 😀

julma
23. dec 2015

Ahojte kamoskin syn mal v dvoch rokoch 17 kil teraz uz ma isto viac. Je tucny. Nechce si to priznat, ale skodi mu sama. Nech mi niekto vysvetli na keru rit sa pcha po 18 mes. mlieko? Vecera, caj, vycikat, umyt zuby a spat. Ona mu aj ako 2,5 rocnemu dava asi 5-7 krat za den mlieko ( ryzove, sojove, kozie...) a neviem ci nie aj castejsie. Uplne zle stravovacie navyky od mala. Potom bude rumazgat. Dcerin spoluziak max.5 rocny ma skoro 30 kil. To je fakt zleeee, chuda chlapec hira tuku

fivecat
23. dec 2015

No, syn, ked mal 18. mesiacov tak mal 18 kil. Teraz ma vyse 4 roky a stale ma 18 kil. On bol dojceny a mal vemi rad materske mlieko. Kedze bol taky velky, tak som mu strazila prijem cukru (samozrejme babky sa ustrazit nedaju). Ale ked som prestala dojcit, prestal priberat. Teraz vyzera ok, ziadna vychrtlina, ale tucny nie je. Proste mal rychly start 😃.

sense
23. dec 2015

Moja mala v roku 13 kil , teraz bude mat v aprili 3 roky. a ma 16kil a 104cm...

dost pohybu nemusi stacit zvlast ak ma nevhodnu stravu....nemusis mu nasadit dietu ale urcite by som zvazila obmedzenie sladkosti a rychlych cukrov...cim viac sladkeho je tym viac bude pytat...takze sladke obmedzit a napr. u nas to ze ine deti maju rozok neznamena ze aj moje musi mat, a takisto mame 5 jedal a medzi to len tak nevyjeda nerobime to ani my dospeli, a napr. u nas je vzdy naobed okrem ineho aj zelenina...dcerka bola ucena odmala...a prospelo to aj nam rodicom...

katrin21
23. dec 2015

@andy48
obmedzenim sladkosti a sacharidov ( hlavne muky) vobec dietatu neublizis, skor naopak...
Davaj mu bielkoviny ( masko chude kuracie, kralicie, rybka, hovadzinka ) a zeleninu varenu aj surovu.... zemiaky mozes nahradit babatmi , su velmi vyzivne a chutne.....
a ovocie len doobeda, poobede uz nie....
mlieko - staci to nizkotucne, ale ani s tym to neprehanať ..radsej si dat jogurt, tvaroh...
napoje - ziadne sladene, to byva najviac vidno na vahe, castí staci zacat pit cistu vodu a efekt je obrovsky ....

ak ani to nepomoze, treba dat malemu vysestrit stitnu zlazu apod.. moze mat hypofunkciu...

uhnakova
23. dec 2015

Ono dost zalezi, ci tie deti na ulici zjedia jeden rozok denne, alebo 5. Aj nasim dam roztek do ruky, ale na jeden raz zvykne zjest starsi polovicku a mladsia z tej polovicky este cast necha. Doktorka ma pravdu, z peciva sa pribera. Zaved syncekovi pravidelnu stravu 5 krat denne vratane ovocia a pomedzi to ziadne jedlo navyse, len pitie, idealne nesladene. Len pre info, starsi tri a pol rocny syn vazi 14,8 kg a meria 102 cm, mladsia 16 mesacna dcerka vazi 10,5 kg a meria 83 cm.

alja20
Odpoveď bola odstránená
petruska1212
27. dec 2015

fiiiha, to je fakt velka vaha, pre take male babo, moja takmer 2-rocna ma 11 kil, akoze je trosku mensia vzrastovo, ale jej rovesnicky, rovesnici maju cca 12-13 kg.

