icon

3 ročné dieťa za všetko plače

jasminga
9. mar 2013

ahojte maminy..
uz som zufala, idem si k vam po radu..
moj synator- doteraz bezproblemove dieta, uz asi pol roka pre vsetko place.. akoze ideme na autobus a on si spomenie ze chce auticko kt. som ja nezobrala do kabelky, rev.. ale taky rev ze nemam sancu ho utisit.. minule sme nastupovali na inej zastavke ako zvykneme, a este pokial som platila za listky tak sofer sa uz posuval dalej.. v rychlosti som maleho posadila medzi prve sedacky, nech nespadne cestou, zacal revat.. ze on si chce ist sadnut uplne dozadu ako vzdy.. samozrejme autobus plny ludi, vsade ticho len moj synator celych 10minut pokial sme nevystupili hukal..
uz som sa snazila vysvetlit mu, ze nemoze plakat, musi mi najskor povedat co ho hneva, a ze to spolu vyriesime.. nepomohlo.. priznam, parkrat uz na pokraji zrutenia dostal za ten nezmyselny plac aj bitku.. jasne ze nepomohlo..
ked bol mensi, a niekedy nahodou bol zly, fakt to bolo len vynimocne- zavrela som ho do spalne, ze ked sa ukludni moze prist.. po minutke dvoch, sam prisiel, ze uz je krasny, vystiskal ma, ospravedlnil sa a bolo dobre.. teraz som ho skusila dat do spalne, no drzal sa ma ako kliest a este viacej plakal.. nemala som sancu od neho odist tak som ho len objala a cakala kym nedoreve..

uz fakt neviem ako to mam riesit.. dnes napr. je s polovickou vo dvore, a uz som minimalne trikrat pocula ako place.. skusala som ho aj rano skor zobudit a dat spat na obed, ze ak je taky podrazdeny z unavy.. nepomohlo.. len co sa zobudil tak vrieskal..

aky mate na to nazor? moze ist len o prechodne obdobie? sice trva to uz asi polroka.. 😒

Strana
z2
eviki
10. mar 2013

Moja dcera ma 3,5r, sprava sa rovnako, a ja len dufam, ze to prejde 🙂. Plac mi este okorenuje svojou histeriou, z ktorej sa pravidelne po chvile dlavi. Cokolvek jej dam, ponuknem, od oblecenia az po tacku pod tanierik nie je dobre. Vzdy (!) chce to druhe, nez co jej davam. Ked jej dam vopred na vyber, aj tak si nevyberie na prvy raz. Neskutocne ma tym vytaca 😀 . A place velmi casto pre totalne hluposti. Niekolko krat za den. Nasi susedia nas musia mat plne zuby. Dost sa jej venujeme, mozno to je chyba (?).

sisaha
10. mar 2013

@eviki to nie je tym, ze sa vela venujete...je to proste obdobie..., ja si tie sceny nevsimam, maximalne zvysim hlas, poslem do inej izby..., ono to prejde.., len ja si uz nepamatam ako dlho to trvalo pri tej starsej...dufam, ze viac ako pol roka to nebude, lebo mi pribudne viac sedivych vlasov na hlave...
Mne situaciu komplikuje aj to, ze som po operacii platnicky a ked chyti amok a robi sceny na ulici, kde mi nepomoze nic ine ako ju vziat na ruky (rameno, pod pazuchu), tak som este viac nastvana, ze si mozem este aj sama ublizit...

eviki
10. mar 2013

Asi to tak bude, malo by to prejst. ja som uz zas rezignovala takym sposobom, ze ju doslova necham valat sa po zemi, a snazim sa neriesit, ci sa niekto diva. A hlavne sa snazim vydrzat a neustupit. Na ruky ju neberem, ma uz 3,5r. Ani by sa nenechala. Tak to vydrzme🙂.

susika
10. mar 2013

ja mám o mesiac 2,5 ročné dítko a tento týžden ho chytil asi to obdobie vzoru. hovorím si , že asi konečne, jeho sestru to lapilo ked mala presne 2 roky, 2 mesiace a 2 týždne. no jeho mesiac pred 2,5 rokom.reve bez dovodne už viac ako týžden, rano s revom vstava hore zadkom, dupe nohou, jedy na dennom poriadku, lyžica pri obede letí aj cez pol stola, až nepreletí celý stol, od jedu pomaloval zelenu stenu červenou farbou, zahána sa na všetkých...ale najviac ma štve ten plač bezdovodne. som s oboma sama , do večera som na prášky.už si vravím vydrž dievča, ale najhoršie, že nám to brani v realizácii aj so staršou

reanda
10. mar 2013

a preco sa hanbite, ked vase deti revu v obchode alebo na ulici.. ved su to deti, kazde druhe je take, je to normalne.. aj ja mam uz niekedy nervy na vlasku, ked mala stale place, ani nevie preco a nie je s nou reci, ale aby som si to komplikovala este aj tym, ze co na to okolie.. mne teda nevadi, ked sa nejake dieta v obchode hadze na zem, skor mi vadia tie nervacke reakcie rodicov, ked na ne nakricia alebo daju po zadku, len aby to nahodou nevyzeralo, ze si so svojou ratolestou nevedia dat rady 😝

jasminga
autor
11. mar 2013

zienky tak pridavam link co som teraz citala 🙂

ja som sa uplne nasla v tom clanku, a taktiez utvrdila, ze postupujem spravne 🙂

pevne nervy zelam 😉

http://supermama.joj.sk/supermama-novinky/super...

