17 mesačné dieťa má skoro 17 kg
Dievčatá, ja má už trochu obavy kvôli váhe môjho syna..myslela som, že váha po roku už nebude stúpať, ale....keď sme boli a ročnej tak mal asi 12 kg (cm veľmi nepamätám, ale myslím si, že okolo 80 cm mal vtedy)...potom 15 mesačná, mal cez 15 kg (výška asi 85 cm), no a minule sme boli u doktorky tak som ho tam supla na váhu a ukázalo mi to skoro 17 kg...
Akože mám z toho stres, lebo on je tak živé dieťa, je neustále v pohybe, naozaj ak posedí 10 minút tak to som asi veľa povedala...v súčasnej dobe mám síce pocit, že sladkosti vyhľadáva, ale povedala by som, že do roka jedol málo sladkého, ani za sladkým nebol, no a teraz dávam na to pozor...dokina povedala, že mu nemusím dávať mlieko 3,5 (dávam krabičkové) ale stačí 1,5...a obmedziť pečivo...ale mne to príde také čudné, keď vidím deti naokolo s rožkom v ruke, dokonca minule deti v centre na ranajky makovník...čo mám 17 mes. dieťaťu dať diétu....??? máte prosím skúsenosť??? ja mám pocit, že môj syn každý mesiac pol kila isto priberie...napriek tomu pohybu čo má...
@alja20 Tu som v ani jednom príspevku neprečítala nič a tabulkovom raste, sama maminka sa obáva o váhu svojho dieťaťa a jednoducho tabulka netabulka, pre sedemnásť mesačné dieťa deiťa je 17 kíl proste moc, teda ak nemá dvojmetrových rodičov, ty aj ked píšeš, že tvoje dieťa nepapá sladkosti, pije čistu vodu, a pritom velmi lubi mliečne výrobky, no zase závisí kolko ich zje, 3 či 4 jogurty, k tomu ktovie kolko materského mlieka, to je tiež na priberanie, k tomu niekolko krát denne sa normálne napapá, tak to tiež nemusí byť práve najzdravšie, ved porátaj kolko krát za den papá, zahrn do toho aj dojčenie a uvidíme prečo má 17 kíl 😝 Tabulky v tomto prípade idu bokom, velmi oblubená fráza maminiek, jednoducho je to moc a hotovo
Teraz nejdem narazat na zakladatelku, ale je velky narast obeznych deti, maju vysoky cholesterol a zvyseny tlak. Zaklad je aby malo dieta vyvazenu stravu a nemat vycitky, ked mu nedame rozok len tak aby sa nenudilo alebo sladkosti, lebo ostatne deti ich jedia.
@alja20 Ja ho nemusím vidieť, To je to isté ako ked žena ktorá má 164 cm napíše, že má 70 kíl a teda má ťažké kosti a teda vobec to nesuvisí s prejedaním sa, to je na smiech 😀 Hádam si nemyslíš, že dvojročné dieťa bude mať nejaké zdravotné problémy s prejedania sa, ak je vysoké a teda má génoch predpoklad, že v dospelosti bude mať do dvoch metrov, tak je to v poriadku, v opačnom prípade, bude iba obézny, aj ked teraz to tak nevyzerá, ale to už musíš vedeiť ty, ja som reagovala na zakladatelku, a opakujem v 17 mesiacoch nemože mať dieťa 17 kíl, za predpokladu, že nemá žiadne zdravotné ťažkosti, alebo má naozaj velkých rodičov
@ketere co to znamena "vysoka ako sestrocne dieta"? Lebo 27 kg mi pride sialene vela na tri a tristvrte rocne dieta. Nas ma tri a pol roka, 102 cm a vazi necelych 15 kg. Je stihly, ale nie vychudnuty, v tvaricke este baculaty, polku dna beha alebo jazdi na odrazadle, papa primerane (cca polovicu mojej porcie).
@ketere tiez by ma zaujimala ta vyska🙂 moja dcera teda nie je ziadna vychrtlina - ma 134cm a 26kg... ako 4rocne dieta s takouto vahou musi byt obezne... ak teda nema 130cm🙂
Inak sa mi rata ako tu matky tucnych deti pisu o svaloch pri 18mesacnom dietati😉 to sa ako svalnate tie deti rodia? Ci od mesiaca zdvihaju cinky? Lebo tedaoje deti su fyzicky nenormalne aktivne ale zeby mali svaly?
