23 rokov a stále bez partnera
Ahojte,mam 23r, študujem medicínu a môj problém spočíva v tom, že za sebou nemám žiadny vzťah. Jediný môj "vzťah" som mala keď som mala asi 13-14rokov a trval pár mesiacov. Odvtedy nič. V 16 som sa veľmi zamilovala do jedného chalana, aj on domňa, bolo to fakt krásne, ale čiste platonické. Nikdy sme sa nedali do kopy aj keď sme do seba boli zaľúbení až po uši. Boli sme vkuse spolu, flirtovali sme, naozaj sme boli zamilovaní, ale to bolo všetko. Všetci naokolo si mysleli, že sme spolu, no neboli sme. Trvalo to 3 roky! Keď to po 3r postupne vyprchalo ja som ostala ako bloknutá. Cítila som sa sklamaná. A prestala som chalanov úplne riešiť.
Chvíľu mi to nevadilo. Ale v poslednej dobe mi to prekáža veľmi, každý v mojom veku už má seriózny vzťah a ja stále nič. A naozaj mi už vedľa mňa seriózny partner začína chýbať. Nevraviac o tom, že u mňa ešte nikdy nedošlo k sexu a som panna. A sex je vec po ktorej okrem seriózneho a vážneho vzťahu tiež túžim. Naozaj už by som ho aj ja konečne chcela zažiť Naozaj túžim po vážnom vzťahu, chcem sa začať osamostatňovať a premýšľať o budúcnosti, začínam túžiť po dieťati. Len môj partner je stále v nedohľadne.
Samozrejme sa nejakí okolo mňa motali, ale ani do jedného som sa nezamilovala a so žiadnym som si nevedela predstaviť svoju budúcnosť. Lepili sa na mňa vždy také "veľké deti", ktoré nemali žiadne ambície, všetci bolo odomňa starší o 5-10 rokov. Mali proste cca okolo 30 a stále žili s mamičkou, nemali poriadnu prácu, robili skôr brigádnicky a vôbec nechceli "vyletieť"z maminho hniezda. Toto ja vážne nepotrebujem. Nemyslím, že som náročná, nepotrebujem aby chlap vyzeral ako model, nepotrebujem aby mal titul alebo aby zarábal 3000 mesačne. To vážne nie. Chcem len aby bol úprimný, samostatný, aby túžil po rodine a osamostatnení, aby bol starostlivý a aby bol rodinný typ.
Neviem kde a ako konečne stretnúť normálneho chlapa. Som skôr introvert, na vysokoškolských akciách sa nezúčastňujem, som dochádzajúca, takže keď mi padne, som rada že idem domov a mám trochu pokoj. Stretávam sa viac menej s tými istými ľudmi, behanie po nočných baroch vážne nie je môj štýl. Keď chodím niekam zacvičiť, som skôr "sivá myška" a preto asi nikomu nepadnem do oka. S výnimkou tých 30r zamamičkovaných. Už z toho začínam byť vážne neštastná.
A keby aj si nájdem niekoho normálneho, ja by som sa mu asi až hanbila povedať, že som ešte nemala sex. Fakt si v tejto dobe pripadám ako z inej planéty.
Prosím poradte mi, kde sú normálni chlapi a ako sa s nimi dať do reči keď som introvert...
@epsondell niekde robis chybu... neexistuje, aby si sa nedostala dalej v komunikacii.... nepis nasilu, pis ako to citis, bud sama sebou, na nic sa nehraj....
kludne napis aj : Boze, zas same ahoj.... najde sa tu normalny chalan, co vie aj nieco napisat sam od seba?
Hovorim, bud sama sebou, hovor aj v tej komunikacii o tom, co chces.. od zaciatku....
ako inak zacat rozhovor, ak nie slovami ahoj? alebo usmevom??? musis sa na to chytit a druha strana tiez.... nebude chyba len na jednej strane. hm?
hlavu hore!!!! Ja na tom nevidím absolútne nič zlé 🙂 práve naopak...
Sú aj take letné zoznamovacie dovolenky pre singles. A to si mamičkin maznacik nezaplatí.
