3. mesačná dcérka spí v noci 10 hodín a ráno sa nevie dojesť
Ahojte mamičky chcem sa opýtať, moja Nellka spí od kúpania cca 20.00 hod. do pol siedmej rána..potom vstane a aj ked vypije naraz 150 ml UM, nevie sa dojesť, nechce spať a ak zaspí tak len od unavy, na hodinku a zasa vstane a pýta si jesť..cumel uz nezaberá lebo ten cmulala tak, že ho išla zjesť až jej od cmukania vyletoval z ust..Má tri mesiace, ukončené...chcela by som vedieť, či by som ju nemohla ráno začať prikrmovať napr. pudngom, nie takým hustým, ako zvyčajne, ale riedšim..aby bola zasýtena, a nechcela naraz vypiť vela mlieka..a aby aj niečo pospinkala doobedu...dakujem za rady..🙂
lenže ona doteraz tak nemala problém zaspať..vzdy mi v noci tak dlho spala..potom sa rano napapala a do hodiny a pol zaspala..a spala pekne tri hodink..potom sa zasa napapala a zasa spala tri hodinky..niekedy štyri..preto mi je divné že posledný týžden mi doobedu absolutne nechce spať..a možno máš pravdu, len ona si potom pýta papať stále, ako keby si to chcela dobehnuť, a vraj podla dr. jej nemôžem dať naraz viac..tak neviem, čo robiť..
@barborienka28 dobre ti spí v noci, skús ju dať neskôr spať, viac by mala spať cez deň. puding nie, je to skoro a tým nedocieliš nič. kúp cumlík s menšou dierkou, aby pila pomalšie, aby jej mozoček začal tak fungovať, že som napapaná, to funguje aj u dospelých, ak jedia pomalšie.....
inak toto sa urovná. a príkrmy, malinká ti dá vedieť kedy je ten správny čas, 3 mesiace je skoro a aj príkrmy isto nie puding.....
@barborienka28 no dieťa sa mení, toto je len malá zmena. a nie vo všetkom sa riaď lekárkou! mám kamarátku ktorá malej dávala UM 180ml v troch mesiacoch.
@barborienka28 krasny spanok ma 🙂 Davala by som jej papat castejsie a pomenej. Ked ti tak krasne spinka v noci, tak nie je problem krmit ju castejsie cez den, kludne aj kazdu hodinku a pol. Tam uz ten denny spanok nie je az tak dlhy, a teraz je v obdobi, ked vydzi uz aj dve-tri hodinky sledovat okolie, cize ju skus unavit aj takto, a po papani lepsie zaspi.. 🙂
@lalinko2010 mám cumlik jednotku s jednou kvapkou, menší už nie je.. :D tiež sa mi zdá skoro..:// ale ona ked ráno vstane a chce toolko papať, tak niekedy by som jej najradšej dala kuraciu nohu do ruky :D:D:D hladoš..joj, to fakt nie je fér..ja som devať mesiacov nosila, a nakoniec vyzerá jak tatko, a ešte aj tolko papa čo tatko :D
@barborienka28: Nezabudaj, ze jedina konstanta v zivote s babatkom je zmena 😉
Nezabudaj, ze ma "uz" tri mesiace, teda sa jej intervaly, kedy bude hore, uz predlzuju. Moja dcera ma sice uz skoro 5 mesiacov, ale uz davnejsie nezaspi po hodinke az hodinke a pol, ako predtym, ale uz je hore dobre dve hodiny, niekedy aj viac.
A suhlasim s @lalinko2010, nedavaj jej cumlim s velkou dierkou na flaske, aby nepila hltavo, ale v klude a citila, kedy je syta. Inak ale nepozeraj na hodiny. Ked je hladna po dvoch hodinach, daj jej po dvoch hodinach (mozno nie plnu davku). Ak davas mliecko PRE, mozes ho davat na poziadanie ako keby si dojcila.
Na prikrmy ma tvoje babo este casu viac nez dost. Tvoje babo sa proste meni, rastie a vyvija. Uz nie je novorodenec.
Vsetko dobre!
@lalinko2010 no ja som tiež niekedy dala..a bolo dobre, a raz mala problém so stolicou lebo mala zelenu teraz nedávno a povedala dr.. že ju prekrmujem,..vraj..tak som musela znižiť na 120..ale večer jej aj tak robím 150..ked to je ťažké..som prvorodička, dosť mladá..a zasa naši si dosť vela veci nepamataju ohladom nás a boli v inej dobe, tak neviem už koho názor mam brať do úvahy..oco povie, daj jej kravské z automatu lyžičku cukru a uvidiš, jaka bude...že aj mne dávali..len pocyhbujem silne o tom, že v troch mesiacoch :D...
