icon

Aké príznaky malo vaše autistické dieťa v 1. a 2. roku?

mirka99993
31. máj 2019

Chcem sa spytat mamiciek autistickych deti, ake boli priznaky v 1 a 2 rokoch dietata u vas?

Strana
z2
sintra
31. máj 2019

@mirka99993 nezaujem o ine deti a zvierata, sustredeny zaujem o jednu jedinu vec, zaostavanie v reci

andrejka1974
31. máj 2019

U nás do 2 rokov bola úplne v pohode po 2 narodeninách koniec

moony99
31. máj 2019

Stereotypné rovnaké pohyby,stále rovnaké jedlo,hračky,priestor,žiadny očný kontakt,ani kontakt s okolím,slabo rozvinutá reč a motorika

slapina
31. máj 2019

@mirka99993 kamoška autistickú dcérku, prejavilo sa až po dvoch rokoch :( nezáujem, prázdny pohľad, spomalené reakcie..

lubik87
1. jún 2019

@andrejka1974
@slapina mňa by to zaujímalo ako sa to objavilo po 2 rokoch nastal regres ? Lebo zdravé dieťa v 2 rokoch už vie normálne rozprávať , vie doniesť odniesť na miesto presnú vec podľa požiadaviek ..ukazuje pomenuje rodinu zvieratá napodobňuje. Hrá s a akože , chodí sa chváliť vecami čo nájde hračka , špinka ...ako to bolo u vás ? Všetko deti robili a zrazu z ničoho nič hluché slepé ?

andrejka1974
1. jún 2019

@lubik87 do 2 rokov rozpravala par slovicok tata baba ham reagovala na meno otacala sa za mnou ked som ju volala v 2 rokoch vsetko prestalo prestala rozpravat ukayovat prestala reagovat zacala sa velmi hnevat hadzat o zem vrieskat hryzt ublizovat sebe nezaujem vobec teraz ma 7 rokov nerozpravame vobec stereotyp , ale uz nie je taka zlostna stale sa pre zmenu zasa rehoce na vsetkom rada skriabe v skolke vie chvilku vzdrzat aj bez plienky vie mi dat ruku, stale neukazuje nepyta sa zije vo svojom svete je velmi obratna vsade vyleze aj tam kde bz som mzslela ze sa neda

lubik87
1. jún 2019

@andrejka1974 a čo sa stalo ? Prečo nastal taký regres ?

andrejka1974
1. jún 2019

Ja neviem nič sa nestalo vôbec nič tieto deti sa bežne vyvíjajú a často sa to prejaví až v tomto veku ma 4 starších súrodencov a ani jeden nie je autistka moja to ma ešte dane geneticky chyba jej jeden gen co ma za následok autizmus

lubik87
2. jún 2019

@andrejka1974 práve že sa nevyvyjaju bežne mám doma.6 ročného VFA a na ňom bolo badať od narodenia..... často je niečo zlomové čo rozbehne autizmus ..poznám veľa.mamiciek a poväčšine hovoria že dieťa bolo úplne zdravé ..stačí pozrieť 10 minútové video z 15m dajme tomu a hneď je vidieť rozdiely ...rodičia si to začnú všímať neskoro ..tie prvé odlišnosti

andrejka1974
2. jún 2019

@lubik87 moja sa mi nejavila nejako inak oproti mojim ostatnym je mozne ze som si to hned nevsimla ale mam aj video ked mala asi 12 az 14 mesiacov vtedy reagovala a este aj hovorila baba a bpli sme tam vsetci

lubik87
2. jún 2019

@andrejka1974 zaujíma ma to hlavne preto že starší je pas a dcérka je veľmi šikovná ... obrovská slovná zásoba , porozumenie dokonalé poviem dones z izbičky kocku do kuchyne tak ide donesie ...syn bol veľmi milucky aj doteraz je ... porozumenie bolo slabšie a hra akože len kopirovana...myslím že keby bolo opačne že prvé dieťa zdravé a druhé pás tak niesom si istá či by som si to extra všímala....práve by som si myslela len.ze je trosku pomalší ..napr naša bývalá dr hovorila že je zdravý keď.som.jej povedala že mám podozrenie ....unho sa naplno prejavili po hospitalizácii príznaky ...ale napríklad reč mal tiež chabú po hospitalizácii žiadnu ...chvála Bohu rozpráva je VFA veľmi šikovný....napríklad kamoskynej dcérke som povedala že mala.asi bude pás keď mala 13 m žiaľ má 5 a diagnózu potvrdenú....