@katrin21 akurat že tie mimoškolské aktivity mam take že si idem sem tm zacvičiť. diskotéky a rozne dance a alko akcie fakt nie sú nič pre mňa. a to cvičenie tiež nie je časté a pravidelné, či veriš či nie, pri medicíne nie je nato až tak neskutočne veľa času. keď mám trochu voľno som naozaj rada že ho mám a môžem ostať doma sedieť a pozerať do blba
@epsondell ak takych a len takych pritahujes, hladaj dovod!
asi posobis aj ty taky ten mamatyp....... skus so seba spravit sexy kocku a uvidis ten rozdiel....
ako sa obliekas? ake mas vlasy? ličiš sa?
ak chces chlapa, co sa postara o teba a nie ty o neho, nemozes posobit ako jeho sestra, alebo mama.... Uspeneho biznismena malokedy zaujme nejaka utiahnuta seda myska.. to si pis....
tam moze byt pes zakopany.....
to pisem teoreticky, mozno si krasna, upravena, moderna baba, ja neviem.. fotku tu nemas 🙂
@epsondell podobne to bolo so mnou. A tiež introvert. Nakoniec som toho pravého stretla po VŠ, v zahraničí, na jazykovom kurze. Tiež slovak, čosi sme pocestovali, zarobili, potom sa vrátili na Slovensko a nedávno sa nám narodilo druhé dieťatko 🙂
Doporučujem stretávať nových ľudí na kurzoch a podobných akciách. Alebo v turistických kluboch a pod. Neboj, normálni chlapi ešte existujú a tiež nevedia kde stretnúť normálnu babu.
@katrin21 no to neviem, ale fakt ma nebaví keď sa mám vkuse len ja nieoč pýtať a oni nič..nespýtajú sa nič, len odpisujú a tak z ničoho nič napíšu že niečo v zmysle že "kedy by ma mohol pozvať von" tak sorry, ale nič sa ma nespýta len stále ja jeho a odrazu ma pozýva von? a von čo? ja sa budem zas pýtať a on len kývať hlavou áno/nie?
@katrin21 a sorry no, že som vadná....tak asi chyba vo mne je, ale neviem kde....no ale určite som nejak "poznačená" keď som detstvo prežila s otcom alkoholikom a nechodila som veľmi von lebo som sa zaňho hanbila a nemala som veľa kamarátov.... a asi som poznačená aj tým, že na medicíne máš naozaj hlavu takmer vždy v knihe...až ti z toho niekedy hrabe...
Možno, že som divná, ale ja na tom nevidím nič zlé, že chlapi žijú so svojimi rodičmi, aj môj takto žil, bola som na tom veľmi podobne ako ty, zoznámili sme sa cez pokec, mala som 22 a teraz mám 30 máme vlastný dom, vlastné deti, tri úžasné deti a to, že žil dovtedy s rodičmi bolo len plus, lebo si našetril a mali sme si z čoho ten dom postaviť, ja som nemala nič lebo som robila výšku. Treba sa troška odosobniť od toho, čo chcem a človeka spoznať, nie zavrhnúť len preto, že si myslíš, že je decko.
necitam. diskusiu, len pridam.. ja som tiez introvert a priatelov som stretla vzdy ked som ziadneho neocakavala.. ak som niekoho chcela, vzdy sa objavil len nejaky debil..
no a kde som ich stretla? na jedneho som sa usmiala z autobusu po dlhom pohlade a on si ma zapamatal dobuducna, par ich bolo na strednej a s jednym som sa zoznamila cez internet, dobry a vtipny chlap ale neboli sme pre seba.. no a mojho muza som spoznala este ako pubertacka, bol moj naj kamos.. po case ked sme sa dlho nevideli sme sa stretli a odvtedy sme spolu..
ja radim, netlacit na pilu aj ked viem ze to nie je jednoduche.. ale si mlada baba, neusiel ti ziaden vlak.. nie je nutne mat hned vazneho priatela ked mas nad 20.. uzivaj si zivot, najdi si popri skole konicek, cestuj a kamoskami.. tam sa da stretnut niekto normalny..
ahoj, musim ta trochu sklamat, ale mas trochu zidealizovane predstavy o vztahu...chces niekoho, komu sa mozes vykecat, stravit s nim cas a riesit buducnost...nuz ale vacsina chlapov nevie/nechce komunikovat a vykecavat sa, oni proste riesia problemy, nehovoria o nich, dost casto "zalezu do jaskyne" - do dielne, garaze, pred telku a proste NEMYSLIA na nic.
popozeraj si na youtube prednasky od Mark Gungor, o tom, ako funguje zensky a muzsky mozog, precitaj si nejaku literaturu o vztahoch, ono sa to dopredu nastudovat neda, ako sa bude chlap spravat, ale vela teoretickych poznatkov moze byt neskor k uzitku.
ujasni si, co od zivota chces, a napis si na papier - ked budem mat deti, nebudem moct: xxxxx
a zrealizuj to teraz!
