icon

Ako kreslia vaše trojročné deti?

23. mar 2024
vsadeviem
Odpoveď bola odstránená
autor
23. mar 2024

@vsadeviem ved práve že aj môj prvý uz v 3 rokoch perfektne kreslil a mala len čarbe, nakresli sem tam nejake slniecko slniecko ,tak si chcem spraviť prieskum 😀

amelia89
23. mar 2024

kresli minimalne,tato cinnost ho nebavi, rad robi ine veci pracovne zosity nalepky puzzle atď ale samostatne kreslenie nie

vevapeto
23. mar 2024

Vie postavu a slniečko s oblakmi 🤷‍♀️

mariska1989
23. mar 2024

Moja v 3 naporiadok nie .aj keď ceruzky držala ako ročná bolo to skôr o čiarach všelijakých . Teraz si vie nakresliť . Bude mať 4 a takto kreslí

ivangeline
23. mar 2024

Prve úžasne. Druhé v tomto veku malo radi viac experiment s farbami. Tretie zatiaľ čiary a kruhy a farby. Takže skôr abstraktne.

dskjhfdlkdjhl
23. mar 2024

Moja starsia dcera od zaciatku kreslila mimoriadne a zostalo jej to, studuje na umeleckej VS. Ona ale ako prvy-krat chytila do ruky pastelky, tak chcela kreslit. Mladsia dcera o ziadne pastelky zaujem nejavila, ked mala 3 roky, tak som za velky pokrok povazovala, ze dokazala nakreslit stonku, par listkov a nieco ako kvietok. Dost ma to trapilo, lebo mna prave so starsou dcerou bavili pocas RD rozne vytvarne aktivity a mladsia to totalne ignorovala. Po nastupe do skolky som ale zostala velmi prekvapena-zrazu ju to zacalo fakt bavit. Aktualne je v kvarte a co sa tyka kresby a malby tak je na tom mozno aj lepsie ako starsia v jej veku. Takze to, ako dieta kresli v troch rokoch, je uplne nepodstatne.

simona20201309
23. mar 2024

Nemôžeš porovnávať s ostatnými. Zbytočne ťa to frustruje. Ak tvoje dieťa nerado kreslí a pravdepodobne ešte nenakresli nič konkrétne, tak ťa to len znepokoji. Kresba úzko súvisí s rečou. Tzn. Predpokladám že aj reč má ťažko zrozumiteľnú?
Ak nerado kreslí, trenuj jemnú motoriku navliekanim, skladaním kociek, plastelina.... A niekedy si ty sama sadni k stolu a začni si kresliť. Deti sa pridajú, minimálne popozoruje ako kreslís. Môžeš mu dávať slovné inštrukcie- nakresli kruh, teraz oči, ústa nos. Teraz ruky,...nohy...
Hlavonozca by už malo postupne zvládnuť.

autor
23. mar 2024

@simona20201309 práveže reč ma perfektnú, od 2 rokov dokonca aj s R, čo starší naučil až v piatich. Aj kreslenie ju to baví ale sú to skôr také farebné caky paky jedno cez druhe, aj maľuje, lepí, strihá, ona aj povie ze toto je chrobáčik, toto je oblacik ale za mňa je to len čierna a modrá machuľa 😀

kiki68
23. mar 2024

Ja som v 3 kreslila na urovni 5/6 a jasne, ze to islo smerom umelecka skola. Ale mne to robilo hlavne radost. Moj syn zase rad vytvara, lepi, konstrukcie ma tak na urovni 8 rocneho v 3,5 roku. Ale kreslit by som povedala, ze nic extra. Skor maluje stetcom pekne. Ale strihat zacal v 1,5 roku a striha lepsie ako vacsina predskolakov, co som ucila. Kazde dieta ma ten talent kdesi inde.

ecko80
23. mar 2024

@mariska1989 Jeej, aj moja má takmer 4 roky a kreslí podobne.

Syn v tomto veku kreslil len také "čarbanice".

ecko80
23. mar 2024
mariska1989
23. mar 2024

@ecko80 no u nej boli vo veľkom kruhy aj postavičky ako tak nakresli a v obľube bol snehuliak potom začala maľovať SpongeBob to už bol obdĺžnik 😁

slavomira236
23. mar 2024

Moja kreslila pekne..v cerstvych 3na 5/6 urcite. Z triedy v skolke to mala najkrajsie stale. Teraz mala 7dem uz kresli menej. Myslela som ze ked kresli pekne bude aj pekne pisat ale pismo je otrasne podla mna. Alebo to flaka lebo to neznasa😆

