icon

6 mesačné dieťa sa stavia

janap358
17. máj 2017

Caute. Mám dcérku ktorá ma 6 mesiacov a 2 týždne.už sa mi pekne stavia v postielke. Aj keď sme vedľa nej hneď na nás vylezie a stavia sa. Myslíte že je to normálne? Najskôr byala predsa stvornozkovat. Či aj to bude?

Strana
z2
janickacrazy
17. máj 2017

@janap358 No niektoré deti sú také aktívne, sestrina malá tiež bola taká a v 8 mes. už chodila. Štvornožkovať vobec nechcela. No je dobre dieťa podporovať v štvornožkovaní, dať na bruško na zem a tak, aby sa nemala čoho chytiť, dať nejaké hračky pred nu, aby sa snažila k nim dostať a vie sa už plaziť?

janisa31
17. máj 2017

Podľa mňa by si mala byť rada, že je taká šikovná a proste niektoré kroky preskočila. Ona sa po čase k štvornožkovaniu isto vráti ale oslavovala by som to jej státie. Budz rada, že je taká šikovná a nemusíš ju neskôr hnať potom do státia. čo by za to niektoré maminy dali 🙂

desantana
17. máj 2017

Moj sa tiez tak zacal stavat, v 8-mich mesiacoch chodil, stvornozkovanie teda preskocil. A bolo mi to luto, lebo stvornozkovanie prepaja hemisfery mozgu, je to velmi dobra aktivita pre rozvijajuci sa mozog deti. Tak ale ked to neslo, tak to neslo.

jasminet
17. máj 2017

ak sa stavia sama, bez pomoci, tak je to ok - a moji tak stali v postielke a pri nabytku od polky 7mesiaca. ale aj ju staviate vy a nutite, tak to ok nie je...

lujza123
17. máj 2017

@janap358 jasne, aj moja to robila a potom vrestala lebo sa nevedela dat naspat a nohy ju boleli. Chodila v 9 tich mesiacoch... Dolezite je dietatku nepomahat (neposadzovat, nestavat, nedrzat za ruky, nedavat naspat ked sa uz postavi, v ziadnom pripade pavuky a ina blbosti) lebo tym sa mu zabrzdi vyvoj

ruza88
17. máj 2017

Moja mala mi to tiez zacala robit ked mala sest a pol mesiaca.Pekne sa stavala v postielke.Teraz ma 9 a pol mesiaca a krasne po celej chalupe stvornozkuje beha popri nabytku sem tam sama postoji.Tiez som myslela ze nebude stvornozkovat a teraz si to uziva😉

janap358
autor
17. máj 2017

Nepomahame jej,pavuka nemame ani nechceme. Len ona si furt blíži :'( sem tam keď už stoji tak ju zoberiem bo by si zase ublížila.

pininka
18. máj 2017

Moj starsi syn ani nestvornozkovakl,len si rovno sadal na 5 mesiacov a na 10 uz chodil sam. Mensi v styroch mesiacoch zacal stvornozkovat, a piatich uz mi chodil okolo gauca, no sediet zacal az po pol roku. Kazde dieta je ine, ale ja sa smejem ze moji su ako opice, aj tretia tak vyzera. Ma mesiac a uz sa pretaca.

andyndy21
18. máj 2017

Môj syn sa tiež začal stavať v 6 mesiacoch, následne za 2 týždne nato začal štvornožkovať..Chodiť začal v 10 mesiacoch..a až vtedy si vedel aj sadnúť.

mrkvicka060
18. máj 2017

@pininka ,,moji su ako opice, aj tretia tak vyzera" tak toto si zabila, skoro som sa pocurala 😀

pininka
18. máj 2017

@mrkvicka060 hehe, no to je tak ked som hore od 4:15, potom pisem taketo veci.

janap358
autor
18. máj 2017

Moja si už aj sama sadne. Len nemá potom nejaky zlý vplyv neskôr keď deti nestvornozkuju?

pininka
18. máj 2017

@janap358 mozem ta uistit ze nema. A mozno budes prekvapena ze za mesiac zacne stvornozkovat. Dieta nieje stroj, takze nemusi kazde robit to iste.

