Aká je normálna váha dieťatka vo veku 1,5 roka?
🙂 blbe pripomienky ma nezaujimaju 🙂 moj syn ma 1r6mes a ma 11kg je to v norme ci malo?dakujem
@moncicatko19 trocha divne mi to sem dalo, ale je ti to dobre čitateľné?
@moncicatko19 ono zavisi aj od porodnej vahy, genetiky, stravy, pohybu..ale priemerna vaha u chlapcov je kolo 10 kil,toto je udaj pre dojcene deti, u nedpokcenych to moze byt viac
kazdopadne ste v "norme"
@jarunka111 ako ze 1rok clapci 10kga dievcata 9kg??????atd?
@strapco13 ked sa narodil mal 2720g a 47cm a papa vseeeetko mozne a pohyb ma tak normalne 🙂 a dojcila som ho cca 2-3mesiace
@moncicatko19 orientacne v roku ste mali mat 3 nasobok vahy..cize 8160 g cize to ste mali urcite, teraz ste o 3 kila este tazsi.. je to dobre 😉
mate krasnu vahu..ani nie vela ani nie malo...takze ziadne obavy
@strapco13 kujem 🙂 lebo vsetcci ze aky je chudy a ze ci mu nedavam jest 🙂 aa mna sa to trochu dotkne 😒 tak uz im mozem vynadat ze je to super vaha 🙂 🙂
@moncicatko19 🙂
@moncicatko19 , naša malá má konečne 9 kíl, dnes 9050 gr 😵 , a to má o mesiac menej, ako vy, jasné, je chudšia aj drobnejšia ako jej rovesníci, ale už hlúpe poznámky neriešim, veď aj my dospelí sme rôzni, mám kamošku (100kg), ja mám polovicu a sme rovnako staré, dôležité je, aby si na ňom videla, že je spokojný, živý, veselý, podľa mňa máte krásnu váhu, úplne optimálnu 😉
@adriana7 🙂 😉 ale on nie ze papa ale ked sa puti do jedla zie viac ako my dospelaci 😀
@moncicatko19 , naša tiež, najlepšie stále a s každým 😀 , do roka nebola u nikoho, tak mi aj mama aj svokry húdli, že je chudá, fakt už som mala mindráky, ale potom, keď ju mali na starosť a celé dni nič nerobili, len ju kŕmili, tak s tým prestali...teraz je u svokry a tá mi len telefonuje, čo všetko už sfutrovala 😵
Váha dieťaťa záleží aj od pôrodnej váhy je rozdiel ked sa niekto narodí z váhou 4kg a niekto kto nemá ani 3kg.A keď už malý behá tak nebude toľko priberat... myslím ze ste v norme ked tak skúste sa ešte pozrieť sem http://www.choredieta.sk/index.php/rast-vyvoj/r...)
@moncicatko19 urcite je to vaha uplne v pohode 🙂
@moncicatko19 ak ti ozem poradit hlavne neporovnavat, kazde dieta je individualne. Moja starsia nikdy nechcela papat a to ani teraz ked ma uz 6 rokov.Rastie normalne len je stihlunka ako prutik. Riesila som to uz aj s Dr. a tam mi povedala, ze ak je zdrava tak to nemam riesit.Porobila jej kadejake testy, vsetko je ok. Takze ak je syncek zdravy a je stale v pohybe, tak klud, kadze dieta je individualne. A tiez deti po 1-vych narodkach uz tan nepriberaju,
ahoj moj krpec ma tiez 16m, a vahu 11,7kg, dr.bola spokojna takze si myslim ze maju taku akurat 😉
@moncicatko19 ahoj moja malinká má tiež 1,5r a má ledva ledva 9,5kg, ale je dosť vysoká - 83cm 🙂 v 15m mala 8,5kg dokina nás poslala na gastro ale nič sa nenašlo /len testy na intoleranciu laktozy jej vyšli hranične, vraj z toho vyrastie/ je zdravučká, chorá nebýva klop klop klop - podľa dokiny má rýchly metabolizmus a bude z nej asi modelka 😀 😝 je dlhá a tenká, tiež som sa už napočúvala či jej nedávam jesť, teraz v zime je to lepšie - keď je naobliekaná a "vystlaná" tak vyzerá byť baculatejšia 😀 😀 😉 vy máte úplne krásnu váhu 😉
@moncicatko19 tabulkami sa je tazko riadit, mne bolo povedane, ze dieta v roku by malo dosiahnut 3-nasobok porodnej vahy a potom... ked prospieva, tak nevidim problem v tom, ktore dieta ma aku vahu. tot moj nazor, u nas to vyslo, narodil sa ako 3,85 kg a v roku mal 11,5 kg.
fuha no ked tak na to kukam mi sme az moc popredu lara sa narodila s vahou 3480g a 49cm v 12m mala 13,7 schudla na 13kg ako zacala behat a teraz v 18m. ma 13,80 a 85cm je stale dojcena niekedy ju s jedlom nahanam aby vobec nieco zjedla najradcej by bola cely den na didke alebo polievkach.ono mi sme taky vatci takze urcite je tam aj genetika.
no myslim, ze v 1.5 roku uz zacina viac zalezat na genetike nez na porodnej vahe 😅
a normalna vaha je priblizne medzi 9.3 a 13.8 kg, cize je uplne v norme. to, ci dieta vyzera chudo alebo naopak zavisi samozrejme aj od prislusnej vysky... 😉
http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Calculat...
@moncicatko19 ja som to sledovala v tomto grafe, malý sa mi "držal" celkom vrchnej krivky, takže hoci je buchtoš, bucloš, dobre živený a iné jeho aliasy, na ktoré som si zvykla, bolo mi to jedno.. porovnávala som si výšku a váhu, a klopem na všetko drevene vrátane mojej hlavy, nech jej len zdravý 😉 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/benne/album/...

@moncicatko19 google našiel toho viac, ale aspoň toto:
Vek dieťaťa chlapci dievčatá
1 rok 10 9
2 roky 13 12
3 roky 15 14
4 roky 17 16
5 rokov 19 19
6 rokov 22 21
7 rokov 24 24
8 rokov 27 27