Dcera mala spoluziaka - 8r. 150 cm.. velky chlapec - vazil 60kg - jeho mama tiez stale tvrdila ze je velky po otcovi... no ano - jeho otec mal skoro 2 m ale teda tucny bol poriadne a ten jeho syn tiez☹
ženy trošku od veci ale ... čo vravíte keď má cca 5 mesačné dieťa 10kg? 🙂
inak bratranec tiež bol taký len on pil mlieko 5x cez noc nutrilon takže z toho to mal.
@janulik2008 uplne ok to asi nie je... tam je otazka co to dieta je a ako sa ta vaha vyvija... moj syn mal napr. V 5tich mesiacoch 4kg - plne kojene prexcasniatko - neprispieval - museli sme zacat dokrmovat - v roku mal 12kg a vlastne len kojene dieta dokrmovane nutrilonom niekolko prikrmov... fakt ale je ze teda ma teraz skoro 5 a 17kg - akonahle sa zacal hybat tak vaha prestala stupat...
@janulik2008 u deti do roka nez zacnu chodit je to tazko povedat. Moji boli obaja dost vypapani ako babatka, ale ako zacali stvornozkovat a potom chodit, tak prestali aj priberat. A tuk pomaly mizol. 10 kg je uz pomerne dost, no zalezi aj ako je babo velke.
@janulik2008 Tak to závisí, napríklad aj od porodnej váhy, moj synovec mal pri porode skoro pať kíl, tak sa to nedá porovnať s deťmi, ktoré mali okolo troch kíl, tak je naozaj vela faktorov, papá zdravo? to znamená 5 krát denne, je dojčene, atd... Takto malinké bábatká ešte možu priberať velmi rýchlo, ale ako náhle začnu chodiť, sa to všetko ustáli a váha sa spomalí, nepriberá tak rýchlo, začnu nejaké stravovacie návyky a vtedy sa dá o tom či je to málo alebo vela debatovať
@gaby21 ak myslíš bratranca tak ten jedol termixy ako na bežiacom páse a pil mlieko skoro stále
@andy48 myslim si, ze keby si napisala ako sa stravujete urcite by sa prislo na to kde je problem, kamoskina dcera v 17 mesiacoch, no neskutocne vypapana, ona zjedla na oslave viac ako my dospeli a dokonca take co dospeli ani nezje, proste chyba rodicov, co si pred nu postavila bolo v nej, kym neostal len obal, vyustilo to az do toho, ze ju nedavno operovali na slepak.....teraz uz postupom casu baba ma 4 roky tak je toho pohybu a aktivit dost tak sa to zlepsuje....ako ja nehovorim, ze ten slepak je prave od toho, ale podla mna su jedla a porcie, ktore by dieta jest nemalo, lebo sa to potom niekde neprijemne odrazi 🙂
@janulik2008 nuz, moji mali obaja take primerane faldiky, 10 kg dosiahli obaja okolo roka, aj vysku mali az na jeden cm rovnaku (80 cm).
@ketere čoze???27 kg?ja mam dceru ktorá bude mať koncom februára 5 rokov tiež je vysoká,má 117 cm no ale teda váži necelých 19 kg. Tiež mám muža Ramba,nie tukového,ja som tiež vysoká,ale toto je podla mna strašne veľa..
Minule som videla u lekárky chlapca s mamou- mama mladá ženská širšia ako vyššia a synator vyzeral ako 5 ročný a to mi povedala ze bude mat 3.
@ketere to sa mi zda dost.. Moj bude mat 6r.,ma 120cm a ma 20kg.. Je taky akurat stihly. Kebyze ma 27kg pri tej jeho vyske,uz by to bolo dost.
Ak ste zavaliti,asi nie je v poriadku strava.. A jasne,ze je po vas,ved prebera aj vase stravovacie navyky.
Ak je zdravotne v poriadku teraz,neznamena,ze bude aj v buducnosti..to sa vsetko moze odrazit neskor.
@janulik2008 to sa mi zda dost..to mal moj maly v roku a to paradne jedol a bol.taky akurat baculko..
Ale vraj..ak je len cisto dojceny,veaj je to ok..co ja viem? Skor lekar by vedel posudit...
