icon

5 mesačné bábätko napína nožičky

lutia
29. dec 2011

chcela by som poradiť čo mám robiť so svojím 5mesačným synátorom (za pár dní už 6mesiacov), ktorý pri sedení začína napínať nožičky (či už mu mám kúpiť chodítko alebo je to už skoro... )

Strana
z2
tyli
30. dec 2011

@lutia prajem nech sa vám darí 🙂

lutia
autor
30. dec 2011

@fra veď aj z toho dôvodu, že nie je to práve najlacnejšia záležitosť som takto požiadala o radu...keby to bolo ok tak zas by som mu ho kúpila ale keď viem aj to, že by to spôsobilo nejaké vážnejšie problémy tak zatial to ponechám (aj keď sa priznám, že mne sa páčilo keď dieťa tak v tom pobehavalo 🙂) v miestnosti...

lutia
autor
30. dec 2011

@lizatko1009 keď tak čítam, viem že sa to dá aj bez neho...aj keď je to ľahšie keď dieťa pobehuje s pomôckou ako keď dieťatko sa stále pýta na chodenie tak aj chrbát rodičov sa začne ozývať 🙂)

jasminet
30. dec 2011

@lutia ale tvoje dieta sa na chodenie este urcite nepyta, tvoje dieta sa potrebuje v prvom rade naucit lozit, stvornozkovat a postavit sa same. ale samozrejme, je jednoduchsie decko odlozit do choditka a mat "volny den" nez sa mu venovat.

tinki
31. dec 2011

@lutia ahoj, určite sa nebude pýtať chodiť od rodičov, pretože bábätká chcú byť skoro samostatné. Každé má, samozrejme svoje tempo. Ale tak ako ti radili ostatné mamičky, najprv nech sa naučí loziť, potom si sám sadne a potom bude aj stúpať na nožičky. Netreba to nikde unáhliť. Chápem, reakcie okolia sú také ako sú. Ale v záujme zdravia a zdravého vývinu, sa vykašli na rady a riaď sa svojím vlastným presvedčením. Ak bude dieťatko samé loziť, nebude ťa žiadať aby si mu "asistovala". Aj moja lozí po celom dome, sama si prechádza z izby do izby. Len sme odstránili z dosahu všetko nebezpečné a v podstate si môže sama chodkať. 😉

angelika23
3. okt 2012

mandragora22 , nechapem , prečo riešite že chodítko doničí klby , mna ide z toho šlak trafiť ked toto počujem , ked chcce nech si chodítko kupi !!! moja malinka tiež stale len na nožičkachc chce stat tak jej ho kupim a hotovo , všetcia sme vyrstali v pavukoch a tu sme aj s dobrými klbami , Lutia len si kup aj moja malinka ma 5 mesiacov a ideme do toho , nech sa uči ked chce , a ked sa jej tam nebude pačiť tak pojde odtial von , 🙂

katren
3. okt 2012

@angelika23 pozri sa na datum zalozenia diskusie a potom sa "rozculuj" 😉

tyli
3. okt 2012

@angelika23 presne ako píše @katren, táto téma je už stará a pre Lutia neaktuálna.

mimochodom ja som v chodítku nevyrástla a ani moja sestra. takže nie všetci sme sa učili chodiť v chodítku (našťastie). skús tvoj názor povedať ortopédovi a uvidíš čo ti odpovie. prajem tvojej malej len a len veľa zdravia, no ak bude mať ploché nohy, vbočené kolienka, alebo skoliózu tak si spomeň na túto tému. nie každému dieťaťu uškodí chodítko, no to dopredu nevieme. všetko záleží aj od toho, ako pevné má dieťa svalstvo. takže ak niekto Lutii poradil nedávať chodítko, tak jej určite na 100% neuškodil. no ak jej niekto chodítko poradí, je tam 50% riziko, že to nedopadne dobre.
občas tí čo majú zdravé deti si nevážia, alebo neuvedomujú šťastie, ktoré majú.

lutia
autor
3. okt 2012

@angelika23 ahoj, dakujem za nazor ale nakoniec sme sa s manzelom zhodli ze nekupime...aj ked niekedy som mala chut ist do obchodu alebo som kukala na stranky 🙂)) a teraz ked mame 14m zaciname chodit 🙂)

adriana222
21. okt 2014

@mandragora22 ahoj moja ma pet mesiacov a bezku pouzivavyse mesiaca denne prejde chodbu dva krat ona sa uz od troch mesiacov pitala na nohy este ani sedet nevedela nebudem ju predsa obmedzovat nech sa rozvija dvojim tempom

pribinak
21. okt 2014

@adriana222 nebudem pisat ci je to skoro davat take male babo do chodulky, alebo nie (ortoped ti povie, ze je to cisty hazard zo zdravim dietata, klby su pretazene), ale prosim ta, toto mi kole oci: 5 sa nepise pet, ale s prehlasovanym a, dalej pitala sa pise s y a este dva krat sa pise spolu

adriana222
21. okt 2014

@pribinak moja mama mi povedala ze ja som uz v desiatich mesiacoch behala a na kontrolu chodime mala je zdravucka a ma klbyky v poriadku. Doktorka povedala ze je to individualne kazde babo je ine a ja ju budem len podporovat

pribinak
21. okt 2014

@adriana222 vsak klby teraz mozu byt ok, ale za par rokov moze byt problem, nebudem sa hadat, je to tvoja vec, ale povedz u mudr, ze davas 4mesacne dieta do chodulky, urcite ta "pochvali"

Strana
z2