peter952
Odpoveď bola odstránená
andrejka1974
3. jún 2019

@peter952 bola na špeciálnych genetických testoch a tam sa to potvrdilo testy sa robili až v nemeckú a na výsledky sme čakali rok a pol a s autizmom sa deti už narodia nedá sa získať

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
meluela
4. jún 2019

@peter952 skus sa zamysliet aky je rozdiel medzi tym, co existuje a co vieme rozpoznat/pozorovat/zmerat
je tam silny geneticky zaklad, akurat ze az na par vynimiek ako napr. v rodine @andrejka1974 nejde o jeden znamy gen ktory je lahke identifikovat ale o kombinaciu nespocentneho mnozstva genov cize je to ako hladat ihlu v kope sena .. preto v zasade (zatial) nevieme diagnostikovat autizmus na zaklade genetickeho vysetrenia, ale tento fakt nijako neodporuje faktu, ze autizmus ma geneticky zaklad

peter952
Odpoveď bola odstránená
lubik87
4. jún 2019

@peter952 mne bolo povedané že autizmus je od začiatku niekto má veľa čŕt a diagnostikuje sa niekto jednu dve a v pohode to zmákne....ťažké kovy , zlá strava , stresujúci zážitok , silná choroba , horúčka..to všetko môže nakopnúť autizmus a z inak zdravého dieťaťa sa stane autista..ale neverím že zo dňa na deň bez predchádzajúcich príznakov ..dieťa je podľa mňa iné od začiatku ale rodičia to nevidia / nechcú vidieť...hovoria si introvert , alebo aké milé kľudne bábo sám sa vyhrá celý deň....problém zistia okolo 18m keď vidia že iné deti rovesníci už pomáhajú v kuchyni , kreslia , skladajú puzzle , kráčajú pri máme bez držania a to ich dovtedy zdravé dieťa zacne mať čoraz viac iných prejavov....zhodou okolností bolo očkované v 15 m tak "určite z toho" preto sa podľa mňa udáva ten vek že najviac autistov je po očkovaní lebo až vtedy s dieťa začína naplno prejavovať komunikovať verbálne aj neverbálne....ja len tak môj postreh

peter952
Odpoveď bola odstránená
andrejka1974
4. jún 2019

@peter952 pozri u nás to tak je chyba jej jeden gen co to ma za následok moje deti sú všetky očkovane a autistka je len najmenšia s tímto už nič neurobím len jej môžem pomôcť a naozaj do 2 rokov bola úplne v pohode a my sme dostali diagnózu detský autizmus už v 2 a pol roku nezávislé od viacerých lekárov a genetiku jej robili podrobnú na výsledky sme čakali 1 a pol roka aj keby to nemala a bola by autistka milujeme ju rovnako ako teraz

peter952
Odpoveď bola odstránená
erinne
4. jún 2019

Hlavne poniektori by si mali precitat. Ockovanie nesposobuje autizmus.

peter952
Odpoveď bola odstránená
erinne
4. jún 2019

@peter952 to tvrdite vy. Podlozte mi faktami - overitelnymi - ktore konkrétne komunity "nepoznaju autizmus".

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lubik87
5. jún 2019

@peter952 syn je autista bez očkovania a poznám veeeeeela ďalších rodičov čo deti neboli očkované a sú autisti ale.ty to nekricia do sveta ako ty ostatný...a písala som tam že môže očkovanie dopomôcť prejaviť autizmus na plno....

lubik87
5. jún 2019

@peter952 amisi majú autizmus tak isto ale sú odrezaný od sveta a majú úplne svoj takže asi k dr nepôjdu ..riešia si to vo svojej komunite tak isto ako iné choroby.... netreba zase veriť všetkému...a overené veci beriem.len keď si ich overíme sama

Strana
z2