inak, tak sa mi vidi, ze hladas chlapa, ktory uz ma byvanie, zamysli sa sama, nemusis mne odpovedat, ci za tym nie je aj unik z domu, ze uz chces byt sama a mat svoje, svoju kuchynu, miesto, kde ti "niktonerozkazuje"...skus si najst podnajom, a byvaj chvilu sama, viem, ze medicina je fest tazka, ale nejaka brigada sa neda popritom? ked len na par hodin v mesiaci, trebars jeden vikend dokladat tovar - aj tam mozes niekoho spoznat.....
ateraz si predstav - co by mal tvoj partner asi tak robit? nemusi byt konkretne zamestnanie, ale co by mal robit vo volnom case? ked chces, aby ste chodili na vylety, mozno aj teraz, ked je tvoj buduci partner sam, chodi na vylety, skus ist na turistiku s partiou ak ho chces aktivne hladat...
vies, ak ma byt rodinny typ, je vysoko pravdepodobne, ze vo volnom case pomaha rodine, rodicom, babke, tetke, svagrinej na chalupe napriklad...
ja tiez odporucam - ziskavaj teraz na VS kontakty - hladaj si kamaratky...ked aj nestretnes toho praveho, neskor sa ti znamosti mozu hodit...mozno spoznas nejaku kamosku, ktora ma volneho brata...skus prekonat tie zabrany ze si introvert, mozno uprednostnujes ticho, ale niekedy sa treba "prekonat" a ist medzi ludi..
vela stastia
Napíšem ti osobnú skúsenosť. Tiež som introvert a najlepší program na víkendové večery je pre mňa knižka a čokoláda. Ale keď som dospela do rovnakeho štádia ako ty, bolo mi jasné že doma na gauči sa nič nezmení. Proste som rok chodila na všetky akcie na ktoré má kamoši a známi pozvali, aj keď sa mi hrozne ale hrozne nechcelo a postupne ani neviem ako som sa prepracovala k fajn partií ľudí a tam úplnou náhodou stretla môjho manžela. A teraz spokojne spolu po večeroch introvertujeme.😀 Takže bez toho aby si sa premohla a vyrazila medzi ľudí to nepôjde. ( ale náhoda sa môže pritrafit) Samozrejme škola je na prvom mieste.
@epsondell no, ale ved mozno sa chcu tretnut osobne, lebo nie su moc na pisanie.. osobne sa lepsie porozpravas niekedy, ale ak na to nie si, tak napis, ze najprv by si chcela nieco o nom vediet.... neverim, ze chlapi nepisu o sebe.... akoze vazne neverim....mam svoje skusenosti a teda nikdy problem nebol dokonca hned sa da odhalit aj nejaky uchylak podla jeho otazok ...
Chapem, ze mas hlavu v knihach, to detstvo ta poznacilo urcite a mozno si presne v roli obete... preto takych pritahujes.. vyzarujes mozno zo seba to, ze nie si taka silna osobnost ako ony a mozu ta vyuzivat, ako mamu... neviem, ci chapes, to je na dlho...
podla mna ,skus si precitat BAricakove Slabikare stastia, tam sa presne o tomto pise, aj ako sa toho zbavit.... mozno je to kluc k tvojej buducnosti 🙂 podla mna tam najdes seba... podla toho co pises.... ON sam bol nemilovany otcom, rodicia sa rozviedli a mal tazke detstvo.. .. a to, co pise, dava zmysel a hlavne to funguje.... je to super citanie, slabikare su 3, stacia ti prve dva precitat.....
a stale hovorim, daj tomu cas... aj tej komunikacii, nevzdavaj sa hned po prvych pokusoch....
no a potom je tu este pokec.... aj tam sa da .... su tam aj magori, ale aj normalni ludia...
@epsondell Viem, ze sa trapis, ale skus to neriesit tak nasilu. Musis byt velmi sikovna, ked studujes medicinu. Venuj sa teraz studiu, ten pravy pride. 23 je este malicko, keby mas 33 je to horsie 🙂
Suhlasim s komentarom vyssie ohladom vzhladu. Staci trosku, nejaky ten ruz, sexi bluzka (peniazkov asi vela nemas, ale niekedy staci malo). Drzim palce.
Ahoj. Viem asi ako sa cítiš,ale neboj nič si nezmeškala.A že si panna?Keď si doteraz nemala vzťah a nie si za sex na jednu noc je to normálne.Ver že je mozne,že stretneš chlapa ktorý práve to ocení. Nie je to hanba.A zoznamky by som vynechala úplne,skôr skús akcie kde je viac ľudí,cestuj.Ked budeš pracovať budeš aj stretávať viac ľudí.Viac ako polovica mojich kamosiek si našla manžela v práci,alebo cez niekoho z práce.Si mladá,všetko máš pred sebou.Drzim palce.
