Ako naučiť dieťa štvornožkovať?
dobry den chcela by som sa opytat odkedy sa deti plazia alebo stvornozkuju?moja ma zachvilu 8 mesiacov a vobec sa neplazi ani nestvornozkuje len sa kotula...nepoznate nejake cviky alebo triky ako to naucit?? dakujem
ahojky.moja mala bude mat 12 teho jan.9 mesiacov..a vie byt na styroch.no ked chce stvornozkovat tak neposuva nozicky ale sa stava na nozicky.. mam pocit ze je to tym ze na nohy sa stavia uz od 6 mesiacov. myslite ze sa nauci stvornozkovat??ked sa stale pokusa postavit??.... inak ja vraj ked som bola malasom ani nestvornozkovala.. ani nestala na nohach..vzdy ked ma postavili na nohy som sklonila hlavu medzi nohy a padla som jak kabela 🙂 no jedneho dna ma postavili a ja som urobila prve kroky 🙂
moja vôbec nebehala po 4 😕 tá sa v 9 mesiacoch postavila a už to bolo v kely 😀 ani v kočíku od vtedy nechcela sedieť čo bol dosť problém hlavne v obchode
deti sa nemaju davat predcasne sediet do pasivneho sedu - tzn. ze dieta sa neposadi same, ale ucite ho to v dobrej viere vy, poniektore maminy uz od 5. mesiaca. sed ma byt vyvrcholenim vyvoja dietata. musi sa hrat vela na podlahe, nie na posteli, ani v pavuku. najprv sa dieta plazi, potom stvornozkuje, sadne si same a stavia sa na nohy.
nijak, nechaj dietatko nech sa uci co chce a kedy chce.. mne mala vobec nestvornoskovala velmi dlho.. kazde dieta je ine, jedno sa to nauci, ine nie.. jedno je fyzicky sikovnejsie, niektore zase lepsie rozprava... 🙂 Bude lozit, alebo sa ti posadi a potom rovno zacne chodit... A ja si vravim, ze najlepsie obdobie bolo ked sme nechodili, nelozili... no este aby som ju to ucila 🙂)))
Ahoje 🙂 My mame prve babatko a teda sme poriadne nervozni a viac sledujeme, porovnavame. Rozhodla som sa vsak nechat to uplne na maleho, ak tak som ho len motivovala hrackami, aby sa pretacal, skusal pohnut a pod. Nas maly teda urcite nie je z tych deti, co sa v 6 mesiacoch posadia alebo postavia, no ale teraz ma 10 mesiacov a plazi sa, stvornozkuje a zo styroch si sada. A prislo to samo, prisiel na to sam a svojim tempom. Takze si myslim, ze pokial je vsetko ok, deticky na vsetko pridu same. A pokial by boli nejake velmi vyrazne odchylky, urcite si to vsimne sama mamicka a tiez lekar a potom sa cvicenim vsetko dobehne. Kazdopadne ak budeme mat druhe babo, budem sa snazit neucit, nenutit sadat,stavat a ani stvornozkovat. Oni to zvladnu sikulky ..... 🙂
Sranda...moj uz ako osem mesacny behal...po tatinovy sikovny.🙂ten uz sam chodil ako 9 mesacny...dcera ma 3 mesiace a uz bude stvornozkovat
Ahojte mamičky, dávali ste prosím niečo bábätkám na kolienka pri štvornožkovaní? Hlavne teraz v teple keď majú holé nôžky.
ja som nevedela ako decko stvornozkovat 😃 ze som cuvala do zadu a moj muz ten vobec nestvornozkoval rovno sa v 8 mesiacoch postavil a popri linke prisiel k jeho mame ta skoro z infarktovala. no a ja mam 5 mesacneho aifela 😃 a ten ked je na brusku a dvihne pekac tak zabrzdi ustami 😀
@jankapiknova mne doktorka stale vravi ze maly musi stvornozkovat ale jemu sa nechce on chce chodit stavia sa s pomocov a potom chce kracat bude mat 8mes.vraj by sme mali na niake cvicenia chodit vraj sa to ukaze vo vyvoji neskor. ...ze to neni dobre ale proste nechce stvornozkovat

Nesiliť, nenútiť, motivovať hračkami, urobiť priestor, kde sa dá pohybovať, teda nejakú deku na zemi, penové puzzle a pod. a veľa zaujímavých vecí okolo. Poznám viaceré detičky, čo začali loziť oveľa neskôr a potom všetko dobehli, nemáš sa čoho báť, všetko dobehne aj bez špeciálneho cvičenia. A možno túto fázu preskočí, ale netlačila by som ani do chodenia za ručičky, to potom už nebude chcieť loziť a príde o peknú fázu spoznávania toho čo je na zemi 🙂 Držím päste, uvidíš, že ťa prekvapí, len jej ver.