icon

Ako efektívne zvládať učenie s deťmi?

mariabalazova85
11. jan 2025

Ahoj Baby. Mám na vás otázku ako sa zvládate učienie s deťmi? Mám doma 8 ročnú a 20 mesačnú a neviem vôbec ako mám vymyslieť aby som zvládala sa učiť s 8 ročnou keď musím dávať pozor na 20 mesačnú ktorá nevie byť sama a hrať sa. Keď sa snažím učiť so staršou tak mladšia iba plače všetko jej berie a je tu iba krik a plač. Som stoho zúfalá 😔 Manžel je večné v práci, robí aj nadčasy aby sme to zvládli finančné. Ešte k tomu staršia má dysfaziu takže musím všetko jej vysvetľovať aj viac krát, všetko sa učiť formou hry atď. Som už stoho zúfalá neviem ako to mám vymyslieť aby som mala kľud na staršiu pri učení a mladšia aby neplakala. Inak mladšia nespí na obed že by som si sadla so staršou. Za rady budem veľmi vďačná.

Strana
z2
katrin21
13. jan 2025

@mariabalazova85 kedy mladsiu ukladas vecer a dokedy spi rano? To moze hrat rolu totiz v tom,ze ti cez den nespi.

mariabalazova85
autor
13. jan 2025

@katrin21
Ahoj vstáva o 7,30 cca a chodí spať cca 20 tej

katrin21
13. jan 2025

@mariabalazova85 tak je mozne, ze jej je to moc, ak by si ju rano skusila budit 6.30, tu hodinku by si doplnila cez den. Ona si tak dlho,ze potrebu spanku za 24h ma pokrytu iba v noci. Co by ti inak nemuselo vadit,ale v tejto situacii by ti ta hodinka mohla pomoc poobede.

basska_b
13. jan 2025

@mariabalazova85 Ja mam deti 7, 5 a 2 roky a napisat si ulohy je total brutal 🤣 je jedno, ci to robime o 15.00, o 16.00, o 18.00, o 19.00 - vsetci sa natlacia do tej izby, vyliezaju na stol, chcu robit to iste co najstarsia, muz sa ich snazi odklonit, ja na nich hucim, ze maju ist do inej izby a jedine stastie je, ze uloh zatial neni vela a najstarsia je studijny typ a ulohu si urobi aj sama od seba

eliska13
13. jan 2025

@katrin21 12:15 nám konci vyučovanie oddych ma

mariabalazova85
autor
13. jan 2025

@katrin21 skúšala som že vstávala o 6 alebo 6,30 a to mi záspala o 11 už a dcéra chodí zo školy domov až okolo 12,30 až 12,45 tak akurát sebe som pomohla že som si stihla navariť 🤪

mariabalazova85
autor
13. jan 2025

@basska_b
Tak to ti verím pri troch by som sa už asi zbláznila 🤪

Strana
z2