18-mesačné dieťa nechce hovoriť mama
dobrý deň ja už neviem ako ďalej..mam 18 mes dcéru je veľmi šikovná všetkénu rozumie vie povedať havo papá ahoj tato dedo baba bábo a aj keď idú pesničky vydáva slabiky …ale zlom je v tom…. každému hovorím dedo aj keď niekam ideme…a mama ani za boha ..venujem sa jej 24/7 neviem už co robit prosím vás poraďte
neviem možno je v tom problém že keď sme chodili k známim často tak tam počula od detí dedo a nejak sa jej to zafixovalo alebo čo😅
syn mi začal hovoriť mama v 4 rokoch. Dovtedy som bola teta alebo včielka (nevedel povedat učiteľka). Neriesila som to. Teraz si to velmi užívam, ked mi povie mamka ❤️
Nič si z toho nerob, môj ma o par dni 2 roky a mama mi začal hovoriť asi pred 2 mesiacmi, dovtedy som bola tato, alebo mňam
Ja som pre starsiu bola dlllllho tata alebo dokonca pa 😁 ono asi hlavne kvoli tomu,ze nepocula tak casto mama ako oslovenie mna..cize si to nejak nespojila dokopy..mladsia zacala ovela skor,kedze to pocula od starsej..ako ta oslovuje muz? Nech skusi pred drobcom ti hovorit mama/mamka a on sa chyti 🙂
Skus sa co najviac oslovovat aj ty mama v beznych cinnostiach, ak to nahodou nerobis. Cize pred nou hovoris napriklad, mama ide varit, mama cita knihu, mama ulozi plysiaka, mama sa oblieka, mama ta lubi, atd. Ja som povedala synovi asi v 15 mesiacoch, ze ak nieco chce, nemusi plakat, ale nech povie mama a mama hned pride, pomoze, pomojka. Chvilu to trvalo, no stale som mu pripominala, nemusis mrncat, staci povedat mama. No a potom uz milionkrat za den mama 😂 ale pre mna lepsie ako mrncanie, ze chce nieco podat alebo niekam ist.
Však je ešte malička. Nechajte ju tak, začne sama rozprávať keď bude chcieť. Nechápem tie dnešné matky čo silou mocou tlačia na tie deti so všetkým. Véd neostane nemá do konca života. Dieťa sa vyvíja a podľa veku sa učí a robí nové veci.
Pri staršej dcére tiež som večne všetko riešila a pozerala na druhé deti že už vedia toto a hento a moja nevie. A robila som blbosť. Všetko sa naučila sama aj rozprávať aj na nočník chodiť a do konca sa sama odplienkovala v roku a pol na noc a deň. Pri mladšej už nič neriešim a len sledujem vývoj ci je všetko ok.
Moj syn mi tiez v 1,5 roku nepovedal mama. Zato baba (babka) vedel...🤣 a kopec inych slov. Aj to mama prislo (potom muz bol mrzuty, ze ocko nepovie...). Teraz ma 3,5 roka a ked 5 min nepocujeme mamiiiii alebo ociiiii, tak pomaly sampus otvarame...🤣🤣🤣🤣
Na vsetko treba cas a obrovskú dávku trpezlivosti, to je jasne🙂 Vsetko pride. Aj nam to dlhsie vsetko trvalo, ale dockali sme sa :D Jednoducho som to nechala tak, prestala som nanho tlacit a prislo to same. Rozrozpraval sa pekne. A potom som mama pocula viackrat, nez by mi bolo mile 😂
Aj naši dvojroční chalani tak.. tato hneď povedia keď príde muž z roboty, kabka ( starká), dedo hneď.. ale mamu nikdy nevolajú 😐 vedia povedať mami, aj ukázať na mňa keď sa spýtame kde je mama, aj rozumejú choď za maminkou, ale nepovedia mama s prosbou mne 🤷🏽♀️ snáď to príde 🤞
Ale však má čas. Mne deti začali hovoriť až v 3 rokoch.
@mamickalisticka presne toto isté zažívam ja už si začínam namýšlať že ma to dieťa nemá rado
To vôbec nie! Naši sa so mnou mojkaju, takže isto to nie je tým, a tak normálne začali rozprávať pred mesiacom čiže mali 23m.. vy máte ešte aj mladšie dieťatko o polroka!! Inak náš starší syn má tiež nevolal , až potom asi v 2.5r a to ma začal volať maminka 🤍🤍🤍 a volá doteraz.. je to krajšie, takže si počkajte na to v klude🥰
Do troch rokov ma este cas, i ked rozumiem tvojej frustracii, moj syn rozprava pekne vsetko od velmi skoreho veku, ale samozrejme sa to predtym vyrovnalo-pohybovo bol slabsi, teraz dobieha aj to. Neboj, ona sa rozrozprava
Nechaj ju tak, povie keď bude chcieť. Nie je to cvičena opica aby hovorila, to čo ty chces.
ďakujem všetkým za rady❤️
@nikpa nie to neni že z nej chcem mať opicu ale proste aj sa bojím či je to v poriadku…
nestresuj deti najorv hovoria slabiku (vydychove) tak ich volam ax neskor sa naucia ostatne
Pridám sa. Keď mala dcerka asi 10 m., bola som mama, no v 12m mala dlhe obdobie, keď ma volala “teta “ 🙏🙈 Lebo na ulici teta sem, teta tam. Chcela, aby som prišla a niečo jej dala, hľadala ma, bola hladná a chcela sa dojčiť, stále na mňa kričala tetáá. Keď niekto povedal, že nie som teta ale mama, iba začudovane na neho vyvalila oci. No po 3-4 m sa to otočilo. Len trpezlivosť treba, nič iné..

Ahoj, možno je problém v tom 24/7 🙂. Skús ju nechať na pár hodín ockovi, hneď bude aj mama volať 😉. Inak naša (bude mať dva roky) tiež len deda všade vidí 😅