Aké máte skúsenosti s jasličkami?
aké máte skúsenosti s jasličkami?
Každé dieťatko je iné a hlavne má inú imunitu. Záleží aj od toho ako staré dieťatko ide do jasličiek. U nás sú od 1 roka a zvládajú to v pohodičke.
@cicak u nas dobre. len musis ratat s castejsou chorobnostou. moje teraz chodia uz druhy rok a je to podstatne lepsie nez ten minuly. kazde dieta reaguje inak, takze kym nevyskusas, nevies. novacsina deti to zvlada po zdravotnej stranke dobre. a vacsina tych, co poznam, tam chodia aj velmi radi🙂
ahoj, neviem ci pomozem 🙂 Ja som dala maleho (21mseciacov) do jasliciek iba 1x do tyzdna. Som na materskej, nepotrebujem, aby tam chodil pravidelne, ale tym, ze som s nim doma sama, drahy chodi skoro rano do prace a neskoro vecer spat, som chcela, aby sa zaclenil do kolektivu, aby bol samostatnejsi, aby sa naucil ine veci, na ktore som mozna ja pri vychove zabudla 🙂 a dovolim si mysliet, ze male davky pre neho neznamych virusov mu len posilnia imunitu. Jaslicky same o sebe su draha zalezitost, ani neviem, ci vobec funguju aj nejake "statne" alebo su len same sukromne. Zatial mam pozitivne skusenosti, ako keby mi trochu doma ozil a vzdy, ked spomeniem, ze je velky chlap a toto sa v jaslickach nerobi a pod., hned ma posluchne, co predtym teda nebolo. A dokonca sa mi viac rozjedol. Zaver: ja mam zatial pozitivne skusenosti s jaslami
Uplny suhlas s klincek, mame velmi pozitivnu skusenost, dcerka chodi do jasli od roka a pol, akurat bola zo zaciatku velmi casto chora. Teraz je to uz podstatne lepsie 🙂
Ja som dala dcerku v 1,5 roku do jasiel a bola cca pol roka v kuse chora, nechala som si ju asi 3 mesiace teda doma, podporovala som imunitu a do jasli som ju dala NA JAR/LETO - t.j v april/maj nastupila na pol dna (aby tam nespala), nebola chora ani raz... od jun/jul je tam dodnes cely den. Chora bola az teraz - ale ziadne hrozne bacily ako predtym, len trochu kasel a soplik a za 5 dni bola spat v jasliach (predtym aj 3 tyzdne). Dostava Cko, Dko a Imunoglukan... Je to ovela lepsie, neda sa to porovnat. Podla mna velka chyba je ze sa s kolektivom zacina prave v septembri, ked sa ide do obdobia jesen/zima tie deti su ovela viac chore aj ked nie su v kolektive denne...
Co sa tyka jasli ako takych ja mam skusenost z dvoch, s ucitelkami nebol problem ani v jednom, az na to, ze v prvych boli naozaj stiesnene podmienky na 15 deti, hygiena sa mi tiez nepacila... deti sa prebalovali tam kde sa hrali v tej mini miestnosti a teda necudujem sa, ze boli v kuse chore.. teraz mame krasne, svetle a slnecne jaslicky, take optimisticke... deti maju jeden obrovsky priestor, hygienicke priestory su uplne oddelene a proste cele to tam ma inu "vôňu"... 🙂 Velmi rada mi tam mala chodi, ani raz neplakala ked tam isla, uteka tam takym sprintom, ze ani mi nezakyva... domov ide len tak, ze "musi ist" 🙂)) Velmi sme spokojni a uz teraz mi je luto ze budeme musiet vyberat skolku zase o cca pol roka 🙂
🙂
@cicak Osobnú skúsenosť nemám, ale sestrin syn chodil od roka a stále bol chorý, 2 týždne doma týžden v jasliach a tak stále dookola, nakoniec to vzdala a našla mu opatrovateľku, odvtedy nebol chorý ani raz.
Dievčence ďakujem za komenty a diskusie, ale už to neni aktuálne, nakoniec sme si to rozmysleli a už druhý rok chodí do škôlky 🙂
@cicak trochu sme prehliadli dátum 😀 😀 😀
@simca06022011 veľmi sa mi páči odpoveď- a rada by som sa opýtala na Tvoj názor. Moja dcérka bude mať v januári 2 roky a asi od mája nastúpim do zamestnania. Zvažujem, či ju dať do jasličiek alebo k opatrovateľke. Všetko má svoje pre a proti- ale podsatné je, že zatiaľ som šikovnú opatrovateľku nenašla, a úprimne povedané, k cudzej osobe bez veľmi dobrých referencií dieťa dať nechcem. Na druhej strane ma od jasličiek veľmi odrádza zvýšenie chorobnosti, mám problémy so starším synom, takmer predškolákom, ktorý je viac doma ako v škôlke- a neviem si pravdu povediac predstaviť, čo bude, keď začne s chorobami aj malá- už teraz chytá úspešne všetky sople od brášku 😝A pravdu povediac, veľmi neverím teórii, že sa "oťuká" a bude potom v jasliach zdravšia, skôr mám pocit, že oni sú také "bacilolapky", nech robím, čo robím, chytia všetko....Z tohto pohľadu sa mi veľmi páči tvoja teória o nástupe v jarných- letných mesiacoch- inak to presne vidím na malom, keď hne´D v septembri schytá nejakého super bacila a imunitne sa rozbije, tak celú jeseň a zimu len bojujeme... Takže asi to má svoje opadstatnenie. Ja ešte uvažujem nad tým, ako s jasličkami začať. Rozmýšľam, že ju dám na adaptačný pobyt na pár hodín od apríla- to ešte budem doma- a potom od mája nastúpim naostro aj ja, aj ona. Myslíš, že je to takto postačujúce alebo jej mám dať dlhší "nástup". Ja viem, že každé dieťatko je iné a ja si ani neviem predstaviť, ako malá bude reagovať, možno bude všetko super a možno bude mať taký strašný stres, že budem narýchlo hľadať opatrovateľku- ale aj tak ocením Tvoj názor- alebo kohokoľvek iného. ďakujem
@rebecca2006 Neviem, u nas to pomohlo.. teraz v decembri bola chora prvy krat... a vlastne jediny krat co brala tento rok ATB, minulu jesen bola od SEPT do DEC non-stop doma, stacilo jej 2-3x ist do jasli... bola som s nou do jari doma a supli sme ju do inych jasli a chora nebola (musim povedat, ze sme brali ribomunyl od januara 2013 -asi pol roka, tka mozno pomohlo aj to...), teraz sept-november sporadicky imunoglukan sirup, Dcko berie stale a Cko ked na nu nieco ide.. podla mna kolektiv je kolektiv, v SR podla mna opatrovatelky nie su opatrovatelky.. ja k tomu nemam doveru vobec, nema to tu ziadnu historiu.
@simca06022011 dakujem 🙂
Uz presiel nejaky cas dobehli niektore veci vase deti?

ja negatívnu. Nie že by tam bolo zle, učiteľky boli zlaté , ráno som napr . od syna ani ahoj nedostala, letel hneď za nimi a sa bozkávali . Aj cestoval rád , ani to nebol problém . Ale odnieslo si to jeho zdravie. stále bol chorý a dopracovali sme sa až k astme po roku som sa vrátila k nemu domov a musela som ho do 5 rokov vylizovať z najhoršieho, pri ďalšej dcére som o tom už ani nerozmýšľala a keby som mohla bola by som až do 5 rokov pri nej . Ono je to individuálne, každé dieťa reaguje inak . Ja by som to nedoporučovala