icon

Ako naučiť dcéru, aby neskákala do reči?

12. nov 2022

Dnes som.uz vypenila.. isli sme autom a nieco sme sa s muzom bavili a zo zadu dcéra len ,,mamaaaa mamaaaaaa?,, Tak som jej po tisíci krát v kľude povedala ze s tatom sa nieco bavíme nech počká na to ona este hlasnejšie začala ,,mamaaa maaaaaamaaaaa mamaaaa,, tak uz sim sa neudržala a nakricala na ňu veľmi..

Toto je stále, neustále nam skáče do reči,po upozornení ze nech počká dokym dohovorime , zvýši decibel a neda pokoj.. vwlmi ma to hnevá. Aj ked je u nas svokra alebo ktokoľvek, stále prekrikujenevie pochopiť ze nech počká dokým mi babka niečo dopovie... Hnevá ma to aj skrz to,ze ja som vascinou sama s druhou dcérkou na rd a staršia v škôlke a ze nemam moc možnosti si pokecať s inými ľuďmi, keďže v meste moc kamarátok nemam, tak som.rada za každý rozhovor, lenže pro dcere je to neskutočne vyčerpávajúce... Keďže nerešpektuje ze ma počkať ..je velmi vzdorovita a papulnata ked ju upozorním. Ako jej mam vysvetliť ze nieje pupok sveta?

Som z toho smutná, pretože mi naozaj ide s týmto na nervy 😔 jenormálne správanie? Ako ju

Strana
z2
natalala
13. nov 2022

Ved to je male dieta 🙈 a este k tomu ma mensieho surodenca, cize sa snazi uputat pozornost, lebo na neho ziarli a zrejme jej bolo venovane zrazu ovela menej pozornosti (zaco ona nemoze). Ja neviem ale nevnimam to ako katastrofu, ze by som v aute na nu nahucala 🤷🏼‍♀️, som myslela podla tvojej reakcie, ze ma tak 10, kedy uz mozeme povedat ze to robi cielene a vedome aj napriek tomu, ze vie ze nema.
Dieta proste nieco napadne a chce to povedat, je v tomto veku este velmi netrpezlive. Postupne sa to urcite nauci, staci jej to vysvetlovat, ale nie sposobom odvleciem ta do izby alebo ked sa dospeli rozpravaju, ty mas byt ticho. Ja pouzivam ked sa to stane formulku pockaj minutku dohovorim a potom jej proste dame s muzom/niekym inym tiez priestor.
Ja by som sa citila fakt zle ako dieta, kebyze aj ja chcem nieco povedat a niekam ma za to zavru, aby sa ti nestalo, ze z nej bude casom mlkve dievcatko, ktore bude mat problem vyjadrit sa este aj ked sa jej budu pytat 🤷🏼‍♀️ Chapem, ze ti to moze liest na nervy, ale proste deti ucene na zem nespadli, treba im postupne vzorce spravanie vstepovat, idealne bez represi, aby podvedome z toho nemali nejaky blok.

derdia
13. nov 2022

Porozmyslaj, ci mas silu venovat jej osobitu pozornost pravdepodobne si takto vyzaduje aby ste si ju vsimli... Ja velkrat vidavam jednu mamu, ktore v kociku jedno, zo skolky vezmu druhe, a po ceste telefonuje. Ta vacsia za nou kraca... Sama. Je to smutne..
Skus aj ty porozmyslat ci sa ta dcera dokaze nasytit..
Ci ma moznost.kedze viem, ze mat dve je narocne.

autor
13. nov 2022

@because ďakujem za názor

autor
13. nov 2022

@derdia venujem sa jej menej ako predtým, budem sa snažiť to zmeniť

derdia
13. nov 2022

Ja viem je to tazke ale ja mam jednu malu a tiez ma vzdy najviac potrebuje ked sa venujem inemu😊

Strana
z2