@barborienka28 s tym pudingom neblazni 😕, to nech ta ani vo sne nenapadne, mala je velmi mala a ked uz sme pri tom, puding je total sajrajt, ziadna vyziva. Dieta ti v noci spi, to je super, moje deti tiez od 3.m. v noci nepili mlieko. Problem vidim v tom, ze odrazu prestala spavat cez den. A vies preco? lebo uz nie je novorodenec 😉. Od 3.mesacneho dietata nemozes cakat, ze bude hore hodku a pol a potom spat 4 hodiny....tomu uz je koniec. je uplne normalne, ze bude viacej hore a menej spat. V tom veku moj maly spal tak 20 minut, 2-3x za den. A podla mna nic nedobieha, proste ma rastovy spurt, vtedy dietatko viacej papa, ale neskor sa to zase upravi.
@barborienka28 ok, zvýš dávku a krm častejšie. neboj tučnučká nebude, to časom vybehá, a vieš čo sa hovorí : nevadí že si po tatovi, hlavne že si zdravá!!!! 😉
všetko sa upraví, buď rada že v noci spinká, cez deň je s drobcom jednoduchšie!
urovná sa to, bude lepšie. mne to tiež hovorili, počkaj dva mesice, neboj bude mať pol roka, bude dobre, no bolo, keď krtko dovŕšil 2 roky - pohoda!
@ichbinich dakujeme pekne..nedávam pre, ale už jednotku babylove..teraz sme mali vypadok mliečka musela isť na to babyllove PRE A LEN z neho grckala...baby, mne nejde o to ze je hore ja s nou budem aj pat hodin hore ked chce...len mne ide o to ze si stale pyta papať...začne kopať nohami rukami, a to zbytočne sa len povracia potom a na rukách ked ju mám tak sa tolko vykrúca ze ju musim kazdu chvilku polozit aby mi nespadla..alebo si ju prehadzovať..mne ide len o to papanie..ved toot ze si tiež myslim ze je skoro..len som chcela počuť nazor skusenejších maminiek..
@aliza ked chce papať, mam jej dať či vzdy mam čakať tri hodiny ???:(
@aliza máš pravdu, ja napíšem pikošku - môj syn má tri roky, svokor mi povedal, keď mal malý 2,5 roka, že by mal spať 16 hodín počas 24 hodín, lebo drobec už nespí cez deň. ale v od večera do rána potiahne aj 12hodín spánku. a svokor to myslel tak, že + ešte nočný spánok k tých 16hodinám. 😀
@barborienka28 daj jej, nečakaj 3 hodiny, ak je hladná po 2 hodinách tak jej daj UM.
@barborienka28 nemyslím si že je hladná! je zvedavá, hrhrhrhr, ak mi rozumieš! a väčšina mamičiek si myslí, že dieťa je hladné! nudí sa, keď pije mliečko tak sa "nenudí". vymýšľaj zábavky!
@lalinko2010 dakujem 🙂 za rady aj slová všetkym...myslla som si že niečo robím zle, ked nechce spinkať..a len by jedla..mam to babylove BIO mliečko, tak hádam jej neuškodí aj tam píšu že dávkovanie je individuálne podla potriebdieťatka, tak hadam jej nijako neuškodím ked jej dám tolko , čo si žiada..Inak, ten puding ma napadlo len preto, lebo kamoška je v nemecku, jej malý Rafaelko má len o dva týždne viac ako Nellka naša...a tam jej lekári zasa povedali, že má davať puding na večer a na obed lyžičku pomixovanej tekvičky..tak som sa bala, či preto mala nie je taka jedluchtivá, že už by som jej niečo mla pridať..jasné že najhlavnejšie je že je zdravá..každý den za to dakujem..🙂) to bol len taky vtipek..
@barborienka28 podla mna jej mozes dat, len sa mi nezda, ze sa ti tak vykruca, ako si pisala. Ked pije z flasky, pije kludne celu davku alebo sa pri tom tiez vrti?
@barborienka28 joooj, sa mas 🙂 moja bude mat 5 mesiacov a viac ako 100 ml na jedenkrat neda...zato kazde 2 hodiny, v noci kazde 4...ach jo...inak, ja by som jej tiez dala viac, ked bezna davka uz nestaci...keby si kojila, vypila by tiez, kolko by chcela...mozno ptotm cez den uz bude striedmejsie jest, sleduj si skor, kolko celkovo za den vypije, lebo pocas dna moze mat apetit rozny.
@lalinko2010 tak ona mi ide zjesť cumlik ako som spomínala, az ho vypluje, natriasa so sebou a je nervozna, a nemyslim si zeby sa nudila..teda dufam, dam jej zdy hrazdičku s jej hračkami, stále sa s nimi hrá, aj chodiacu korytnačku s pesičkou jej pušťam, a ona sa obzera, ale potom začne mať nervy, a očervenie a ked jej idem prilozit flašku tak mi dobre ze nezje aj flašku jak si ju pricucne, to by ste museli vidieť, ja raz poviem mužovi , nech to natočí a pridám to niekde :D aby ste si pozreli, jaky ona je hladoš :D možo su take všetky detičky, neviem..možn pri druhom by som bola mudrejšia, ale to nezistím, lebo ja už rodiť nechcem isť :Daj ked druhé babatko by som tiež chcela..časom..