@lypka ano je rozdiel taky čo žije u mamy lebo zatial nema partnerku ale ak ju najde tak osamostatniť sa chce. ale už som to tu písala, ti "moji" nemali žiadne ambicie a ani ked si nalši oartnerku sa nechceli pohnuť od mamy. Praca žiadna iba brigáda a ich jediný životný ciel bolo si kupiť nejaku blbosť na cvičnie za 200e na ktoru šetrili pol roka a podobne
@stevvvka len tolko k tomu, že nie nehladam niekoho čo uy ma vlastne bývanie. ja nepotrebujem aby mi niekto niečo daval, od mala som nedostavala nič taketo drahe materialne a nepotrebujem ani teraz aby mi niekto dal byt. Ja si to chcem vybudovať sama, od detstva si svoje aktivity , telefon, internet a pod hradím sama a som naučená že všetko musim dosiahnuť sama. Ano, v podmajme som bola, ked som mala blby rozvrh ale teraz som mala už rozvrh ok a finančne sa mi to neoplatilo
Si ešte mladá... venuj sa hlavne štúdiu, aby si úspešne spromovala 😉 Priateľ, sex, svadba aj tehotenstvo sa dá zmáknuť aj za 1 rok 😀 Štúdium máš za 6... Možno na stáži, v práci, alebo až na oslave štátnic či pod. nájdeš toho pravého 😉 na dobré sa oplatí čakať. Ten prvý bude možno aj posledný, proste ten pravý pre teba. Ja som sa zaláskovala, sexovala tiež až po VŠ 🙂 o nič som neprišla. A možno to bude tým "bonusom", darom, hrdosťou pre teba aj tvojho drahého. Držím palce 👍
fuuuha tak tu mas same rady co ti v tvojej situacii moc nepomozu ze cakaj...niektore sa nedockaju..ja by som zoznamku neriesila su tam aj uchylaci..pan bozsky nepride a nezaklope ti na vchodove dvere..premoz sa a chod na koncert ,na party,na pivo samozrejme s priatelmi..ja som s tym nemala nikdy problem a to vobec nie som kraska..chlapci ma pozyvali a prihovarali sa mi sami..jasne ze si ta ziadny nevsimne ked skola-doma..nebolo by odveci kebyze chodis na skolske akcie..pre teba by nebol vhodny partner s ucnovkou..skus hladat medzi spoluziakmi..a to ze si panna sa da velmi rychlo vyriesit necakaj ze pride pan bozsky a budete spolu do konca zivota ,nemaj vysoke naroky...na prvu sexualnu skusenost staci aj maminkin maznak
@lavieenrose ludia nie su inteligentni podla toho aku skolu ukoncili.. takze poznamka o nevhodnom partnerovi s ucnovkou je trocha zvlastna..
@jana_eyre keby si precitala nejaku knizku o vztahoch tak sa dozvies ze to nemusi robit dobrotu vo vztahu lebo v hadke si to mozu aj vytykat , nemaju rovnake zaujmy ,inac myslia a maju ine priority, vs vzdelanemu partnerovi moze vadit ze nema ten bez maturity ziadne ambicie..ale to je vsetko skatulkovanie urcite su aj vynimky
Ja pridam na povzbudenie moju skusenost... Tiez som mala len take vztahy-nevztahy a vela noci som kvoli tomu preplakala. Tiez som mala depky, ze som panna. A potom prisiel az ked som mala 31, i ked ja som ho spociatku nechcela. Dohodili nas (aj to je cesta), moja sestra a jeho kmotra. Uz takmer rok sme manzelia a lubime sa prevelmi. V sexe bol moj prvy a jediny a vobec to nelutujem. Oplatilo sa cakat.
V minulosti som tiez skusala aj internet, aj som dost chodila na nejake volnocasove aktivity a zabralo len dohodenie😁
Urcite niekde na teba ten tvoj caka, len maj otvorene oci i srdce. A dovtedy vychutnavaj co ti zivot momentalne ponuka...
@epsondell Ahoj! Nie si v tom sama. Ja som bola podobný typ ako Ty a ako 22 ročná som sa cítila totálne osamelá, okrem VŠ som neriešila takmer nič. Moje kamarátky boli buď zadané, alebo aspoň mali niekoho, príp. tie nezadané žúrovali a namiesto prípravy na zápočty riešili bary, kiná a neviem čo ešte.
