17 mesačné dieťa má skoro 17 kg
Dievčatá, ja má už trochu obavy kvôli váhe môjho syna..myslela som, že váha po roku už nebude stúpať, ale....keď sme boli a ročnej tak mal asi 12 kg (cm veľmi nepamätám, ale myslím si, že okolo 80 cm mal vtedy)...potom 15 mesačná, mal cez 15 kg (výška asi 85 cm), no a minule sme boli u doktorky tak som ho tam supla na váhu a ukázalo mi to skoro 17 kg...
Akože mám z toho stres, lebo on je tak živé dieťa, je neustále v pohybe, naozaj ak posedí 10 minút tak to som asi veľa povedala...v súčasnej dobe mám síce pocit, že sladkosti vyhľadáva, ale povedala by som, že do roka jedol málo sladkého, ani za sladkým nebol, no a teraz dávam na to pozor...dokina povedala, že mu nemusím dávať mlieko 3,5 (dávam krabičkové) ale stačí 1,5...a obmedziť pečivo...ale mne to príde také čudné, keď vidím deti naokolo s rožkom v ruke, dokonca minule deti v centre na ranajky makovník...čo mám 17 mes. dieťaťu dať diétu....??? máte prosím skúsenosť??? ja mám pocit, že môj syn každý mesiac pol kila isto priberie...napriek tomu pohybu čo má...
@doodka nemyslim si, ze 16,5 je vela na 2,5 roka. Kamaratkin ma 22 mesiacov necelych a vazi 15 kg. Ma trosku sunky ale tak normalne ako dieta. Ma aj vela pohybu, ale nevyzera nejak.tlsto, len tak pekne baculato. Vela robi genetika. A poznam aj vela deti, ktore z toho vyrastli a celkom dost. Dlho baculaty a potom zrazu som ich nespoznavala, vytiahli sa a trcali im rebra 😀
@andreasiskova3 to je fakt, ja som bola ako palicka, prisla puberta, narastli mi prsia a vsetko ostatne tiez a moja sesternica bola buclata a teraz aj pred 40ou a po 2 detoch ma super postavu.
@majka99999 A mesiacov má tiež 16? Mne sa to zdá strašne málo ako chudý nevyzerá má aj bruško riadne rebrá mu netrcia ale keď čítam.tak väčšinou majú deti viac
@hviezdaveva ano, ma 16 mesiacov, ma brusko , stehnienka aj licka.
@hviezdaveva aktualne foto, nosi 86
@majka99999 ďakujem. Aj.môj.je asi taký len.nosí ešte len 80
@hviezdaveva je mensia a lahsi ako starsi, ten mal viac ako 12-mesacny. Tak asi bude taky bucko maly. 🙂
aj moj 17 mesacny krpcok ma 17 kil 93 cm. ale on sa narodil s vvahou 4810g. Tlsty bie je len ma silne stehna po muzovi uz teraz
@bobana297 silné stehná po mužovi mať nemôže. Má 97 percentil váhy, čo je dosť. Keď bude mať 97 percentil aj v 5 rokoch, tak ti pediatrička povie, že máš obézne dieťa.
@kittykat22 do piatich rokov sa moze vsetko zmenit , moze vybehat, vyrast ale samozrejme treba pestu a vyvazenu stravu aby dieta nebolo od mala obezne... ale vela zalezi aj od stavby tela...
moj syn ma 4 roky a 2 mesiace a ma l7 kg uz rok,,,
@sense je dôležité si uvedomiť, že aj malé dieťa sa dokáže objedať a zajedať nudu, že môže byť pažravé a treba ho korigovať v tom čo a koľko zje. Nemyslím nejako radikálne, ale je treba dávať pozor, čo dieťaťu dávame, ako často a v akých porciách, namiesto obhajovania silných kostí po babke.
@kittykat22 moja mala v roku 13kg, v troch 16, teraz ma 5 za par dni a ma 20kg a trcia jej vsetky rebra...a je takmer vsetko....ale suhlasim ze stravovacum navykom ucua rodicia...
@kittykat22 pediater hovori ze nie je tlsty .keď sa narodil a lezal medzi ostatnymi detmi ani nebolo poznat ze by sa narodil taky tazky tvrdili mi tiez ze moze mat pevne tazke kosti po mojej mame mal 54 cm a ani to nebolo poznat
@bobana297 nooo to je ale dost. Ziadne tazke kosti a silne stehna. Nasa najmladsia ma 95 cm a ledva 13 kg. A vyzera uplne normalne. Ziadna vychrtlina. A zje fakt vsetko. Ale takmer ziadne "chemicke" sladkosti, coki neje vobec, nema cokoladu rada, varim cerstvo takmer kazdy den, pije len cistu vodu a veeeeeelmi zriedkavo 100%tnu jablkovu stavu zriedenu s vodou.
Pises, ze sa narodil tazky. Ale to neznamena automaticky, ze bude tazky cely zivot. Ono vtom veku sa dieta meni dobre ze nie zo dann na den. Ale urcite veci si maminky casto ospravedlnuju vysokou porodnou vahou, tazkymi kostami po babke, chlpatymi rukami po otcovi atd.
@bobana297 ťažké kosti sú nezmysel a veľké stehná majú deti po rodičoch lebo majú tú istú stravu ako rodičia, tak majú podobnú postavu. Mala by si dávať pozor koľko a čoho bude jedávať tvoj syn - veta, že sa dieťa krásne napapá a všetko zje je pasé. Je rok 2018 a deti majú prebytok jedla, pitia, sladkostí a kŕmia sa kvalitou a kvantitou stravy ako žiadna iná generácia pred nimi. K rečiam kosti a po tatkovi by si mala byť hluchá - je to nezmysel. Malé dieťa by poďla selského rozumu nemalo mať kilá naviac. Nie je dôvod.

@ajkava tema je stara.