3-týždňový syn nevie piť z fľaše
Potrebujem pomoc, maly ma 3 tyzdne a uz od zaciatku ma problemy s pitim, v porodnici sa nevedel prisat, ukazovali mi to a nasilu mi ho tlacili na prsia, takze to som rovno aj vzdala.... Nemam ani vela mlieka, skusam ho prikladat, ale po par sekundach sa zacne zlostit, spusti vresk a je po skusani... Mam tommee tippee anti colic, canpol babies anti colic, ale u oboch je to o tom istom, otvori pusu a skusam mu dat cumlik na podnebie, ale len meta hlavoz a nic.... Uz som z toho zufala, neviem co s nim mam robit
Nie je predcasnik? Skúste klobúčiky, cumel na fľaške vymeniť za okrúhly, nie plosky. Prípadne pozrieť či nemá skrátenú hornú alebo dolnú uzdicku. Keď to nejde, skúste dávať mlieko po lyžičkách a potom rýchlo strčiť do ustociek prso, flasu
@shebamex Zatiaľ najmaksi cumlik z môjho pohladu majú Avent natural (ale tá veľmi antikolikova nie je) a potom Dr. Brown so širokým hrdlom. Tie k tomu majú ešte super antikolikovy systém. Inak s týmto sme mali rovnaký problém. Mala bola malička keď sa narodila, nevládala sa prisat atd. Ale s flastickou fungovala fajn. No mali sme len vlastne tieto dva typy a ešte cievku. Z tej vedela tiež pekne piť.
Odporuca zavolat laktscnej poradkyni. V porodnici to tak “uzasne” vysvetluju. K nam prisla laktacna domov ukazala mi par trikov a div sa svete maly zrazu zacal cucat z prsa. Naucila nas aj pouzivat cievku. Ci cez prst alebo priamo na prso. 3 tyzdbe nie je az tak vela a pokial si budes babatko prikladat tak sa ti to rozbehne. Urcite to budes mat pohodlnejsie ako furt odsavat. Stoji to za ti vyskusat.
Flasku moj syn nechcel tiez. Chytil mi az MAM. Siroky klasicky cumel. Tiez mozes krmit babtko aj striekackou alebo lyzickou alebo teda tou cievkou.
Zmenit cumlik
Od 0 do 3 m
@kikuska1010 mam presne tie
Dnes som bola u pediatra, uzdicka v pohode, maly nie je predcasny, je presne na termin 🙂 a od rana zazracne cuca, asi ma pocul vecer 😅

@shebamex kým je takto maličký, môžeš ho kŕmiť po cievke. Možno to by sa mu páčilo..
A fľašky čo si vymenovala sú tuším s úzkym cumlíkom. Niektoré deti ho nemajú rady, ja som odsavala MM a tiež kŕmila fľaškami a osvedčili sa mi avent natural. Majú široký cumel na otvorenie ústočiek. Možno skús ešte aj iné fľašky.