2 ročný syn a problémy s odplienkovaním
Ahojte. Mám doma dvojročného synčeka, ktorý je šikovný, múdry, všetkému rozumie, no proste normálne dieťa ale... ešte stále sme sa neskamarátili s nočníkom ani s veľkým záchodom. Nechce si naň ani len sadnúť, teda na veľký záchod občas sadne ale nič nespraví. Cikanie aj kakanie mi vždy ohlási, ale na záchod proste odmieta ísť. Akonáhle sa vyciká resp. vykaka donesie mi čistú plienku a žiada sa prebaliť. Akože už krachujeme pomaly na plienkach. Čo s tým, nedá sa presvedčiť, nepomáha príklad sestričky. Proste nič. Ako keby si to neuvedomoval, že ide cikať tak by som to neriešila, však každé dieťa to zvláda v inom veku ale takto mi to príde ako vrtoch. Ak máte nejaký trik ako ho presvedčiť tak budem rada. 😉
ahoj moj syn bol tiez taky a oducil sa od dennej plienky ked mal tri roky behom tyzdna.. teraz ma 3 roky a 3 mesiace a v noci stale plienkujeme, ale zatial to ani neriesim... nechce sa mi 🙂
Chudačik.....to je ta najvacsia chyba nanho kricat alebo sa mu posmievat, ked sa stane nehoda do plienky....treba byt trpezlivy, a v ziadnom pripade nekricat, nehresit, ked je nehoda.....v klude to bez slova ocistit, vsak on sa nauci..ked sa podari do nocnika, tak chvalit, chvalit, chvalit.......nasa mala ma 18 mesiacov a uz skoro kakala do nocnika, ale potom sa jej muzova babka zacala posmievat pri nehodach....a mala ma teraz blok, hambi sa.....dokonca sa niekedy brani prebalovaniu, ked je pokakana.....snazime sa to nejak odburat, ale dobre nam s tym babicka zavarila.....uz sa to dava do normalu...ale mala odvtedy na serbel nesadla.....zas len plienka...aspon uz nevrieska pri prebalovani.....takze zaciname odznovu....
mali sme presne toto... uz konecne to plakanie pocas cikania a kakania do plienky prestalo takze uz je v pohode.. ja som nanho nevrieskala nemam ani chut - neprislo mi to nikdy sposob s cim nieco docielim .. to moja svokra je strasne hlucna aj pojasena - holt uz s tym nic neurobim, ale uz si vsimla ze ja vobec nerozpravam hlasno a maly ma viac pocuva 😉 akurat minuly tyzden sme boli v materskom centre a bol jediny co mal plienky tak som mu vysvetlila ake to je super bez plienky a uz pristal nato ze ked tam pojdeme nabuduce tak aj on pojde bez plienky - to by sme mali ist dnes ale uvidim lebo mi nejak sopli, aby nenakazil aj ine deticky 🙂 keby sa mi podarilo ho zobrat bez plienky napisem 😉 dakujem pekne za rady
@mummy01 bozenko, moj zlaty, to sa naozaj rozplakal? keby sme videli do tych ich hlavok. nas alex ide mat 2roky a presne robi to, ze sa schova za gauc, alebo do skrine a tam kaka do plienky. potom vyjde a povie "no". tiez neviem, ako ho naucit chodit na serblik, ale co mi hovoria znami, tak kazdy cakal, kym to dieta chcelo same. netreba nutit, je blbost ked niekto povie, ze polrocny uz sedi na nocniku. no ved sedi, ale tazko vie, preco a naco tam sedi. u dietata to musi dozriet po psychickej aj fyzickej stranke. kedze sa im az okolo 2rokov ukonci vyovj zvieracov ( mocoveho aj konecnika ) tak nema vyznam ucit deti skor ako okolo 2rokov. a neboj, mam kolegynu, ktorej dcerka do 4rokov kakala len do plienky. a jedneho dna, akoby nic sama povedala, ze uz nechce plienku.

@lovelly26 ťažko poradiť, lebo chlapec má blok v sebe, z toho vrieskania, inak sa mu ani nečudujem. ale ver tomu že sa to naučí, ľahko sa mi píše, keďže môj syn je bez plienok aj v noci už 1,5mesiaca a to mal v júli dva roky, my sme to zvládli za týždeň. nenúť ho, príde na to sám, keď dozreje, ešte nedozrel na to, nekupuj nočníky, maj len jeden doma. môj syn ciká do nočníka postojačky, vonku ociká čo chce a pekne to šlo, mi ukáže že cikať, nakoľko rozprávať nechce. pôjde to aj u vás, neni na toto rada, príde to samo!