janap358
autor
18. máj 2017

Však áno máš pravdu. Ja len ,že či to nie je zlé 🙂

deniska14
18. máj 2017

Moja dcera ako 6 mesacna stala v postielke a tiez sa vsade stavala a ako 7 mesacna stvornozkovala ale ako duracelka silne ruky a vsade sa dostala a ako 9 mesacna chodila uplne sama ja nepoznam ze najprv za rucku a podobne a krasne vedela padat nikdy som za nou nebehala....a to sa narodila 3 tt skor ako 2kg a kazdy ma strasil ze bude zaostavat😂 a ostalo jej to do teraz je velmi pohybovo zdatna ma 2,5 roka a vysplaha tyc, ma neskutocne vedenie lopty, velmi je obratna ako kej ju z rovesnikmi porovname tak v pohybe ich predci vsetkych tak na urovny 4r. dietata je v pohybe ale kreslit a skladat puzzle nebude 🙂 kazde dieta je ine a nic nie je tabulkove .....

oskvarka
18. máj 2017

toto urobil aj moj druhy a ja som ho teda motivovala radsej byt dole na bruchu a plazit a stvornohovat lebo to boli dost take zle vyzerajuce pady potom casto... ale nechodil popri nabytku ani nic len sa postavil a chichtal.. ale nakoniec zacal plazit a stvornohovat a tak sa mu to zalubilo ze uz to statie robil ovela menej a nakoniec zacal chodit aj tak az neskoro zavisi asi od dietata moj mladsi sa v tom veku nevedel ani pretocit tak ja som bola nadsena teda :D... ale snazila som sa ho davat dole stale lebo fakt bol hlupucky a vela padal ked sa zabudol...

joja101
18. máj 2017

niektore deti si to prosto prehodia.. no ziadna chyba to nie je.. budu aj stvornozkovat.. ono sa cudujem, lebo zvacsa sa maminy tesia z toho, ze ich malinke nejaky ten krok preskocili.. nerobila by som z toho ziadnu paniku a radsej ako vravim, by som sa z toho tesila😉

janickacrazy
18. máj 2017

@joja101 No štvornožkovať nemusia vobec a dobré to určite nie je, je to vraj najzdravší pohyb a doležitý pre dieťa. Mne najstarší syn vobec neštvorkoval, len chodiť začal hned. Nikdy sa k tomu nevrátil. Je to dobré na prepájanie hemisfér.

siska53
18. máj 2017

@janap358 tak ked sa stavia nech sa stavia, ked to robi sama..

dai
18. máj 2017

@janap358 ahoj... tak ja tu v teme budem trosku za zlu... mam co sa pohybu tyka jedno tabulkove dieta a jedno predcasniatko - prave vdaka nemu som sa vela musela ucit , absolvovali sme spolu rehabilitacie a pod. ...
1. skusenost: moj muz - odkedy sa mi narodili deti som neocuvala od svokry nic ine len ako moj muz v 6tich mesiacoch uz chodil - odkedy mojho muza poznam - cca. od 22 rokov riesi neustale nieco s chrbtom - mne na tych reha aj v nemocnici detto plavecky trenery a mnoho inych ludi potvrdilo ze tieto problemy ma mnoho deti ktore zial nespevnili chrbatik v detstve a skoro zacali chodit - proste preskocili fazu stvornozkovania ktora presne na toto je urcena...
2. moj drobec je hypotonik - prave fazu stvornozkovania mi neustale rehabilitacne sestry a lekary prizvukovali kedze sa tam znacne posilnuje svalstvo celeho detstva
3. obaja moji drobci plavaju od malicka - maju sukromne hodiny od urciteho veku, opat aj tu som sa stretli s detickami s prepadnutym hrudnikom, problemami s chrbatikom uz vo veku okolo 10-11 rokov - mozno to bola nahoda, ale vsetky mamky s ktorymi som sa tam rozpravala potvrdili ze ich deti nestvornozkovali zato velmi skoro chodili ( naco boli samozrejme v danom veku patricne hrde...)

takze za mna - pokial sa da tak by som to dieta na styri nejak motivovala ( a da sa to pekne aj formou hry - presne tak ako sa to robi napr. pri bobathovi )... ak to neide tak by som urcite spozornela a dietatu zaradili aj nejaky rehabilitacny chrbat posilnujuci pohyb - naj je asi plavanie...

inak ked tu citam tie hrde prispevky o sikulkach🙂 ako som spominala - moj syn je hypotonik, chodit zacal v 14tich mesiacoch , v 10tich sa este ani poriadne prevratit nevedel... do veku cca. 4-5 rokov aj pohybovo zaostaval - nie sice v rychlosti ale v obratnosti - podkynal sa castejsie ako ine deti , motorika hruba nic moc aj ked teda velmi zive dieta... v kazdom pripade bude mat aktualne zachvilu 6 rokov - zacina dobiehat ostatne deti vyskou a co sa motoriky tyka nenormalny skok tohto roku - jemna aj hruba - v niektorych veciach aj dalej ako tie super sikovne deti...
ako som pisala - moja dcera isla tabulkovo ale tiez velmi rychlo - v kazdom pripade aj u nej davame pozor na pohyb aby nebol len pre deti prirodzeny aerobny ale aj posilnujuci...