timea7
27. dec 2015

@andy48 máš obavy z diéty, ale ak to necháš tak, môžete dospieť k celoživotnej diéte, tak radšej tomu predísť. Rožok v ruke ani vonku ani nikde inde tvoje dieťa nepotrebuje, jesť sa bude päť krát denne a to pri stole, vonku nepotrebuje žuvať vôbec nič. Sladkosti v jeho veku obmedzíš jednoducho, on si ich kúpiť nepôjde, ak ich doma nebudeš mať, je to vyriešené. V inej téme si písala, že aj ty máš celoživotný problém s nadváhou, tak možno treba prehodnotiť vaše stravovacie návyky. Teraz cez sviatky sa na to vykašli, ale naštuduj si, koľko môžeš o zdravej strave, o varení na pare, o zložení stravy....ak vylúčiš z vášho jedálnička všetko vysmážané, koláče, parené buchty, omáčky a prívarky, kde sa v podstate zasýtiš mliekom, maslom a múkou, alebo ešte horšie smotanou, ak zaradíš do jedálneho lístka viac zeleniny, mäsa hovädzieho, hydinu, ryby, bravčové len občas, neverím, že sa váha obom neupraví. Mäso so zeleninou sa dá udusiť aj na kávovej lyžičke oleja, maslo, tučné tavené syry na chlieb a rožky netreba, zvykne si aj na tvrdý syr, tvarohové nátierky. Táto strava je finančne možno náročnejšia, ale nepomerne zdravšia a ušetríš na sladkých nápojoch, sladkostiach všeobecne. Tvoje dieťa nemusí v jeho veku sladkosti vôbec poznať. Nahradíš mu ich ovocím. Držím palce.

katka1981
27. dec 2015

@andy48, to nie je dieta, ale zdrave stravovanie. Do roka dieta nema poznat ani cukor ani sol. My sme do 3 rokov dcere sladke vobec nedavali, maz. ked na vianoce ochutnala domaci medovnik, prvykrat ked mala 18 mesiacov. Sladkosti ma rada, ale krotim ju, lebo ona by zjedla aj 10 kolacov naraz. Nech to vola kto chce ako chce, ale ked bude moje dieta tucne, ja budem preto najviac trpiet. Tvoje dieta ma vahu 4 rocneho. V tomto veku ma rocne priberat 2-3 kg, nie viac. Sladkosti by som mu nedala vobec. Nakrjaj mu jablcko, hrusku, sezonne ovocie, mrkvu, uhorku.... tam je vela cukru ale je zdrave, teraz ho ucis navykom. Ked bude mat cukrovku a obezitu potom ti to nebude luto? Teraz mas jeho stravovanie plne v rukach ty. Ked pojde do skolky tak poje potajme kadeco, ked deti nosia sladkosti.

nibiru
27. dec 2015

tak moja dcera bola plne dojcena 27mesiacov v roku mala 18kg ked mala 6mesiacov ortoped ju označil za obeznu mala 8,5kg a bola iba dojcena, ked dostala rotavirus ako 30 mesačná dakovala som bohu za jej vahu pretože v nemocnicií schudla 2,5kg.rovnaku vahu si od roka držala až do 3r. kedy dosiahla 21kg a tie ma doteraz len rastie ma 119cm, a 5,5roka moj muž ma 198cm a cez 100kg je to chlapisko ja som tiež pevnej postavi pri vahe 65kg som mala miery 90-60-90 proste mam vela svalovej hmoty. moja dcera je ako vrabec a už druhy rok je na bezsojovej a bezmliečnej diete sladkosti neje lebo skoro žiadne nemože a stale ma tých 21kg nechudla za tu dobu čo dietuje a v podstate sustavne riešime ako jej podporiť chuť do jedla ☹

asocial
27. dec 2015

Uff..neviem,co je lepsie..ci taky tucko alebo to, co mame doma (3 roky,13 kg)..urcite by som takemu malemu decku nedavala sladkosti..nas ich zacal v podstate jest az prednedavnom..dietu by som tak malickemu nedavala..ale ziadne sladkosti..

lucia20
27. dec 2015

@andy48 ja si myslim, ze to je vela, lebo tolko mali mkje decka tak v 4-5rokoch. Mala by si to asi skonzultovat s dr.

alja20
Odpoveď bola odstránená
katka1981
28. dec 2015

@alja20, ale nemoze za 5 mesiacov pribrat 5 kg. To uznas aj ty. Mozno by som ozaj dala vysetrit stitnu zlazu a urcite vysadila sladkosti. Za 2 roky ma tolko pribrat. Narazove priberanie by som nebrala na lahku vahu.

bbroskynka
28. dec 2015

Moja dcérka v 17 mesiacoch ani netušila, čo je to sladkosť. Cukrík dostala až keď mala viac ako 2 roky. Čokoládu nechce.
Koľko meria k pomeru kg? Aj vyzerá obézne?
Sama musíš vedieť, čo mu dávaš papať. Či je to zdravšie jedlo, alebo je to už skôr dospelácke jedlo, z ktorého priberá.
Dcérka má 2,5 roka a ešte jej varievam extra stravu, ak to čo máme my, je ťažko stráviteľné, mastné a nezdravé.

alja20
Odpoveď bola odstránená
Strana
z5