trinixy
17. mar 2013

tak ahojte zienky ...musim sa pridat k vam moja chodi asi mesiac do skolky a vsetko bolo super konecne sa jej jazyk rozviazal a bola taka zlata inteligentna poslusna na slovo a zrazu pred par dnami zlom...reve za vsetko, starsiu podotykam 9rocnu bije sklbe za vlasy a hadze po nej hracky...a uz si to dovoluje aj na nas nic sa jej nepaci aj pit jej musime naliat co chce ona aj s rozpravkami tak isto...je to na nervy v kuse po sebe obidve vrieskaju a len plac pocut cely den tiez mam niekedy pocit ako by boli uhlavny nepriatelia a nie dve sestry ale najlepsie je na tom ze ta mala je vsetkemu komfabel...tak dufam ze to obdobie vzdoru dlho nepotrva a aj vam zienky pevne nervy a vela,vela trpezlivosti...

betianka
27. máj 2013

ahoooj síce s odstupom, našla som niečo čo potrebujem, s tým rozdielom, že moja malá má 2roky 7mesiacov a preplače takto aj hodinu v noci. Z ničoho nič začne v noci plakať, najskor kričí maminka, potom mam slzičky, -musáíme utierať totálne dosucha, až oškreté oči má...ak cíti ešte slzičky tak znova rev a znova slzičky, potom mám soplíky, (tie nevieme vyfúfkať kedže nadchu nemáva často ) dáme mlieko,vycikáme sa aj sa ukludní, a ked myslíme že konečne by mohla zaspať, zasa si dačo vymyslí s plačom, bud jej chýba nejaká konkrétna hračka, alebo chce na ruky aby sme sa s nou prechádzali po byte, ukludní sa ale potom posledné štádium začne vyberať postele, najprv tatiko s nou do jej postele, potom že maminka tak sa vymeníme, potom že zasa za tatikom, tak ja ostávam v jej posteli ona ide do manželskej, ešte dakedy spátečka na sedačku do obývačky, tam zasa nie!!a potom po hodine a pol ani neviem jako možno zaspí. Ten rev je otras, strašne sa to ozýva, v noci toto robí už asi týžden, je aj toto normálne??? diiiiiiiiiiik za názor

rebelka3333
30. máj 2013

A to som myslela ze moj maly je iba taky ma 2 roky place hadam uplne za vsetko co sa mu nepaci a co neni po nom..a dokolecka len rozpravam Oliverko to nemozes Oliverko to nesmies prestan nie .... a on este naschval... krmime sa tak ze ho nahanam ked ideme von tak mi stale uteka drzat za ruku nepozname :D ach ja len cakam kedy prejdeme tymto obdobim heh ale zaujimave je to ze ked ideme niekomu na navstevu tak je ako anjelik a nikto mi neveri ky nervak je :D

livila
31. máj 2013

@jasminga skus pozriet tuto temu, vytvorila som ju, lebo sme mali podobny problem. Neubranila som sa v tejto teme sice moralizovaniu, ale mozno v nej nieco najdes
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/mame-doma-placka-2/

jasminga
autor
31. máj 2013

dievcata, nedavno som si pri umyvani sporaku uvedomila ze nase obdobie vzdoru JE PREC!! 🙂 sama neviem kedy to skoncilo ale teraz pocujem ten plac len vynimocne 🙂

pevne nervy prajem vsetkym mamickam ktore prechadzaju podobnym obdobim 🙂 ono to predsa len raz prejde 😀

alexej12
4. sep 2013

@matozazzo Ahoj, môžem sa ťa aj ja opýtať na moje deti? Starší syn bude mať čoskoro 4 roky, ale tie jeho záchvaty sú hrozné, chodieva aj na obed spať, on reve len pri mne, keď ide do sestry, tak sa s jej synom stále hrajú ani o nich nevie a keď príde domov, tak mi to všetko vynahradí aj s úrokami, prečo je to tak a čo mám robiť? A dcérka 2,5 roka to začína od neho odkukávať, nikdy neplakala bola vždy strašne dobručká a teraz je ako starší synček a ako keby plakala len tak aby ma nazlostila, bez slz.
ďakujem

