icon

17 mesačné dieťa má skoro 17 kg

andy48
22. dec 2015

Dievčatá, ja má už trochu obavy kvôli váhe môjho syna..myslela som, že váha po roku už nebude stúpať, ale....keď sme boli a ročnej tak mal asi 12 kg (cm veľmi nepamätám, ale myslím si, že okolo 80 cm mal vtedy)...potom 15 mesačná, mal cez 15 kg (výška asi 85 cm), no a minule sme boli u doktorky tak som ho tam supla na váhu a ukázalo mi to skoro 17 kg...
Akože mám z toho stres, lebo on je tak živé dieťa, je neustále v pohybe, naozaj ak posedí 10 minút tak to som asi veľa povedala...v súčasnej dobe mám síce pocit, že sladkosti vyhľadáva, ale povedala by som, že do roka jedol málo sladkého, ani za sladkým nebol, no a teraz dávam na to pozor...dokina povedala, že mu nemusím dávať mlieko 3,5 (dávam krabičkové) ale stačí 1,5...a obmedziť pečivo...ale mne to príde také čudné, keď vidím deti naokolo s rožkom v ruke, dokonca minule deti v centre na ranajky makovník...čo mám 17 mes. dieťaťu dať diétu....??? máte prosím skúsenosť??? ja mám pocit, že môj syn každý mesiac pol kila isto priberie...napriek tomu pohybu čo má...

timea7
29. dec 2015

@tilly tak to som zvedavá, ako by sa im podarilo toho môjho hladoša odo mňa odtrhnúť 😀 😀 😀 😀 😀

evittam
29. dec 2015

Môj starší syn mal 10,5 kg keď mal 5,5 mesiaca, dnes má za chvíľu 8 rokov a nejakých 29kg a 137cm 😉 .

tilly
29. dec 2015

@timea7 no veď 🙂

okataivana
14. jan 2016

@andy48 ahoj moj syn ked sa narodil mal 4910g.ked mal dva roky mal 15kg,ba možno aj skor,dlho sa mu vaha drzala na 15kg vobec nepriberal a teraz sme ho vazili a ma 17kg.
a ma 2roky aj 5mesiacov na konci mesiaca.
podla mna bud v klude, dietatko si berie tolko zivin,kolko mu telo pyta.uvidis ze teraz nastane taky stav ze si bude hmotnost udrziavat a ručička bude stat. je to také obdobie.
a podla mna stále vazit dieta ta len stresuje,to mas jako ked matka po porode sa musí vazit u gynekologicky na prehliadke.
😉

doodka
11. feb 2016

Trosku oprasim temu, maly sa narodil a mal 49cm a 3270g, ma 2,5r a 18kg, 94cm, nema faldiky, ani nemozem pocedat ze je tucny, kebo nie je, je taky "husty" pevny, vidno, ze z neho nebude tintitko....ale zacinam mat obavy, a vobec sa mi to nepaci,,,,kedze pojem "tazke kosti" je mytus... no posudte, kde ma tych 18? :/

katka1981
11. feb 2016

@doodka, nevidim celu postavu a ozaj neviem kde ma tych 18 kg. Lebo takto je akurat, podla fotky. Pokial nevidis tuk, co na tejto fotke nevidim a ma zdravu stravu, tak by som neriesila.

doodka
11. feb 2016

@katka1981 faldiky mal ked este nechodol na slabinach, ale tie zmizli ako zacal chodit, stravu ma pestru, zie vsetko, co nezie jeho 🙂 jedine nezie sladky obed ako palacinky, zemlovka...rovesnici su o kus mensi a lahsi :D mozem povedat zexaj ohybnejsi, maly je ako take drevo niekedy :D , viem este pridat foto, celeho, ale obleceny. Netusim preco je taky tazky :/ mam co robit...

dekys
11. feb 2016

@doodka fuha no tak tu vyzerá ako moja skoro trojročná,94cm a 13kg,teda ozaj neviem kde sú 😲

uhnakova
11. feb 2016

@doodka a vazi vam dobre vaha? Lebo nasa elektronicka vaha, ked ma slabe baterky, ukazuje vyssiu hmotnost. Na fotke vyzera tvoj syncek normalne, primerane.

katka1981
11. feb 2016

@uhnakova
@doodka, presne, mate dobru vahu? Odvaz sa s nim na rukach a bez neho a odrataj. Mne s ato nezda.

doodka
11. feb 2016

@uhnakova kiez by vazila zle :D placem ked sa na nu postavim :D ale myslim ze vazi dobre, vdzy bol tazsi ako o mesiac starsi kamarat, ved toto, na pohlad vobec nevyzera ako 18kilovy....preto mi chodia kadejake myslienky, ci je vsetko ok :/

doodka
11. feb 2016

@katka1981 no zajtra to skusim este raz, v sobotu ideme k babke, tak skusim aj tam, ale vazne baby, ja musim normalne nahodit pozu aby som ho mohla zodvyhnut :/

katka1981
11. feb 2016

@doodka, 18 kg je vela, ja si pamatam, ked mala v noci chodila cikat a zakricala a ja som ju niesla na wcko aby sa neprebrala a 18 kg mala 5 rocna a to som uz vzdala.

