Ako naučiť deti správne používať toaletu?
Prosim poraďte ako ste naučili vaše deti na wc koľko to cca trvalo dakujem pekne
netlacila som, pochopila ze kakat sa da lahsie na zachode.
a cikanie - to chcela az ked dosiahla na zem
neriesim prislo to a netlacila som na pilu
Videl ocka vysedavat na wecku a chcel byť ako on. A ste sme boli kúpiť stolček a prkienko spolu. Vybral si motív sam, pochopil ze to je iba jeho a kam to patrí už od 2 rokov. Cele odplienkovanie trvalo postupne cca 6 mesiacov. Ale my sme netlačili na nič, išli sme na to úplne v pohodicke a nemal ani jednu nehodu.
Kamošky odplienkovali do 3 dni, do týždňa a deti sa pocikavali a pokakavali ešte dlho na to - doma aj vonku.
Syn proste dozrel, mal svoje tempo
Keď im začal byť nočník "malý" , presunuli sa na wc s redukciou ...
No cikanie šlo celkom same i keď mal take slabé chvíľky. Horšie bolo s veľkou potrebou, chodil do sprchoveho kutu, zrejme kvôli polohe sa mu tam dobre robilo. A raz sme si s mužom urobili srandu že on nevie kakat do nocnika hahaha a dieťa že vie sadol a urobil a od vtedy už tam. A za nejaké 2 mesiace už na záchod.
Neučili sme nejako zvlášť. Nechali sme vyskúšať, ak nechcela, tak nechcela, ak áno, išla. Niekde nočník bol, niekde nie (na návšteve, v kaviarni, v obch.centrách), tak nemala na vyber.
Myslím, že lepšie je keď ma redukciu (vtedy bola spokojnejšia, avšak obcas ju praveze nechcela). A stolček či schodík, aby sama dosiahla a bola aspoň z časti na wc samostatná.
Kúpila som redukciu na WC s obrázkom Elzy a Anny (vtedy najobľúbenejšie postavičky) 😁 a už nočník nechcela

Nas chodil na zachod hned od zaciatku, na nocniku za cely zivot sedel 2x po 3 sekundy