schwarzova
4. sep 2013

Aj ked mam sice vlastne dieta este len na ceste,tak si myslim ze tymto si prejde vacsinou kazda mamina,pamatam si ze ja som sa spravala podobne ked som bola mala,aspon z toho co mi mama rozpravala.Moj nazor je ze maly len na teba skusa co si moze dovolit a skusa ci sa mu podari si veci vyplakat,myslim si ze treba byt len trpezlivy a cakat kym to prejde,a najma mu nedovolit vsetko.Mna to este len caka aj ked by nas to mohlo obist ale to by sme si priali asi kazda,takze treba to len niak pretrpiet,tak ja len prajem vela sil a aby to cim skor preslo,pretoze asi ich budes potrebovat 🙂

matozazzo
6. sep 2013

@alexej12 Tazko povedat, preco to robi, treba hladat pricinu... Moje tiez mali taketo obdobia, vacsinou som si sadla a popremyslala, co sa dost zmenilo doma, alebo ako to prebeieha v skolke... ale vzdy to trvalo len kratko.. Co sa tyka starsieho, ak ma zachvat, prid k nemu, objim ho silne a skus pochopit jeho spravanie v danej situacii, napr. chapem, ze ti je smutno, lebo chces byt s ockom ,alebo viem, ze chces este pozerat rozpravku, ale vzdy potom nasleduje ALE.. kde vysvetlim preco to tak nemoze byt. Strucne, jasne, kratko. Deti pocuvaju tak najviac 10 slov potom uz nie. Netreba robit nieco nasilu, ale vopred, aspon 5 minut upozornit. Napr. este 5 minut a ideme spat.. o 2 minuty to zopakvat... trosku kompromisu, napr. ak rozpravka konci o 7 min, tak ju po 5 nevypnem. Preto vzdy napr. pozriem, kedy konci, alebo uz nepustam dalsiu. Ak je scena pri prichode, postiskam, dam pusu a opytam sa: a preco si XY taky mrzuty? Chces sa este pohrat? Alebo podla situacie. A ak je to v moznostiach, dam mu 5 minut. Ale casy dodrziavam. Aby z 5 nebolo 15, potom v tom deti maju chaos. Deti maju radi rezim, ritualy, a nielen deti, aj my, dospeli... Ak nam ho niekto alebo nieco narusi, sm nervozni.. To plati aj o detoch. Samozrejme, nie vzdy sa to podari, ale preto radsej neslubujme to, co nemozme splnit. 4 rocny ti povie, suhlas s nim, kludne, chapem, ze sa chces este hrat, ale napr. ideme kupit este chlebik, lebo potom ho mat nebudu a ty mas rad napr,. chlieb s nutelou a co by som ti dala na ranajky? Postupne sa snazit jeho zlost, hnev presmerovat na nieco, co ma rad, na co sa tesi.. Doma napr.. viem, ze sa ti nechce vyzliekat, pomozem ti, ale vacsinu rob sam, ved o chvilku ti ide rozpravka a bola by skoda zmeskat zaciatok, nie? Co sa tyka mladsej dcerky, u nej to iste, opakuje, to je jasne, ale velmi rychlo zacne opakovat aj to dobre 🙂 A pochvalit 🙂 No vidis, aky si sikovny, ani som ti nemusela tolko pomoct, lebo sa tu trapime s XY pri rozvazovani snurky, ako dobre, ze ty mas suchy zips, aj jej musime take kupit, aby sa vedela vyzut sama... Nie vzdy to ide, nie vzdy sa to dari, ale dolezite je ostat pokojna, trpezliva... cas leti, to ano, aj ja som vsetko robila rychlo a nic nestihala... a odkedy to praktizujem - tiez to mam od kamaratky, co ma 3 deti a je uplne v pohode, vsetko stiham, menej sa znervoznujem a aj kriku je u nas menej 🙂
A nesuhlasim s tym, ze to prejde... mozno ano, po roku, dvoch, ale dieta nema pravidla, vzor a neskor sa to znovu zopakuje :(

alexej12
11. sep 2013

Ďakujem,

kateluna
8. nov 2013

joooj, taka super debata, som sa nasmiala a ulavilo sa mi, uz som myslela, ze sme zreli vsetci doma na doktora a kukam, ze pohoda jahoda, bezna prax

danili
18. feb 2015

Ahojte,
1. deti sa nebiju ale sa im vysvetluje a ine
2. deti sa nezatvaraju do miestnosti kym sa nevyplacu atd.
3. naucte sa vnimat svoje deti viac
4. budte detom vzorom
5. diskutujte milym hlasom
6. rozdavajte lasku kazdu chvilu
Deti si nevyberali moznost, ci prist na svet a preto ich akceptujte a vychovavajte pozitivne, ved ony su vy.

Strana
z2