doodka
11. feb 2016

@katka1981 , prave pozeram knizku, kde som si vzdy znacila, a ako 12m mal 11kg, ako 18m mal 13,5kg :/

katka1981
11. feb 2016

@doodka, myslim tym, ze na nosenie je 18 kg vela

katka1981
11. feb 2016

@doodka, no to mal super lebo do 6 rokov pribera dieta rocne 2-3 kg. Podla mna zla vaha, alebo neviem. Je tazky dost ale postavu ma peknu

doodka
11. feb 2016

@katka1981 pfuu, je to dost, a ked mi v meste zahlasi ze hopa, lebo on uz nevladze, cista posilka :D zajtra sa teda odvazime spolu a dam vediet, no myslim ze nie je zla :/

katka1981
11. feb 2016

@doodka, musis mu povedat ze ta bolia krize ze nemozes, u nas to zabralo, nebola som ochotna na prechadzke ju nosit. A to ked som ju nemala som si aj nase steniatko na rukach uzivala, len ono kazdy mesiac pribralo 10 kg a ked malo 25 kg, tak mi nieco ruplo v bruchu, som sa zlakla, ze mam pruh a viac som ho na ruky nebrala. Teraz ma 47 kg, muz si ho obcas vezme na ruky 🙂

doodka
11. feb 2016

Fuha :D ono ja mu verim ze nevladze, nedavno dostal ortopedicke topanky, ms krive a ploche nozky, takze v tych "bagandziach" ho aj nozky musia boliet kym si nezvykne :/

inull5
11. feb 2016

@doodka tlsty určite nie je.môj syn ma 2 roky a 2 mesiace,96 cm a skoro 16 kíl..od tvojho vyzerá mohutnejsie čo sa týka ramien. Tiež mi neje sladké,on ma celkovo upravenú stravu.

sense
12. feb 2016

@doodka urcite nir je tlsty moja bude mat tri v aprili narodila sa s 2700g teraz ma 16 a vsetky rebra jej vidiet ale ma 105cm... A v roku mala 12,5kg... Co sa nosenia tyka ju nenosim radsej si na chvilu sadneme na lavicku...alebo si ku nej cupnem...vyberam trasy kt.zvladne ....

majka99999
12. feb 2016

@doodka no moj ma 18,5 kila a 107 cm, je chudsi, ale zase nie palicka. Tak neviem, kde ma tvoj 18 kil. Takto z tej fotky vyzera horna cast tela ako u mojho.

doodka
12. feb 2016

@katka1981
@uhnakova
@inull5
@sense
@majka99999
Tak ranko sme sa odvazili, a predsa vcera ukazala zle, 16,5kg mu vyslo ked sme sa spolu odvazili ale aj ked sa sam vazil 🙂 tak som rada ze to nie je tych 18kg, ale aj 16,5na 2,5r dieta je dost :/

doodka
12. feb 2016

Tak tu je cely 🙂 mne sa prave to nezda, nevyzera ani na tych 16,5...preto som sa skudila tu opytat, ci problem nemoze byt niekde inde.

uhnakova
12. feb 2016

@doodka 16,5 kg je v pohode hmotnost, je mozne, ze teraz na jar viac narastie a hmotnost sa takmer nezmeni. Nase obe deti tak rastu, ze najprv priberu a potom podrastu 🙂

inull5
12. feb 2016

@doodka No vidíš..môj ma o 4 mesiace menej a má skoro 16 kíl..A ešte je aj vyšší..ja to beriem že má postavu po mužovi že má riadne ramená a výšku.

katka1981
12. feb 2016

@doodka, pre deti do 3 rokov je normalna buclatost, potom by mali byt stihle. Tak bud uplne v pohode je uplne akurat. Uvidis sama ako sa mu zacne postava menit, mal by byt cim dalej stihlejsie. Ale fakt by som sa nevzrusovala, je peknucky. Ani buclaty sa mi nezda, take akuratne dieta na svoj vek. Slasdkosti davaj co najmenej, ale to by som ti napisala ajkeby mal 12 kg.

hviezdaveva
3. mar 2016

Chcem sa opýtať môj syn má 16mesiacou A len 10kil je to V poriadku?

majka99999
3. mar 2016

@hviezdaveva moj ma 10,5 a je ok.

ajkava
3. mar 2016

Pokiaľ vyhľadáva sladkosti - a za to, čo mu dávaš si zodpovedná ty - tak mu v strave niečo chýba. Treba sa pozrieť na jeho jedlo. Ale nejakú paniku by som z toho nerobila. Ako píšu vyššie. Dieťatko kým je menšie, tak býva bacuľatejšie. Snaž sa mu nedávať sladké, nahraď ovocím, prípadne radšej upeč zdravý koláčik, šupni do mrazničky a postupne mu ho servíruj.