Trojročná dcérka nechce hovoriť po slovensky. Hovorí iba anglicky

nikkyy_
2. dec 2021

Ahojte, moja troj ročná dcérka hovorí iba po anglicky a to sa sňou rozprávame slovensky.. spieva si anglické pesničky vie celú abecedu, farby aj zvieratá hovorím jej aby po mne opakovala slovíčka po slovensky a ona nič .. poradte mi čo mam stým robiť

slovakboy
3. dec 2021

@nikkyy_ slovenčina je ťažšia keď sa naučila anglicky je to pre ňu pohodlnejšie. Hovor s ňou slovensky a netlač ju do ničoho. Ako odpovie tak odpovie. Sama sa rozhodne v ten správny čas. Ty len zabezpeč prísun podnetov slovenských. Poprípade ju môžeš vyzvať aby opakovala slova ale keď nezopakuje neprejavuj sklamanie. Proste pre ňu je to všetko hra a nechaj aby to pre ňu bola hra.

Pozri si toto vtipne video:

https://www.youtube.com/watch?v=yJsS1IM5ins
jankabenji
3. dec 2021

@nikkyy_ naša ma 2 roky a tiež veľa hovorí anglicky 💁‍♀️,ale ona to miesa, slovensko-anglicky

marianna_peskova
3. dec 2021

Môj syn tiež tak začal s rozprávaním, že hovoril po anglicky. Logopedička povedala, že angličtina je jednoduchšia na výslovnosť i gramatiku než slovenčina, preto si ju deti osvojujú rýchlejšie. Poradila mi, že vždy, keď syn začne rozprávať po anglicky, trpezlivo mu opakovať tie isté slová po slovensky. Pomohlo to.

tuppuk
3. dec 2021

Teraz odľahčím, čo by som dala za to ja, keby som vedela v takom mladučkom veku parádne po anglicky. No 🙂 Ale rozumiem, že to teda nie je ok keď nechce hovoriť po slovensky.

hennyinnsbruck
3. dec 2021

Ani moja🤣🤣🤣ale my zijeme v at , slovencinu ma LEN odomna takze slabota no😅 mala 3roky sem tam sa jej slovenske slovo vysmykne ale neni to ziadna slava teda.

zuzkanaty
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
taga
3. dec 2021

@nikkyy_ kde zijete? Otec je slovak?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oblecenie99
3. dec 2021

My máme s mužom maď. národnosť, doma väčšinou hovoríme po maďarsky, aj keď ja sem tam s malým hovorím po slovensky, najmä keď sme vonku, ale odkedy začal chodiť do jasliciek tak začal konečne lepšie rozprávať a prekvapujúco po slovensky, pričom maďarčinu počuje častejšie. Samozrejme nevadí nám to, preto sme ho ani nedavali do maďarských jasliciek, chceme, aby slovenčina bola pre neho prirodzená od základov, ale aj tak ma to trochu prekvapilo 🙂 pravdepodobne je ta slovenčina pre neho jednoduchšia na výslovnosť a prvé slová, netuším. Asi to bude takto aj s tou vašou angličtinou, na výslovnosť je jednoduchšia.