icon

Aká je normálna váha dieťatka vo veku 1,5 roka?

moncicatko19
4. feb 2012

🙂 blbe pripomienky ma nezaujimaju 🙂 moj syn ma 1r6mes a ma 11kg je to v norme ci malo?dakujem

jarunka111
4. feb 2012

@moncicatko19 google našiel toho viac, ale aspoň toto:

Vek dieťaťa chlapci dievčatá
1 rok 10 9
2 roky 13 12
3 roky 15 14
4 roky 17 16
5 rokov 19 19
6 rokov 22 21
7 rokov 24 24
8 rokov 27 27

jarunka111
4. feb 2012

@moncicatko19 trocha divne mi to sem dalo, ale je ti to dobre čitateľné?

strapco13
4. feb 2012

@moncicatko19 ono zavisi aj od porodnej vahy, genetiky, stravy, pohybu..ale priemerna vaha u chlapcov je kolo 10 kil,toto je udaj pre dojcene deti, u nedpokcenych to moze byt viac
kazdopadne ste v "norme"

moncicatko19
autor
4. feb 2012

@jarunka111 ako ze 1rok clapci 10kga dievcata 9kg??????atd?

moncicatko19
autor
4. feb 2012

@strapco13 ked sa narodil mal 2720g a 47cm a papa vseeeetko mozne a pohyb ma tak normalne 🙂 a dojcila som ho cca 2-3mesiace

strapco13
4. feb 2012

@moncicatko19 orientacne v roku ste mali mat 3 nasobok vahy..cize 8160 g cize to ste mali urcite, teraz ste o 3 kila este tazsi.. je to dobre 😉
mate krasnu vahu..ani nie vela ani nie malo...takze ziadne obavy

moncicatko19
autor
4. feb 2012

@strapco13 kujem 🙂 lebo vsetcci ze aky je chudy a ze ci mu nedavam jest 🙂 aa mna sa to trochu dotkne 😒 tak uz im mozem vynadat ze je to super vaha 🙂 🙂

strapco13
4. feb 2012
adriana7
4. feb 2012

@moncicatko19 , naša malá má konečne 9 kíl, dnes 9050 gr 😵 , a to má o mesiac menej, ako vy, jasné, je chudšia aj drobnejšia ako jej rovesníci, ale už hlúpe poznámky neriešim, veď aj my dospelí sme rôzni, mám kamošku (100kg), ja mám polovicu a sme rovnako staré, dôležité je, aby si na ňom videla, že je spokojný, živý, veselý, podľa mňa máte krásnu váhu, úplne optimálnu 😉

moncicatko19
autor
4. feb 2012

@adriana7 🙂 😉 ale on nie ze papa ale ked sa puti do jedla zie viac ako my dospelaci 😀

adriana7
4. feb 2012

@moncicatko19 , naša tiež, najlepšie stále a s každým 😀 , do roka nebola u nikoho, tak mi aj mama aj svokry húdli, že je chudá, fakt už som mala mindráky, ale potom, keď ju mali na starosť a celé dni nič nerobili, len ju kŕmili, tak s tým prestali...teraz je u svokry a tá mi len telefonuje, čo všetko už sfutrovala 😵

manka76
5. feb 2012

Váha dieťaťa záleží aj od pôrodnej váhy je rozdiel ked sa niekto narodí z váhou 4kg a niekto kto nemá ani 3kg.A keď už malý behá tak nebude toľko priberat... myslím ze ste v norme ked tak skúste sa ešte pozrieť sem http://www.choredieta.sk/index.php/rast-vyvoj/r...)

janka_pn
5. feb 2012

@moncicatko19 urcite je to vaha uplne v pohode 🙂

lubina
5. feb 2012

@moncicatko19 ak ti ozem poradit hlavne neporovnavat, kazde dieta je individualne. Moja starsia nikdy nechcela papat a to ani teraz ked ma uz 6 rokov.Rastie normalne len je stihlunka ako prutik. Riesila som to uz aj s Dr. a tam mi povedala, ze ak je zdrava tak to nemam riesit.Porobila jej kadejake testy, vsetko je ok. Takze ak je syncek zdravy a je stale v pohybe, tak klud, kadze dieta je individualne. A tiez deti po 1-vych narodkach uz tan nepriberaju,

aninka30
5. feb 2012

ahoj moj krpec ma tiez 16m, a vahu 11,7kg, dr.bola spokojna takze si myslim ze maju taku akurat 😉

any23
5. feb 2012

@moncicatko19 ahoj moja malinká má tiež 1,5r a má ledva ledva 9,5kg, ale je dosť vysoká - 83cm 🙂 v 15m mala 8,5kg dokina nás poslala na gastro ale nič sa nenašlo /len testy na intoleranciu laktozy jej vyšli hranične, vraj z toho vyrastie/ je zdravučká, chorá nebýva klop klop klop - podľa dokiny má rýchly metabolizmus a bude z nej asi modelka 😀 😝 je dlhá a tenká, tiež som sa už napočúvala či jej nedávam jesť, teraz v zime je to lepšie - keď je naobliekaná a "vystlaná" tak vyzerá byť baculatejšia 😀 😀 😉 vy máte úplne krásnu váhu 😉

yvetulka
5. feb 2012

@moncicatko19 tabulkami sa je tazko riadit, mne bolo povedane, ze dieta v roku by malo dosiahnut 3-nasobok porodnej vahy a potom... ked prospieva, tak nevidim problem v tom, ktore dieta ma aku vahu. tot moj nazor, u nas to vyslo, narodil sa ako 3,85 kg a v roku mal 11,5 kg.

nibiru
5. feb 2012

fuha no ked tak na to kukam mi sme az moc popredu lara sa narodila s vahou 3480g a 49cm v 12m mala 13,7 schudla na 13kg ako zacala behat a teraz v 18m. ma 13,80 a 85cm je stale dojcena niekedy ju s jedlom nahanam aby vobec nieco zjedla najradcej by bola cely den na didke alebo polievkach.ono mi sme taky vatci takze urcite je tam aj genetika.

ikke
5. feb 2012

no myslim, ze v 1.5 roku uz zacina viac zalezat na genetike nez na porodnej vahe 😅
a normalna vaha je priblizne medzi 9.3 a 13.8 kg, cize je uplne v norme. to, ci dieta vyzera chudo alebo naopak zavisi samozrejme aj od prislusnej vysky... 😉
http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Calculat...

benne
5. feb 2012

@moncicatko19 ja som to sledovala v tomto grafe, malý sa mi "držal" celkom vrchnej krivky, takže hoci je buchtoš, bucloš, dobre živený a iné jeho aliasy, na ktoré som si zvykla, bolo mi to jedno.. porovnávala som si výšku a váhu, a klopem na všetko drevene vrátane mojej hlavy, nech jej len zdravý 😉 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/benne/album/...