Krátky pobedný spánok končiaci revom

anketkarka
1. nov 2017

Chcem sa opytat, ci nema niekto skusenosti s niecim takym. 2,5 rocna dcera poobede zaspi len na par minut, maximalne polhodinka a zobudi sa cela spotena, pocikana a place velmi dlho. V noci spi celu noc, ani sa nespoti, ani neplace, ani nepocika. Ale poobede sa akoby nevie vyspat. Ked sa jej pytam, ci ju nieco boli, tak odpoveda ze nie alebo ukaze na hrdlo. Najprv sa takto budila len obcas, ale teraz je to kazdy den. Prvykrat ked sa mi takto zobudila, tak akoby nevedela dychat. Ale ked sa ukludnila a prestala plakat dychala ok. Co je podla Vas za tym? Zle sny to asi nebudu, ked je to tak casto a v noci nie. Ma uplne mokru hlavicku a krcok, nic ine. Niekedy mam pocit, ze place, lebo chce spat, ale preco sa tak spoti a pocika za par minut?

ebi88
1. nov 2017

Nas ma len 7 mesiacov ale tiez samto stava, myslela som ze zuby ho bolia ale nevidi sa mi to na zuby lebo inak je pokojny pocas dna, tiez len zo soanku taky sok, a ja mam dojem, ze na sny sa budi. Chvilu ako by ani nevedel o sebe. A uspat potom neexistuje , ako by ostal vystraseny, musime sa ist pohrat. Nemoze to byt na nejake sny? Tazko na to aj zodpovedat, lebo clovek je chvilu mimo zntoho.

ebi88
1. nov 2017

Myslim ako dietatko, ze mize byt bez seba chvilu kym sa spamata, tak ako aj dospely ked sa tak prebudi z nejakeho bludu.

lenadka
1. nov 2017

Nemá reflux? Ak jej polievka čo zje na obed sa jej vráti, zabehne zobudí sa preto a možno ju aj páli záhada. Mne sa takto podobne bude dík syn pri poobednom spánk, neskôr to prešlo do kašľa a zápalu pažeráka. Odvtedy polievka musí by hustá ako kaša a papá gastrottus sirup pred spaním.

lenadka
1. nov 2017

Záhada- záha... ostatné už kašlem na to mobil mi prepisuje 😬

anketkarka
autor
1. nov 2017

@lenadka moze mat take velke dieta reflux? To uz ma zvierac zaludka asi lepsi? Ale dik za radu, naozaj to moze byt jrdlom. Ale zasa vecer pred spanim pije mlieko a to je v pohode. Takze neviem. Ale pslenie zahy to moze byt, len ako pomoct tskemu malemu, aby nepalila zaha....

lenadka
1. nov 2017

@anketkarka aj môj je už pomerne veľký a začalo to až cca okolo 7 mesiaca a najhoršie to mal v máji tento rok ako 15 mesačný. Vyskúšaj gastrottus ten neuškodí bc s môže sa dlhodobo a nepapat paradajky, kečup...

lenadka
1. nov 2017

@anketkarka a tiež večer pil mlieko a to až tak nevadilo, ale pravda je aj to že viac ako 70 ml nikdy nevypil a neskôr večerné mlieko úplne odmietol a už ho večer vôbec nepije, akoby vedel že mu to nerobí dobre, ráno prvé čo pýta je "kakakó"

ebi88
1. nov 2017

@lenadka ale ako to odhalit? Ci je to reflux? Nas nidky toto nemal ani mensi ani negrckal, nic.

anketkarka
autor
1. nov 2017

Nasa tiez nikdy negrcala, ale ked bola malicka, tak jej na gastrovysetreni nahodne nasli reflux. Ale nikto to nikdy neriesil a ziadne problemy sme nemali. Som myslela, ze uz z toho vyrastla, lebo nam povedali, ze do roka sa reflux strati...

anketkarka
autor
1. nov 2017

@lenadka Vas v noci spal kludne? Ako ste zistili zapal pazeraka? Ten gastrotuss mozem aj bez predpisu a porady z lekarom?