@barborienka28 po 3.mesiaci sa vsetko meni 😀 uz ti nebude tolko spavat ako novorodenec,bude viac pozornosti vyzadovat.Puding jej isto nedavaj,ani by ti to nepomohlo.
@aliza pije celu davku kludne, a pri nej zaspí, ked mi nezaspí pri flaške, a už ju aj dopije, a snažím sa ju uspávať, tak po pol hodine jej spravim napr. ešte 30ml a je spokojná a zaspinka..ked sa mi kruti pri papani, to viem, že vtedy jej treba grgnuť, aleo prdnuť a zas jej nejde, máme totižto problém s prdkami, že ona ked si chce prdnuť, tak sme všeci v pozore...a pomáhame..a ked si prdne, tak sa teším jak keby som v športke vyhrala :D niekedy sa pristihnem pri tom, ako s nou cvičim a podvedome tlačim na prdky :D
@mummy01 mne nevadí že je hore, len to že by chcela akokeby dobehnuť tie dve dávky, tri, čo v noci prespala..
Si šikovná mamina, aj keď si ešte mladšia, vieš si s ňou pekne poradiť. Keď je po ďalšej pridanej dávke kľudnejšia, tak jej ju daj, doktorka nemusí vedieť všetko, ani tá moja nevedela. Ty si s malou celý deň a vieš čo je pre ňu najlešie, nie je každé dieťa podľa tabuliek aké si určili na krabici. Malá je dobrý papkáč, tak nech si dá drobec, veď ono prídu ešte dni, kedy zase toľko papať nebude chcieť a takto sa to bude striedať 😉
@barborienka28:
Tak jej skus dat teda castejsie, ale mensiu davku. Teda napr. jej das po 2 hodinach, ale nie 150ml, ale iba 100ml. Nemam sajnu o UM, lebo dojcim 😉 Cisla pisem len tak... Ak je taka hladna iba doobedu, zvys intervaly krmenia doobedu a poobede zase ako je zvyknuta. Proste sa jej prisposob. Daj je tie "zmeskane" davky UM, s kludom.
Jendoducho kazdy sme iny. Kazdy jedava inak. Niekto je plny po tanieri polievky, niekto si da trojchodove menu a po nom este zmrzlinovy pohar... A pritom nemusi mat nadvahu.
Navyse v troch mesiacoch maju babatka vyvojovy a rastovy spurt, su naozaj hladnejsie. Ja mojej hovorim moja mala nenasytna husenica podla tej jednej detskej knizky, lebo niekedy je tiez schopna sa poriadne napit aj po hodine 😉
Co sa tyka "programu", bolo tu uz par podobnych diskusii, skus si najst pre inspiraciu. Prechadzaj sa s nou, komentuj, daj ju na brusko a pod. Ako som uz pisala, uz nie je novorodenec 😉
Vsetko dobre!
@lalinko2010 ach, to nemyslis vazne, ze az v 2 rokoch :( boooze, ale uz som mala tusaka, ze tie mety, co mi davaju (1/2 roka, 8 mesiacov atd.), ze to su len take plane nadeje, vsetci len vydrz, uz bude dobre a furt je to take...no...proste nic moc :D takze este 1,5 roka musim vydrzat :DDD
@barborienka28 a z coho mas taky pocit? Je nepokojna? Mozno by si jej mohla dat rano viac mlieka...
@barborienka28 mne napadlo este, ze take male telicko moze byt po 10 hodinach aj dehydrovane. Skus jej dat najprv pit...
@kikuleenka no skusim to tak odsledovať...lebo ak tak cca rátam, tak doobedu do tej dvaanastej 390ml..dnes..a teraz spí od 12:14 tak rátam že za 15 min vstane a vypije asi cca tiež 120..uvidíme no..ako ja sa nebojim, že presiahne denný limit mliečko v ml..lebo kedze spí v ci tak tie dávky vynecháva..len neviem či ju môžem ráno takto balamutiť hore dole dávkami
tiež spím 10hodín denne a cez deň už nie 😉 krásne Ti spí, papá koľko vládze a skracovať jej intervaly nie je vhodné, začne ti rapídne priberať z umelého mlieka a žiadne puding a tak jej nedávaj, nato je ozaj čas ešte a 150ml si nemyslím, že je veľa
vzdy jej davam 5-6 glgov vody pred papkanim..mysliš, že málo, či??

@barborienka28 a kedy ju po zobudeni davas spat? Lebo ak ti tak krasne spi v noci tak je samozrejme ze cez den ti uz bude spat menej...