Ako dlho trvá náprava nesprávnej reči u detí?
Ahojte,
k logopedicke chodime 3/4 roka (intenzivne cvicime sykavky a pridala nam aj T, D, L, okrem toho cvicime oromotoriku) a stale mame problem s vystrkovanim jazyka pred zubky. Dcerka mala cerstvo 6r. Prosim kolko trvalo vasim detom sa zbavit tohto zlozvyku? Niekedy som fakt zufala, pocas cvicenia sa vie kontrolovat, ale automaticky v beznej reci prejde naspat. Dakujem
@lius ja mám dieťa s NKS, na logopediu sme chodili od 2 do 9 rokov, to len tak pre informáciu, že niekomu to trvá naozaj dlho, ja som ho učila prakticky každé jedno slovo, kto nezažil, nepochopí. Tiež sme mali ten problém s jazykom, časom to prešlo, ale aj sme menili logo, tá posledná bola taká prísnejšia, tá ho to naučila asi za rok.
Nas bude mat 7, chodime k logo uz rok a pol. Nemal ok V, sykavky (tie mu striedanie s makcenom a bez makcena stale nejdu), L a R. Vie to povedat, ked cvicime, tak mu to ide, ale v beznej reci nepouziva. Uplne stracam motivaciu, jemu je to uplne jedno. Zajtra ideme zasa, uvidime, co pani dr vymysli na neho nove.
Nevlastný syn v 5r nevedel vôbec povedať r, začal chodiť k logopedičke, za pár návštev krásne vedel povedať všetko. ja som v 6r strašne koktala, nevedela som dopovedať vetu. Ani si nepamätám ako, a už som nekoktala ani nekokcem. Netrvalo to určite ani polroka, potom som celú základnú a strednú recitovala na hviezdoslavovom kubíne 🙂 Netreba z toho robiť koniec sveta, deti sú ohybné, treba sa im venovať aj mimo logopedičky a všetko sa napraví.
Synovi neslo len R a a to sme po dennom trenovani dotiahli za take 3 mesiace, ale realne sme denne cvicili 15-20min a k logo chodili kazdy tyzden. Bolo to celkom intenzivne.
@lius my sme začali chodiť keď mal malý 5rokov teraz má 8skoro 9 a stále chodíme 🫤. L/R nie a nie mu nabehnúť. Je pravda že kým bol menší intenzívne somnou cvičil logopediu no čím je starší nechce to robiť takže tiež také malé zúfalstvo. Niekedy sa už aj hanbím sním ísť keď viem že stále sme na tom istom
moj nazor so sykavkami ste mali zacat napravu skor ako v 5r. teraz môže byt naprava dlhsia ak sa to vobec podari, pretoze dieta to uz ma inak utvrdene

@lius moja ma.7r a stale to nie je ciste....cvicit doma nechce ale v skole s.nou vela cvicia vidno rozdiel ale presne pri cvičení ak cvicime alebo hlaskujeme ide pekne ale.v reci nekontroluje sa velmi....ale nas zanedbala detska lekarka plus logopédiu ma od septembra ako nastúpila.do skoly(taka ina skola je kde ss venuju detom samostatné az tento rok ide do zs) ale od 5r sme chodili na logopédiu ale.prva s nou skoro nic nerobila strata casu