4 mesačný synček nepriberá
Ahojte chcela by som poprosit o rady ohladom prikrmovania umelym mliečkom...Mam 4 mesacneho synčeka,ktory ma vahu momentalne 6050gramov...vysku ma 65cm....detska doktorka nam kaže prkrmovat vraj ma chude bruško a nepribera..je to pravda pribral za mesiac len cca 200gramov...lenze ja ho plne kojim ..teda kojila som,lenze na doktrorkyne rady som mu začala davat posledne 2tyzdne.... 200ml umeleho mliečka nutrilonu za den...a zacal chudnut este viac..ja uz neviem čo mam robit aby priberal mlieka mam asi dost,papa priblizne kazde tri hodiny skor ani nechce sam...vacsinou spi celu noc aj cez den si pospi asi 3 hodiny..........je normalne ak doktorka kaze prikrmovat ked on si viac mliečka nepyta?? nerobim tym zle,že prikrmujem???...čo mam teraz robit mam sa vratit spat len ku kojeniu??detska doktorka sa na mna pozera akokeby necham umierat hladom vlastne dieta ...neviem čo mam robit..poradte ak viete dakujem.........synček ma 4 mesiace a dva tyzdne
@zuzi0110 no skúsim.... čaj nemá a dudel len na spanie. doteraz len čisto kojený, flašu mi od narodenia odmietal preto ani čaj ani vodu nepil. až teraz týždeň dozadu sa to všetko pokašlalo :( asi nakoniec zavolám tej laktačnej. ale skúsim ešte týžden vytrvať, možno je to zas len prechodné. on si pre mňa každý mesiac vymyslí nejakú novinku aby som sa nestíhala prispôsobovať....
@katka708 😒 😒 😒 😒 určite ťa to vyčerpáva.....skús si ho dávať do vaku ........neviem aký máš tok mlieka?...myslím keď striekneš na prázdno.....ja by som mu ponúkla jedno prso celé a z druhého predné odstriekaj a dávaj mu len zadné........poprípade stláčaj bradavku.......držím palce.....nech už máte pohodičku.....fľašu by som zatiaľ nedávala.........skúšala si dávať mlieko lyžičkou
@sendy182 skúšala som aj lyžičku aj striekačku z oboch vie pekne piť ale len keď chce. keď nechce tak to jazykom vytláča von a kútikmi mu to vyteká za krk 😠 tok mám taký že striekam na 2 metre zo začiatku a keď vidím že už mu to nejde tak ľahko, tak mu aj stláčam prso aby mu to išlo rýchlejšie a viac ale to zaberie tak na 2 minúty a keď ponúknem druhé, tak to už nechce vôbec. ani odstriekané. celkovo z toho jedného prsa nechce od začiatku moc piť. tam si udržujem mlieko najmä pravidelným odstriekavaním inak by som o to celkom prišla...... ja by som mu len chcela porozumieť, čo ho hnevá, čo sa mu nepáči. lebo napríklad teraz pred hodinou sa krásne napil z oboch prsníkov. jedno vypil celkom a z druhého tiež pocuckal ale to sa stáva tak raz za deň že bez cirkusu sa kojí. ja viem že sa odporúča nedávať flašu ale ja keď vidím že za celý deň takmer nič nepil, tak zo zúfalstva som ochotná mu aj tú flašu dať (lenže aj tú odmieta dosť často) nechápem z čoho žije, lebo celý deň je čiperný, mrštný, plazí sa, vrtí sa, už 2 týždne sa mi stále dvíha do sedu.... len to jedlo.... ☹
@katka708 😉 takže mliečka máš dosť......skús to nechať na prirodzenosť.....možno je to také dieťa....možno je to štrajk.....ak ti môžem poradiť vidím že sa trápiš už má 5 mesiacov....dávaš mu aj pevnú stravu?......ako to zje?....kašičky.....polievočky a pod....možno je to mliečko zatiaľ kolísavé...deťom sa chute menia......sú deti čo nechcú mlieko.......ponúkaj mu....skús stále to isté miesto....kľud v izbe....a pod.......a hlavne kľud....dieťatko cíti nervozitu....koľko vypije nechaj na neho.....dáš neskôr ak bude zaspávať napríklad....držím palce......um by som zatiaľ nedávala ak máš dostatok mm.......no určite sa poraď s lekárkou.......ak by chudol 😒 😒 😒
@sendy182 ďakujem, budem skúšať aj naďalej. občas sa mi to zdá lepšie ale sú dni..... So zeleninkou sme zažali v piatok. zatiaľ mu mrkvička chutí len to ešte nevie prehltnúť poriadne. za chvílu vyskúšam aj kašičky a hádam sa to polepší.... včera večer som si všimla že okolo tej 8 mám menej MM takže asi aspon na večer budem zatiaľ dokrmovať UM alebo odsatým ak bude mať chuť. tým že takto všelijako papá mi asi aj tá tvorba kolíše.....
@katka708 hlavne dávať v noci z oboch prsníkov aby bolo dostatok mliečka....a nezabudni piť ja som aj v noci pila vodu 🙂 🙂 🙂 ........ak si dáva už nožičky do úst sa u nás vravelo že už nemusí toľko mliečka vypiť........držím palce nech mu strava zachutí...........ak nevie spolknúť tak mu to môžeš urobiť redšie.... zriediť mm alebo prevarenou vodou.......
@katka708 no tak toto ja nepoznám ......moje deti sa pravideľne budili 🙂 🙂 🙂 🙂 ..........jasné že ho nebuď v noci.....u nás sa tak vraví,-))))........hlavné je aby si bola kľudná aj ty.....každé dieťa je individuálne skús ho brať takého aký je.....je zvravý, šikovný a možno to bude nakoniec veľký papák.....,-))).........a ty budeš spomínať ako si sa "trápila"
@sendy182 no veď na to sa spolieham. že raz to budú len spomienky..... ja sa snažím byť pred ním v kľude ale ked som sama doma a on viac ako 30 min nepospí a vyžaduje nonstop hranie a ešte aj to jedenie, .... tak je toho za celý deň na človeka dosť. ale tešíme sa z neho veľmi - šikovníčka nášho. 🙂

@katka708 to je ťažko takto na diaľku. Nedávaš mu čaj? predpokladám že áno. Možno aj ten ovocný instatný. Iná chuť, zahltí ho to. Cumeľ možno máte tiež. Bolo by dobré to všetko skontrolovať na mieste aj s prisatím. Nepíš im mail lebo ten sa môže stratiť ale pozri si zoznam poradkýň vo svojom okolí a tam máš telefónne čísla a volaj až pokiaľ ti nejaká nesľúbi že príde.