7 mesačný syn spí len v kočíku a na rukách
od malicka som nasho chlapceka nosila v satke lebo mi to tak vyhovovalo. teraz ma 7 mesiacov a dopadlo to tak ze pri spani potrebuje objatie alebo pohyb, cize spi len v kociku a na rukach. navyse v noci vyhradne len zavinuty. nastal cas riesit to, lebo si neviem predstavit kto ho bude nosit alebo s nim sediet na gauci kym sa vyspi ked pojdem do prace. navyse ked ho vecer na noc zaviniem, vselijako si to poobmotava a musim ho stale chodit sledovat lebo sa bojim aby sa nezadusil. ked ho vsak nezaviniem, vytiahne si cumel, skriabe sa po tvari, vsetko mozne len nie spat a do polhodiny mame plac a ja sa vzdam a zaviniem ho spat. a tak je to vzdy lebo jeho plac nema sklon ustavat, place az sa zadusa a ja mam pocit ze by vydrzal aj hodiny. ako to mam vydrzat ja? niekedy su chvile cez den ze zacnem pochybovat ci ho cosi neboli, a samozrejme zas ho nedokazem nechat plakat. ako ste to zvladli vy? myslim najma co sa tyka toho strachu ci ho cosi neboli, ci si nepotrebuje odgrgnut a neplace preto ... a hlavne kolko to moze trvat? lebo ja si fakt myslim ze v nasom pripade by sa jednalo asi tyzden o 4 hodinove jacania ... dakujem za kazdu radu

asi ta nepotesim, ale nepojde to zo dna na den. niesom ziadny expert na deti, ale my mame podobny problem teraz, ked ma syn 2 roky. Muz ho naucil zaspavat tak ze si k nemu lahne...no a on uz nechce zaspavat sam. doteraz to zvladal uplne v pohode lebo mal od narodenia pevny zaspavaci rezim. rezim zaspavania ale mozes zaviest kedy kolvek...ja som to robila tak, ze okolo siedmej som zacala kupanim, masaz, olejcek, potom flaska mliecka, precitala som rozpravku a ulozila do postielky, zazelala dobru noc a odisla som. jasne ze tam nebol ticho a nezaspal hned, ale ja som si v obyvacke vylozila nohy, naliala pohar vina a povedala somsi ze teraz budem mat 10-15 min. len pre seba. 🙂 a dodrzala som to. ak nezaspal do tych 15 minut, tak som tam sla, ale uz som nezasvietila ani nic nepovedala, len popravila paplonik, podla macka dudinku, dala pusu a odisla som...zas 15-20 min. uz som nebrala na ruky!, musela som zopakovat aj 3 krat, ale postupne pochopil ze plôacom nic nezmoze a zaspal. tento ritual musim znova nastartovat ked sa nam narodi druhe...ale nateraz nevladzem bojovat , takze tebe zelam vela uspechov a zaklad je nevzdat sa dietatu. 7 mesacne si uz velmi dobre uvedomuje ze placom si vie nieco vydobit. a zase pred spanim je treba aj trochu unavit...ist von, zahrat sa jasit sa, ale v case ukladania stisit svetla, hudbu, vypnut TV...prosto navodit klidek tabacek 🙂