4stanka4
23. mar 2024

Moja ma 3.5, od septembra chodí do škôlky a v 3 rokoch len čarbanice i keď ani teraz to nie je žiadne terno ale aspoň sa snaží.

yoxinka
23. mar 2024

Moja 3,5 ročná kreslí takto, dosť sa opičí po sestre, lebo tá má 8, kreslí veľa a veľmi pekne. Zato syn v 3 rokoch ledva hlavonožca dal, jeho to absolútne že nebavilo a vôbec sa tomu nevenoval. Jeho úroveň kreslenia mu ostala aj v 12 rokov tak cca na úrovni 4 ročného, podľa mňa 🤣🤣🤣. Dcéra, ktorá krásne kreslí a ozaj tomu venovala veľa času aj veľmi pekne píše.

dzinka777
23. mar 2024

Ja mám 3 rocnu ale myslím si,že vie docela pekne kresliť.ale ona má celý deň v ruke ceruzku keď sme doma.vie nakresliť postavu,slnko,mraky,kvety,strom,dom,auto,raketu,mačka, myš, srdce,píše si abecedu.....a je to pekné.syn keď mal 3 roky maľovať nechcel,nebaví ho to doteraz (10 rokov),doteraz je v tomto podpriemer.ale to nevadí,má iné záujmy.

snowgirl1
23. mar 2024

Skoro 6rocneho nebavi kreslenie jeho mladšia (4) sestra kreslí omnoho krajšie ako on. Ju to však bavi. Starší by radšej popílil drevo prekopal pohrabal záhradu pribijal klince varil co mladšiu moc nezaujíma. Každé dieta je iné zmieril som sa štýl ze umelec - maliar nebude resp možno nejaký Picasso z neho 🤣🤣🤣🤣

yelena159
23. mar 2024

Ja kreslím ako 3-ročné decko. Myslím to vážne, je to hrôza.

kris_tin257
23. mar 2024

Môj syn má 4,5 roka a nenakresli nič, ani dom postavu zviera strom nič ... Ale netlacim naňho lebo to neviem nakresliť ani ja 😀 nikdy ma kreslenie nebavilo a nakreslila som a on je po mne, zato vie písať písmená 🤷

kiki68
23. mar 2024

@4stanka4 nas kresli podobne

jarnajar
23. mar 2024

Dieťa v troch rokoch ma byt schopne nakresliť kruh. Netráp sa, toto nebýva nejako podstatne, niekto sa rozkresli skor, niekto neskor.

luteam
23. mar 2024

@kris_tin257 uz som myslela ze som jedina az mi zle prislo ked tu citam ako vsetky deti kreslia moj 3 rocny nechce pastelky ani vidiet nieto este kreslit a my s muzom sme tiez totalne umelecke dreva 😀

kris_tin257
23. mar 2024

@luteam môj sa naučil pastelky držať až keď mal 4 roky dovtedy ani za svet, čiže vie správne držať pastelku a tam sme skončili 😀 btw ja zle držím pero naučila som sa zle ako dieťa a zistila som to až na výške že neviem držať pero 😀

kajus_a
23. mar 2024

v tomto veku deti len zacinaju kreslit. Cize cmaranice su uplne v poriadku. Prve postavy sa volaju "hlavonozce", lebo su to len hlavy s nohami bez trupu. Vsetko ma svoj cas, tak aj detske kresby 😉

alexxxx111
23. mar 2024

Presne tri roky mal, teraz to je o dosť lepšie 🙂

luteam
24. mar 2024

@kris_tin257 no fakt som rada ze nie sme sami 😂 lebo moj nema absolutne ziadny zaujem o kreslenie a nemam sancu ho donutit ani nechcem...tiez neviem vobec kreslit a tu som

yoxinka
24. mar 2024

@luteam
Úplne v pohode. Môj syn 3 ročný to isté. Má 12 a kreslí ako 3 ročný. V troch rokoch len vŕtačky, káble, kosačky, stroje. Keď som mu ukázala farbičky, že ideme kresliť, rozreval sa 🤣🤣🤣. Baby mi 4 ročné kreslili krajšie ako ja dospelá.

luteam
24. mar 2024

@yoxinka haha to uplne ako moj si myslel ze trest ked som skusala par krat nech si pekne sadka k stolu a ze kreslime 😀 tak uz to nesilim ma ine prednosti 🙂 ale vzdy ma taketo diskusie znepokoja ze nevie co by mal...

lylyjana
24. mar 2024

Syn kresli otrasne :D nema k tomu vztah vobec. Ani vymalovat poriadne nevie. Ale vie kopu inych veci, tak co uz 🙂