Ja som bola tichá, hanblivá, nevyhľadávala som spoločnosť. Po promóciách som začala pracovať, vtedy mi už vzťah nechýbal. Po 4 mesiacoch som stretla svojho teraz už manžela, ukecaného, proste pravý opak ako ja. Spočiatku mi liezol na nervy, neskôr sme začali spolu chodiť na výlety, potom mi chýbal čoraz častejšie a ako 27 ročná som sa vydávala.
Nezúfaj, ešte máš čas a máš príležitosť stretnúť svojho priateľa hocikde. Študuješ medicínu, máš spolužiakov, chodíš do knižnice, máš prax, cestuješ do školy, možno bývaš na intráku,.... . Nepotrebuješ zoznamku, stačí Ti zostať sama sebou a skôr, či neskôr budeš zadaná aj Ty.
Bábo by som zatiaľ neriešila, to budeš riešiť neskôr. Mám susedov, kde sa baba vydávala ako 40 ročná a v 43 porodila zdravú dcérku. Toto už nie je ojedinelé, tak kľud.
Urobila si už veľa tým,ze si tu napísala a vyžalovala sa.toto ti moc vnútorne pomôže. Veľmi ti fandim a obdivujem,si moc šikovná a inteligentná,nechces lacné vzťahy,venujes sa štúdiu,robis to najlepšie,ako len môžeš.a práve preto,pride deň,kedy ho stretnes,toho pravého a bude to vtedy,ked to budeš najmenej čakať.preto nič nesil,netlac na pílu,zi ďalej tak,ako doteraz,bud silnou zenou,budes úspešná,samostatna.pojdes svojou cestou a vtedy ho stretnes. Všetko príde vtedy,ked ma. Je to tak a skutočne to funguje.drzim ti palce a skláňam poklonu za to,aka si úžasná mladá žena.
@epsondell vzhľadom k tomu, čo píšeš, je asi najlepšie predsa len skúsiť ešte internetovú zoznamku (možno aj inú, možno aj viac). Z vlastnej skúsenosti - pokiaĺ si s niekým píšeš s tým, že daný človek len odpovedá na tvoje otázky - pokiaĺ mu vyhovuje, že komunikácia sa točí len okolo neho a nezmobilizuje sa k tomu, aby sa aj on niečo opýtal, aby sa o tebe niečo dozvedel - tak zrejme tak nejako by to vyzeralo aj pri reálnom stretávaní. Netráp sa s takou komunikáciou, ktorá ti nevyhovuje. Ako už bolo spomínané vyššie, uvoľni sa a píš aj ty o tom, čo momentálne robíš, čo ťa baví a čo nie, na čo sa tešíš, čoho sa bojíš. Nerieš komunikáciu veľmi oficiálne. Ber to tak, že buď sa s niekým vhodným zoznámiš, alebo aspoň pokecáš a príjemnejšie ti ujde čas. Držím palce (a ak na niekoho vhodného natrafíš, na koho maily sa budeš tešiť, maj odvahu sa s ním stretúť a nehľadaj dôvody, prečo práve nie). V dnešnej dobe sa veľa ľudí úspešne zoznamuje cez net - prečo práve ty by si sa nemala? Držím palce 🙂
@lavieenrose mas pravdu, je to skatulkovanie a to ja z duse neznasam.. cize to mas z knizky? niekedy knizky pravdu nemaju a neviem preco predpokladas, ze som knihy o vztahoch necitala.. 😉
ja mam ucnovku, predstav si knizky citam, aj maturitu mam.. takmer kazdy moj priatel mal vysoku skolu a v hadkach sme sa nikdy neznizovali k takym blbostiam ako pises..
a nehnevaj sa, ale pisat, ze iba ludia co maju maturitu su ambiciozni, ze maju ine priority a inac myslia a nemaju rovnake zaujmy je dost cez.. co z toho urcuje ukoncene vzdelanie? nemam ale v zaujme menit temu diskusie, len taketo tvrdenia ma vedia trocha popudit..
@jana_eyre pozri sa ,nenadarmo sa vravi VRANA K VRANE SADÁ....ci to vobec nevzniklo na zaklade pravdy ? napisala som ze je to skatulkovanie ,je to moj nazor ktory sa mi overil pocas mojho zivota..tebe sa nemusi pacit..

@katrin21 inak mimoškolské aktivity mám, ale chlapi ktorí zaujmu mňa tak nezaujmem ja ich a naopak.
a ja proste zaujem vždy tie 30 a viac ročné mamatypy :D