lenadka
1. nov 2017

@anketkarka u môjho sa to prejavilo kašľom.vzaspal a po cca pol hodine sa rozkašlal, prvé dni len to, vyrušilo ho to z poobedného spánku, niekedy ešte zaspal, častejšie už nie. Po cca týždni boli tie záchvaty také silné, že sa dusil. U Dr. som s tým bola, dýchanie čisté, hrdlo čisté, neverila že kašle. No ďalšieho týždňa už kašľal aj počas bežného dňa a zapálil sa mu pažerák a hrdielko. Dostal ATB. Po prelieceni chvíľu pokoj a i dva týždne zas, pokašliavanie počas poobedného spánku, stupňovanie do záchvatov, zas u Dr. všetko čisté, ale natočila som ho na mobil ten záchvat a ona si ho v ambulancii pozrela potom čo malého prehliadla popočúvala a zistila že všetko čisté. Bola rada, že som jej to natočila, aji to zastavila v mieste tu mu zabehlo a dusí sa on má reflux. Ako začal užívať gastrottus už večer mu bolo lepšie a ďalší deň bez záchvatu. Bohužiaľ ten sirup si plne hradíte je voľnopredajný bez predpisu a u nás sa užíva dlhodobo odvtedy kašeľ nemal.

lenadka
1. nov 2017

@anketkarka častejšie sa však reflux prejavuje len pálením záhy s to tak malé deti nevedia pomenovať, preto ma to napadlo keď si písala že ukazuje na hrdielko. Mne najskôr tiež len vstal z plačom s nevedela som ho utíšiť až neskôr nastúpil aj kašeľ s dusenie, jemu to spustilo zavedenie novej potraviny začal v tom čase papať paradajky a dr. Ani povedala že na tie býva často reakcia reflux u detí citlivých s nábehom na reflux.

lenadka
1. nov 2017

@anketkarka jaj z nočný spánok bol celkom v pohode večer mal vždy tuhé niečo prikrm, mlieko večer nechcel, ale už skoro mal záchvaty kašľa tak aj večer cca pol hodinu po zaspati sa budil s kašľom niekedy sa aj povracal.

anketkarka
autor
1. nov 2017

@lenadka velmi prkne dakujem za rady...cim viac pises, tym viac som presvedcena, ze to bude ten reflux....doporucila Vam este nieco lekarka? Mala casto pije, teraz ma tak napadlo, ze mozno preto, ze ju pali zaha a vtedy jej je dobre, ked sa napije. Ale asi to si tym este zhorsuje...ake mate doporucenia okrem toho sirupu? Co nesmie a co je dobre robit, aby cim menej trpeli tym? To uz maju dozivotne? Alebo z toho vyrastu? Nasa vela papa...mozno by som jej to nemala dovolit? Radsej castejsie a menej?

lenadka
1. nov 2017

@anketkarka zajtra napíšem 😘

ekyna
1. nov 2017

nas maly ma 3,5 roka a sice uz menej, ale obcas sa mu to stane cez den. Od 2 rokov trpel zlymi snami a cez den stacilo, aby som ho zobudila v zlej faze spanku a nasledoval 15minutovy rev. Teraz ked sa to niekedy stane, tak sa ho pytam, co sa deje a konecne sme sa dopracovali k tomu, ze mu niekedy strpne noha a kvoli tomu ten plac. Niekedy su to zle sny. To vidim, ked hovori z cesty a vyzera ako namesacny. Niekedy je to dost tazke pochopit co sa vlastne deje :D pripadne castejsie sa to stava, ked ide spat velmi unaveny a vtedy sa niekedy po hodine zobudi uplne mokry a s placom. Proste tvrdo zaspal. Hlavne v lete a place lebo mu je neprijemne ze je mokry. Prezleciem ho, dam mu napit a spinka kludne celu noc

lenadka
2. nov 2017

@anketkarka okrem toho že nepapa paradajky a nesmie piť pred spaním nepociťujem obmedzenia. Ešte jedlo nezapijať ale to sme neurobili ani pred tým, radšej dať napiť pol hodinu pred jedlom ako po ňom. Môj malý pije skôr málo ako veľa ale je pravda že pred tým pil viac. Sirup dávam pred spaním najskôr 5 ml ako sa má dobre len udržujem na 2,5ml pred spaním a niekedy aj zabúdam. Ale akonáhle zakašle v spánku hneď si dám viac záležať aby som nezabudla.

anketkarka
autor
2. nov 2017

@lenadka dakujem pekne...a tie paradajky to kazde dieta, alebo len Vas, lebo mu nerobia dobre? Nasa zboznuje paradajky...jeme ich vela a stale. Neviem si predstavit ako bez nich...lebo ich jeme aj k pecivu ale aj k masu ako salat..a do omacok...no na kila...

lenadka
2. nov 2017

@anketkarka paradajky všeobecne sa neodporúčajú pri refluxe...