Ako nastaviť režím dieťaťu?
Prosím o radu, ako ste nastavili režim svojim deťom? Ide mi hlavne o noc , to dieťa budite na presnú hodinu?
nerozumiem tvojej otázke. Kedy budiť na presnú hodinu? V noci na kojenie? Moje dieťa si viac menej vytvorilo režim samé, len som ho skorigovala, ale nikdy som nesledovala presnú hodinu, veď nie sme na vojne. V noci sa budil spočiatku okolo druhej, potom spal do piatej, pol šiestej. potom sme už fungovali podľa akého takého režimu celý deň. Najskôr tri spánky, potom dva, po roku jeden. Nebudila som ho, možno pár krát, keď potiahol popoľudňajší spánok veľmi, snažila som sa viac menej dodržiavať večerný rituál - kúpanie, jedenie, ukladanie na spánok. Približne v rovnaký čas, aj rovnaké rituály. Mne denný režim neuveriteľne pomohol, vedela som si super zadeliť čas, bývali sme veľmi dlho vonku, dieťa bolo spokojné, ale nestála som nad ním so stopkami, to fakt nie. V noci som ho nebudila nikdy, aj keď spal od štyroch týždňov celú noc, teda od tej asi deviatej, pol desiatej do piatej, pol šiestej, bol plne kojený.
Nikdy som nebudila spiace dieťa. Vždy som pockala kedysi samé zobudí.
Nie, nebudila.... keď som ustriehla aby si neprehodili režim deň/noc tak sa každé dieťa nastavilo pekne samé.
Budila som ho par dni aby sa nam to ustalilo. Vecer ukladam o 7, rano mam o 7 budik. Ak sa nezobudi sam do 7:15 tak ho budim ja. Bolo by pekne nechat ho spat ale potom mozem zabudnut ze mi bude pekne spat cez den. Cele sa to len rozhadze. Cez den spi 30 minut od cca 9:45, potom poobede od cca 12:30 do 14:30. Aj tu ak sa sam nezobudi tak ho budim ja.
Nikdy som si dieta nebudila, pokial to nebolo nutne (mala som niekam ist na konkretny cas). Dieta si vytvara rezim same, ci cez den, ci v noci. Ved same musi postupne prejst zo 4 spankov za den az na 0. Ty to mozes poupravit, nie nastavovat.
Reezim si dieťa robí samo, a matka ho vie len korigovať a aj to nie veľmi. Musí dobe poznať dieťa. Moja bude ma to týždeň 10m...a konečne vie spať! Aj zaspať. A budí sa menej. Náš režim je asi taky, že vstáva medzi 5 až 6 ráno, ide spať okolo 9t4j na hodinu a pol až 2, potom okolo 2 na hodinu čosi a potom ideme spať na 18tu, skúšala som aj neskôr po pol 7 pár dní ale nemá to zmysel...pokým zaspí je to stále 30 až 45min.. večer sa jej ťažko zaspáva...a ráno vstáva stále rovnako. 😂 V noci sa budí 4 až 5 krát. Budí sa cca okolo 22, 1, 3, a potom sa už ťažko spí...tak kedy ako.. 😅
Ja som mojho maleho zobudila len raz v noci ked mal asi 3 mesiace. Mala som strasne vela mlieka a uz take tvrde prsia, ze som nemala vyber. Nakoniec sa mi aj zapalili.
Dieta budit nikdy netreba. Iba ak by cez den spalo prilis vela. Moj si nasiel sam rezim. V noci sa budil kazde 3-4h, spinkat chodil o 20.30 Skoro od zaciatku, cez den som ho dala spat vzdy ked bol unaveny. V 2-3 mesiacoch vydrzal hore max 1,5-2h.
Teraz ma 14 mesiacov, ide spinkat o 20.30 a spi cca 11 hodin vkuse, cez den 1,5h priemerne, niekedy viac. Stane sa niekedy, ze sa v noci zobudi ale hned aj zaspinka. Nechaj to na neho, dieta vie co potrebuje.

Nas si urobil rezim sam. Asi do 2-3 mesiacov sa budil kazde 3 hodiny, potom zacal spavat dlhsie ked som ho ulozila okolo 18:00... vtedy spal aj aj 5-6 hodin. Nebudila som.
Potom ked mal asi 5 mesiacov sme zacali s pevnou vecierku o 19:00. On sa sam budil o 6:00 rano.
Do tych 4 mesiacov spaval cez den v obyvacke ktora je spojena s kuchynou, pri dennom svetle a beznych hlukoch ako varenie, konverzacia, TV. V noci zase tma a ticho. To pomaha pri uceni sa rozdielu medzi dnom a nocou.
Ked prisla spankova regresia v 5 mesiacoch, spaval len v spalni a kupili sme zatemnovacie zavasy do spalne aby mal aj cez den tmu a lepsie sa mu spalo.