Ako ja neverím že to nie je stravou takéto váhy,iný je tuk a iné je svalstvo..okrem dcéry mam este 2 ročného chlapca,ktorý je tiež veľký ako jeho otec ale nie čo sa tuku týka,má 94 cm a 14,5 kg. Ja keď vidím čo niektoré deti jedia vôbec sa takým váham nečudujem..A nech mini netvrdí že je to z mlieka.určite.
@alja20, vravis ze ten chlapcek je zdravy, ok, bodaj by si mala pravdu. Ale obhajovat nadvahu, ze je to ok, lebo je zdrazvy, nie je na mieste, ver mi. Zdravy je clovek len do chvile kym mu nieco nezistia. Nasa dcera mala tabulkovu vysku, vahu. Kym nenastupila do skolky nemala ani nadchu, hnacku, nic. Velmi jej chutilo jest, sladke nejedla, jedla vela ovocia a zeleniny. Dala som jej robit testy na celiakiu a dr. neverila vlastnym ociam. Ked jej spravili biopsiu zistilo sa, ze ma Mars 3C, Tazsi stupen je uz len rakovina. Tiez sme si myslelai aka je zdrava. Mam kamarata, nema ani zdravotnu kartu, k lekarovi vobec nechodi. Ma asi 185 cm a 140 kg. Tvrdit ze jeho extremna obezita je v poriadku, lebo ani u lekara nebol, je rovnaky nezmysel. Kazda nadvaha zatazuje pankreas, klby, cele telo. Pri vyske 85cm , ak si dobre pamatam co uviedla mamicka, nema mat vahu 17 kg. To je tak pri vyske 100 a viac cm norma. A hovorit ze je chlapec extra svalnaty v tomto veku je blud. Mamicka sa obava a ma preco. Netreba jej vypisovat, ze je to ok. Duplom, ked este nedavno mal 12 kg, co bolo akurat. Rozhodne by som riesila preco zrazu tak pribral. Mozno postaci jeden podrobny rozbor krvi a dozvie sa pravdu, mozno ho ani neprekrmuje, len ma mozno znizenu cin. stitnej zlazy. Prosim ta nebr to ako utok na teba, myslim to vseobecne. Dnes je este vela ludi toho nazoru, ze baculate alebo tlste dieta rovna sa zdrave dieta.
@uhnakova ja to vidim tak, ze kto prilisne riesi stravu a tieto veci ma s jedlom problem ci uz v podobe toho co vravis, ze chuda mama tak vypapa dieta alebo rozne ine pripady a kombinacie a tieto problemy prenasa aj nedopatrenim na dieta, lebo dieta nekalkuluje s jedlom, ked nechce jest tak neje, ale naje sa ked je hladne v pripade nejedakov a tie co radi jedia, tak tie co pred nich das to zjedia a zaludok sa roztahuje a roztahuje...ale to hovorime vo vseobecnosti, dufam ze autorka temy povie o ich stravovacich navykoch
@uhnakova áno viem,že je to stravou,lenze niektoré maminky svätý sväte tvrdia ze ich deti sa zdravo stravujú..tomu ja neverím pokiaľ dieťa nemá endokrinologicku či metabolicku poruchu..zdravo neje. Vseliake gulase,rezne,pečiva,pastety,čipsy,párky,Cola a sladkosti.bohužiaľ jedálniček ktorý ja vidím pomerne často.nebudem radšej písať ako jeme my,pretože by to tu viacero mamičiek odsudilo ale mne stačí keď vidím nákupné košíky v obchode.
@andy48 mojho brata tiez mama vzdy ospravedlnovala ze ma postavu na tatka, ze ona zdravo vari, neskor videla problem v skolke, potom skole a teraz ma brat 13 rokov, 60kg a v skole sa mu posmievaju ze je prasiatko. Okrem problemov v skole, ma zle vysledky z vysetreni, pretoze uz zacal mat zdravotne problemy. Dufam, ze to u vas nedopadne rovnako ako u nas.

Ja mám dcérku, v marci bude mať 4 roky... má 27kg, vysoká ako šesťročné dieťa... čo sa rodiny týka, z mojej strany sme všetci zavalití a vysokí, žiadne "bábovky" a z manželovej strany sú tiež všetci dlhí.... tak aká má byť ?? Je proste mohutná, aj vysoká, aj široká... neriešim to nejako, chutí jej všetko, s ničím nikdy nemala problém... zdravotne ok 🙂