Ako naučiť dieťa odpovedať na meno?
Ako naučiť dieťa povedať ako sa volá? Na fotke vie pomenovať seba aj iných ludi, ale keď sa jej spýtam na to ako sa volá tak je ticho. Aj keď sa jej to spýta niekto iný. Na vek odpovie, ale na meno nie.
No ved uplne normalne: Ako sa volas? Tomasko. Ty sa volas Tomasko. Ja som tvoja mama a volam sa Martinka. No a raz na to odpovie, ako sa vsetky ine otazky. To chce len čas…. alebo ma aj na haku, a nechce sa mu na to odpovedat.
Chcem ta len povzbudiť 🙂
Mám 5 ročného syna, co ma taký rozhľad vo vsetkom, že dovi. Pamäť ma tip top. Je to dieta s vyšším intelektom podľa psychologicky…ale ☝️
Keď sa ho opýtaš v akej krajine žije a v akom meste býva,tak to prisaham bohu nepovedal ešte ani raz správne 😅
A neviem za toho pana pochopiť, prečo sa to nevie naučiť. Už sa na tom len smejem a snáď sa raz dočkám.
Ono to pride samo podla mna. Moj trojrocny ma zacal volat menom 😂😂 najskor povie maminka, a ked nereagujem tak menom 😂😂 pochytil to od nasich a od brata ked tu boli. Smiesny je. A ked sa ho spytam kolko ma rokov odpovie 3 a za tym mi vymenuje aj mena jeho frajerok, tiez su tri. Neviem ako si to spojil.
Nauci sa neboj.
@dennissa16 moj povie, ze byva doma 😂 a ked sa znovu spytas a kde doma. Vsak v mojej izbicke, co mama nevies? Si zabudla? 😂
Ma 3 a v podstate pravdu.
@mclissa 😅
tak tvoj je ešte drobko malinké, daj mu čas.
Odpovedá logicky, je zlatý.
Chrani si svoje sukromie.Ja by som ju pochvalila, ze nedava svoje osobne udaje na poziadanie komukolvek. (samozrejme zartujem 🙂
A koľko ma rokov?
Ďakujem baby. Učím ju to tak, sa jej spýtam ako sa voláš? Poviem meno. Ty sa volas …. Atd ako papagáj. Má čerstvé 3 roky a myslím že do školky by sa to už mohla naučiť… niekdy aj nás ako rodičov oslovuje menom, aj starých rodičov 😃 ale svoje meno nechce povedať ani za nič. Keď sa jej niekto spýta ako sa volá ocko tak povie, seba už ale nie 🤷🏽♀️
Nemusí to vedieť povedať. Reaguje keď ju menom zavoláte? Či chápe, že to meno je jej a má sa otočiť. Ja som nepovedala ako sa volám hádam ani na zápise v škole 😁
Niektore veci chcu cas. Deti byvaju v niektorych veciach tvrdohlave, alebo im trva, kym naplno pochopia, co vlastne chceme. Moze napriklad nechapat, preco by mala hovorit svoje meno, ked vie ako sa vola, ked tym sama seba neoslovuje ani nevola. Mozno sa jej tazsie vyslovuje. Moja mala zase nechcela hovorit veci, ak sa v nich pomylila alebo si bola neista. Pomylila sa raz, mesiac dva to odmietala opakovat.
Moj vie ako sa vola, ale vzdy na tu otazku odpovie ze chlapec😂

Je to iba vec času, nenúť ho. Koľko poznáš dospelých ľudí, ktorí nevedia povedať, ako sa volajú?