kaculda2
18. máj 2017

No moj nazor po dvoch detoch ktore chodili v 8mes. uz same je ten ze ak dieta same sa stavia same sa taha treba ho nechat. nezabranis tomu nijak. ja som sa toho napocuvala od svokry ked mi starsia dcerka v 3-4mes uz sama sedela, 5mes. stvornozkovala a v 8mes. uz sama chodila ze ju musim donutit len lezat :D haha kto to nezazil nevie o com to je udrzat dieta ktore chce chodit aby lezalo 🙂 Jednoducho ci je to normalne ci nieje nikto nasilu nenuti deti robit nieco co sami nedokazu.. co by som dala za to aby mi v 8mes. este len stvornozkovali a aby som nemusela ich nahanat po dvore 🙂

sense
18. máj 2017

ja mam len jednu ,...ale pokial sa stavia sama tak ze sa sama vytiahne bez akejkolvek cudzej pomoci tak ju nechaj,....ale ako uz bolo povedane skus ju dat na brusko ... a trosku motivovat ale nenutit pohybu na styroch... su deti kt. nestvornozkovali resp toto preskocili, a tiez som citala ze to nie je uplne dobre pre dieta ale s tym vlastnu skusenost nemam,...kedze nasa stvornozkovala ale fazou pretocenia sa z brucha na chrbat, sedenie, stvornozkovanie a statie presla behom dvoch mesiacov...v desiatich uz sama chodila resp sa parkrat pustila par krat spadla a potom prisla na to ze stvornozky sa rychlejsie dostane k cielu

janap358
autor
18. máj 2017

Ďakujem za rady. Ja nevravím,že som neni hrdá na ňu,ale čítala som že stvornozkovanim by si malo.každé dieťa prejsť,lebo keď bude staršia tak sa to vtedy prejaví. Ona ide sem tam stvornozky, ale uplne malilinko,radšej sa postaví.

lilu74
19. máj 2017

Niektore deti preskocia fazu stvornozkovania mam kamaratky u kt.deti ani nesedeli a hned sa stavali na nohy a su zdrave a sikovne slecny z nich😊

petrakvetinka
19. máj 2017

Nasa obchadzala nabytok ako 6mesacna a nepamatam si velmi,ze by stvornozkovala predtym..vsetko co dieta robi takto samo,tak je ok a netreba sa asi toho bat☺

salome51
19. máj 2017

@janap358 môj starší syn neštvornožkoval. Mal reflux tak nechcel byť na brušku. Začal chodiť skoro. Štvornožkovať začal až keď chodil. Keď nevedel prekonať prekážku. Môj mladší má 9 mesiacov a chodí popri nábytku. Ale on sa najprv plazil kým sa postavil. Podľa mňa je to ok. Každé dieťa je iné 😉

vedorka
19. máj 2017

stvornozkovanie je velmi dolezite a na tvojom mieste by som robila vsetko preto, aby aspon chvilu este stvorkovala. mne sa tiez maly presne v 6 mes postavil, ale tak, ze k tomu stolu pristvornozkoval. a chcel stale stat, 100x denne som ho skladala spat na 4 nohy. nastastie ked sa niekde chcel dostat, musel prestvornozkovat, takze to bolo super. 🙂 takze aj chodil v cca 8-9 mes sam, ale ked chcel byt rychlejsi, tak stvorkoval. tak to aspon prestriedaval. 🙂

vedorka
19. máj 2017

a pre tie, co pisu, ze kazde dieta je ine a "netabulkove" a podobne, precitajte si tento clanok:
http://babetko.rodinka.sk/starame-sa/vyvin-a-sp...
podla mna treba stimulovat a robit vsetko preto, aby proste neskakalo cez urcite fazy, ma to vyznam. 🙂 kazda fyzioterapeutka to potvrdi...

janap358
autor
25. jún 2017

Tak budeme mat osem.meaiacov,sem.tam stvornozkuje. Dala som ju aj vonku ma deku a tam vobec nechcela stvornozkovat.radsej sedela. A ked stvornozkuje tak jednu nohu dava tak.ako keby sa chcela postavit. Ked sa postavi o nabytok tak je stastna.aj chodi popri nabytku.len to stvornozkovanie nechce. Neviem co mam robit? Ci to nechat tak? Xi sa poradit s lekarom?

Strana
z2