7 mesačnú dcérku učím štvornožkovať
nasa mala ma 7 mesiacov a snazim sa ju naucit stvornozkovat je chyba ak jej zdviham zadocek ked ona ma ruky uz narovnane?
Este je mala, nechaj to na ňu sama sa to musí naučiť moja najmenšia nevedela stvornozkovat do svojich 11 mesiacov dovtedy mala svoj pohyb a teraz ma skoro 13 mesiacov stvornozkuje rychlo a dnes sa mi sama postavila v postielke kam sa ponáhľať len jej môžeš uškodiť neblazni
@emma2510 7 mesiacov je skoro, počkaj ešte do 9 mesiacov. Ak nezačne, nech ťa pošlú na rehabilitácie - teda detský lekár. Mne všetci hovorili, že môže tento stupeň preskočiť, ale je potrebné, aby aj štvornožkovala, lebo neskôr bude mať problémy - nerovnomerne vyvinutá pravá a ľavá strana a pod. - viem o čom hovorím- moja neštvornožkovala a potom sme sa uchodili po lekároch. Sesternica potom podľa mňa spomenula lekárovi, poslali ju na rehabilitáciu a po 2 sedeniach pekne štvornožkovala - stačí naštartovať.
@emma2510 nechaj tomu voľný priebeh... netlač na ňu, sama sa naučí, keď príde jej čas... a možno štvornožkovať nebude vôbec a začne rovno chodiť...
mám 2 deti, ako 7 mesačné neštvornožkovalo ani jedno z nich.... dcérka začala až v 11 - tich mesiacoch a synček ako 8 - 9 mesačný... nič im neušlo, dcérka od 9tich mesiacov chodila popri stene a nábytku a štvornožkovanie jej nechýbalo vôbec...
netreba to unáhliť, napokon budeš ešte spomínať, ako "dobre" bolo, kým ti všade neliezla a neutekala 😀
neuc ju to , nauci sa sama a mozno zacne hned chodit 🙂 a 7 mesiacov je podla mna skoro , daj jej este cas.
preco to robis? naco je to dobre?ved ona to urcite zvladne sama ked bude na to jej telicko (svaly) pripravene ty si zatial uzvivaj ze nemusis byt nonstop v strehu kde sa prave drobca nachadza alebo si mozes dat domacnost do poriadku tak aby bola 100% bezpecna 🙂

Daj pod ňu plienku látkovú a tak jej pomôž na štyri ja som tak malú učila
@emma2510