icon

6 mesačný syn si nechce sadnúť

ester55
26. júl 2016

Ahojte maminky prosím vás ako to je alebo bolo u vás? mam 6 mesačného syna len ma trochu znepokojuje že iné deti v jeho veku sú motorickejsie je to normálne? Pretáčať sa Pretáča aj plaziť sa snaží zatiaľ sa šucha po hlavičke ale to pôjde, znepokojuje ma že si nechce sadnúť alebo sa nestavi na nožičky na silu ho ani netrapim ale keď raz za čas vyskúšam tak sa dáva do sedu zároveň do ľahu, je to šašo jašo ale že by bol aktívny ako iné deti nemôžem povedať on aj spinkať ľúbi ,,každé dieťa je iné ale je poriadku že moje je xtrém kľudne?

Strana
z3
margaretka
27. júl 2016

@vierkaaa85 boze to daj posúdiť inému pediatrovi či ozaj treba ved to je des predstava že len koli tomu trápiť vojtovkou dieťa srdce by mi puklo len čo som pár videí pizrela,lebo tiež som mala pochyby či sú ok a mozem pivedat že dcéra je už 6 r gymnastka,profi tancuje a drobec je také sidlo že si dbieha teraz zameskane do roka !!!!

holubicka28
27. júl 2016

@margaretka ved ja som pisala, ze len kvoli tomu cvicit vojtovku je blbost a nech skusi ineho dr v pripade, ze ostatne je ok.

mandevilla
27. júl 2016

Moja si sadla sama v 11 mesiacoch. V 13 zacala chodit. Kam sa ponahlas? Masi malu som ani nikdy netahala do sedu ani ziadne srandy a pokusy nasich babiek. Takze klud a trosku si pocitaj aktualnu literatúru o psychosomatickom vývoji ;)

zuzka_1985
29. júl 2016

Este ma cas. Moj si sadol ako 11,5 mesacny a to mal miernu hypotoniu. Nestresuj sa 😉

salamistka
30. júl 2016

myslím, že v niektorých prípadoch sa dieťa tomu nevyhne, aby sedelo, aj keď ešte nevie...napríklad v 6 mesiacoch sa deti začínajú dokrmovať a jedávajú posediačky, takisto v autosedačke aj v kočíku deti sedia, aj keď ešte sami nevedia, takže úplne sa tomu vyhnúť nedá...ako inak nakŕmiť polročné dieťa ak nie tak, že ho podopriete vankúšom?

mandevilla
30. júl 2016

@salamistka v autosedacke ;) v nej nesedi, ale akoby sikmo leží a an v tej nema byt dieta dlhsie ako 2 hodiny. Preto sa čudujem mamičkám, ktore kocikuju deti vo vajci ako súčasť image.

candii
30. júl 2016

@salamistka ja krmim v kresielku nie je uplne v sede cize nie je tlak na chrbticu a mam ho tak aj v sportiaku. V pololahu .. ked zaspi dam do uplneho lahu. No vyhnut sa tomu uplne neda.. ale tak snazim to aspon eliminovat ale moj ma uz 8m este nesedi..

salamistka
30. júl 2016

dcérku som musela baliť naširoko vo dne v noci do jej 8 mesiacov, takže sa jej vývoj trochu oneskoril, odpadlo štvornožkovanie, chodili sme na Vojtovku, ale keď v 13 mesiacoch začala chodiť, tak nám povedali, že už nemá význam učiť ju liezť...teraz je už dcéra veľká, ale celý čas ma strašili s tým, že keď sa dieťa nenaučí liezť, tak nebude vedieť chodiť, nestalo sa...potom, že bude mať problémy s učením, nemá žiadne...alebo že bude mať nesprávne držanie tela, na vine je to vynechanie lezenia...lenže ono to niekedy fakt nie je možné, aby dieťa liezlo...žiaľ

lulu_2323
30. júl 2016

Ahoj tento strach som mala aj ja vsetky deti lozili sedeli tocili sa a nasa nic ta lezala a mala na salame asi v 6 mesiaci sa az zacala pretacat s chrbata na brusko a naopak o sede nebola ani zmienka kym som ju tak nedala ja a v 9 mesiacoch si sama pekne sadla zacala lozit z jedneho dna na druhy a hned do tyzdna sa postavila na nozicky teraz ma 11 mesiacov stvornozkuje ako drak vsade sa stava uz sama drzi rovnovahu a snazi sa chodit..ale ja som pocuvla svoju doktorku ani raz som malu nedala so choditka nestavala som ju na nohy a ona tym ze chcela sa hybat bola donutena a vravim to bolo zo dna na den takze urcite sa neboj kazde sieta to dobehne a mozno tie ostatne este aj predbehne 🙂

maminkaat
5. aug 2016

@ester55 ahoj mam tiez polrocneho syna a nemam pokoj ani minutu bud rada ze kludny moj by chcel len sedet a lozit uz zacina takze bud rada a neboj je to individualne neter ma 9 mesiacov a nelozi ani nesedi

romina1912
5. aug 2016

Moja ma dnes 5 mes. , pretaca sa iba na bok, na brusko este nie ale neriesim, nesilim. Kamaratka dava maleho sediet nasilu od 4 mes., oblozi 100 vankusmi a aha jeeej uz sedi....ano, sedi, prehnuta dopredu, cize nespravne. nema sa to robit, dieta sa vsetko nauci samo ked je pripravene. Nechapem preco sa mamicky ponahlaju ...

dada7701
5. aug 2016

...moja mala 8 mesiacov ked sa 1x posadila sama, este to mam pred ocami teraz 🙂 preco chcete vsetko urychlovat ? ved deti su rozne....teraz ma dcera 3 roky a nemozem ju zastavit cely den 🙂

Strana
z3