icon

Aké základné slová učiť dieťa ako prvé?

22. feb 2025

Zdravim poradíte prosim aké základne slova mám učiť syna ?mama tata daj ham mňam pozná dakujem

Strana
z2
h2
23. feb 2025

A koľko má mesiacov?

autor
23. feb 2025

@h2 dva a pól roka

zuzanka101010
26. feb 2025

Mne mala zacala rozpravat od roka, od roka a pol vety a teraz ma 2 roky a 2 mesiace a pekne sklonuje a chodime aj na anglictinu lebo ide ako strela v reci, osobne som ju neucila skoro nic, ked som chcela prve slova mama, tata, tak som si ju dala pred seba a artikulovala som pomalsie a zretelne. Inak si myslim, ze to, ze tak rozprava suvisi aj s tym, ze som jej cele dni nieco hovorila, opisovala, spievala, recitovala a citali sme spolu. Moja mamka hovorila, ze ju uz z toho mojho kecania musi boliet hlava 😀 no teraz boli hlava mna z nej 😀😀, ale ono je to prisne individualne, niektore deti rozpravaju skoro a niektore az na 3 roky a nepovie vam slovo aj keby ste sa na hlavu postavili. Ja som rozpravala uz pred rokom, ze kazdy pozeral do kocika, aka som stara, ze uz tak rozpravam a manzel az na 3 roky a ked sa ho spytali preco nerozpraval, ze nemal co 🤷‍♀️😀 lebo hned zacal vety a aj sklonovanie hovorit...ako co si budeme kazdy z nas je iny

saxana000
26. feb 2025

Najprv rodinnych prislusnikov potom pomenovanie prednetov zvieratiek cinnoati.idealne jedno/dvojslabicne na zaciatok ziadne zdrobneliny. veeeela na neho rozpravaj pomenuvaj cinnosti varim obed... to je hrniec...to je lyzica... dam ti vodu... tam je macka.. pri pozerani knizky hladaj take co maju jeden obrazok na jednej strane a zase len opakuj ... krava.. zajko... pes...slon...lev..auto..lopta... modra...zelena..vyborne je aj znakovanie ktore spojis so slovickom.

Strana
z2