icon

4,5 mesačný synček má 10 kg. Je veľký?

kimmm1
12. júl 2016

Mamičky zaujima má Vás názor. Môj syn má 4,5 mesiaca a 9780g a 73cm. Co si myslite o tom, že je veľký na 1 rok? Resp má niektorá z Vás take iste veľké bábätko?

pribinak
12. júl 2016

Neporovnávaj, sk sa ti nieco nezda, prediskutuj to s pediatrickou

druzicka17
12. júl 2016

podla mna na jeho vysku je vaha akurat. je asi vacsi ako ine priemerne 4,5 mesacne ale ako sa vravi, musia byt aj vacsie aj mensie deti aby sa z niecoho ten priemer vytvoril.

sosovica
12. júl 2016

My mam 7 a pol.mesiaca a 10,5kila a meria tiez tak niako ale. Nikdy som sa neepozastavovala.Je yo zrejjme riadenn chlap

ejkam
12. júl 2016

podla mna je podstatne aj to aku mal porodnu vahu a dlzku

rogerkafedererka
12. júl 2016

ja som najskor citala, ze 4,5 metra a 10 kg 😉 Neporovnavaj s ostatnymi, nie vsetky deti su tabulkove.

jamesinka
12. júl 2016

Ahoj, moj syn mal na prehliadke v 3m 9kg, to si presne pamatam. V 4,5m mal cez 10kg. Ale to som to uz prestala riesit. Casom sa to spomalilo. V roku mal 15,5kg. Teraz ma 2r3m a vazi 14,5kg. S pohybom nebol problem. Samostatne behal od 10m. Takze baculko neznamena ze neobratnejsi. Hold, kazde dieta ine. Ale komentare okolia stali za to, typu: detska obezita, gigantizmus alebo urcite poruchy stitnej zlazy. Mala som stastie na pediatricku, ktora mi povedala, ze su to kraviny, ze mam zdrave krasne dieta a nemam sa tym zaoberat.
@druzicka17

jamesinka
12. júl 2016
kimmm1
autor
13. júl 2016

@jamesinka ďakujem za odpoved.my s mužom mame cez 180cm a maly je iba kojeny, takze to pediatrička veľmi nerieši len sa smeje že mám či nosit😅

blankaj
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
13. júl 2016

baby neriešte takéto ,,kraviny,, Každé dieťa je iné. Pokiaľ nemá vyslovene nejaké zdravotné problémy a príliš veľkú nadváhu, ktorá by komplikovala zdravie, pouhyb, tak je všetko v poriadku. Veď aj v inom veku sú deti rozdielne. Keď prídete do kolektívu v škôlke tak uvidíte, že sú vyššie deti, nižšie, chudé, pevnejšie. Nemôžeme byť všetci rovnakí. Mám známu, ktorej dcéra keď mala 3 roky, vyzerala na 6. Od mojej bola vyššia o 1,5 hlavy a to sú rovesníčky. A váha pri deťoch tiež kolíše. Niekto má inú stavbu tela. Pokiaľ na to neupozorní lekár, že už to nie je v norme, tak by som sa tým nezaoberala. A reči ostatných si nevšímaj. hlavne, že je zdravý.

0silvia0
13. júl 2016

@blankaj ja som mala tiež také sumo dieťa, pediatrička to vyhodnotila, že mám asi veľmi silné mlieko a odporúčala odstaviť 😖 Dnes má syn 185 cm, 88 kg a 14,5 roka 🙂 Takže áno, aj z materského mlieka môže byť dieťa tučné 🙂
@kimmm1 toto fakt nerieš, veľa-málo, každé dieťa je iné, každé má iné genetické predispozície...

blankaj
Autor odpoveď zmazal
kimmm1
autor
13. júl 2016

@blankaj mne zatiaľ nikto nepovedal, že je tučný, pretože nie je, on je veľký ako ročne decko. Každý mi ho dáva sadat a dobre že uz nie chodiť a keď pribijem, že ešte nemá ani 5m tak na mna pozerajú či ho so smotanou kŕmim 😁😁😁

kimmm1
autor
13. júl 2016

@kvetinka75 ja ti neriešim, len sa pýtam iných mamičiek, či tiež majú take veľké deti, lebo vo svojom okolo nikoho nepoznám

blankaj
Autor odpoveď zmazal
kimmm1
autor
13. júl 2016

@0silvia0 Wow, riadne vysoký je!

blankaj
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
13. júl 2016

@kimmm1 veď aj tvoj bude taký vysoký, možno aj vyšší 🙂 Ani sa nenazdáš a bude tu puberta :D

simca06022011
13. júl 2016

No co sa cudujes, ked ste dlhani?? 🙂))) Bude aj on... Moja bola sice chuducka, ale dlha ako zirafa tiez :D A teraz ma 5r. a cca 128cm

maria.vinea
13. júl 2016

tak ti poviem je to viac ako priemer, ale zalezi aku stavbu tela mate vy s manzelom, ake tazke su kosti,...pokial je kojene, netreba ho krmit kazdu hodinu, potom je jasne ze vela papa,..ak pije mliecko standarzdne v priemere kazde tri hodinky tak s vahou neurobis nic, je to trosku vela, ale vsetko sa vykrystalizuje ked zacne behat a jest inu stravu

magmolatus
13. júl 2016

@kimmm1 Nasa mala mala 3,9 kg ked sa narodila. Proberala asi 1 kg za mesiac. Takze v takom veku mohla mať cca 8 - 8,5 kg. Mi sme obaja dost vysoky.
mala ma teraz 1,5 roka a vazi cca 15 kg. Kojena bola do 13 mesiaca. Takze to neries, nie je to nic strasne, ale vavstevy pediatra netreba zanedbavat.
mi tiez kupujeme niektore veci pre 2 respektive 3 rocne deti. Maloco co je na dieta vo veku 1,5 roka jej sedi.

luciavaskova
13. júl 2016

Moja dcérka mala 6,9 kg, keď mala 1 rok. Dodnes je najdrobnejšie dievčatko v škole, aj aktovku sme jej museli kúpiť takú ľahšiu, aby ju nezlomilo 🙂 Ale stále sme sa vtesnali do tabuliek, síce len 3 % detí sú takých drobných, ale ani v škole nie sme jediní. Myslím, že rovnako je to aj u tých "veľkých" detí. Len pri nich si mamy ušetria ten stres s babičkami 🙂 Stále počúvam od svokry, aká bude dcérka chorá, lebo nemá silu... a pri tom naopak švagrinina dcérka je síce o dve hlavy vyššia, ale je večne chorľavá, každú nádchu riešia v nemocnici (budú jej vyberať mandle, lebo ju stále dusí - chudák dievčatko). A moja vidí lekárku akurát tak na preventívnych prehliadkach a pri očkovaní 🙂 a aj tak babička nedá pokoj 🙂 Stále malú váži a meria a to už má malá 6 rokov, tak sa tomu bráni. Našťastie máme veľmi dobrú pani doktorku, ktorá je tiež takej drobnejšej postavy (tak nejako si predstavujem Zuzku, až vyrastie 🙂 a tá má pre nás pochopenie 🙂

yanni
13. júl 2016

Neries. Ved sa pozri na vas. Ste vysoki, genetika nepusti. Zalezi aj na porodnych mierach.
A neboj, do ca. 6 az 8 mesiacov rastu deti velmi rychlo, potom to ide do roka pomalsie a potom este pomalsie.
Nasa copana bude mat o par dni rok, je tiez dlha takmer 80 cm ale tato dlzka plus minus nejaky ten cm sa jej drzi uz nejake 2 mesiace. Ked mala pol roka, tiez sme mysleli, ze jezis, len kojena a kam to rastie, nestacili sme nove haby kupovat 😀 A aha, uz to ide pomalsie. Aj chalani boli taki, akurat ten stredny bol tucko. Copana ma teraz v takmer roku ale len necelych 8,5 kg. Cize dlha spagetka. A to ju stale kojim a zje co ju nezje. A velaaaaaa.
Tiez si nerob nic z vahy, ma to k jeho vyske tak akurat. Ono, ked sa zacne viac hybat a hlavne lozit, stvornozkovat, stavat sa na nohy, tak bude priberat pomalsie, lebo to co zje, rychlejsie spali. Deti su sice rozne, su aj taki pohodaci, co sa neradi velmi hybu ale aj tak bude mat v druhom polroku zivota viac pohybu ako doteraz.

6699333
13. júl 2016

Ved mi máme za chvíľu rok a máme 76,5 cm a 1060 g to máte doma riadneho valibuk nevadi hlavne že je zdravucky

kimmm1
autor
13. júl 2016

@maria.vinea je kojeny každé 2-hodiny a vykojit 10kg dieťa je riadna fuška takze maly uz tiska cca 2 týždne zeleninu 😁 A zje, koľko mu dám! 🐷

magmolatus
13. júl 2016

@kimmm1 tak ked je taká kyselina je dobre. 😀