icon

Ako naučiť ročnú dcérku sedieť na nočníku?

wrejka
20. máj 2014

Ahoj poradte mi ako mam naucit svoju dcerku na nocnik.Ked ju tam dam tam dam hned uteka ma 1 rok dakujem

Strana
z2
sheila72
21. máj 2014

My máme tiež ročnú dcérku a podľa mňa je to zbytočne skoro. Síce niektoré ženy, hlavne starších ročníkov hovoria, že učili deti od pol roka. Síce sa naučili, lenže trvalo im to oveľa dlhšie+musela dieťaťu behať s nočníkom za zadkom. Navyše dieťa vie vraj ovládať močový mechúr najskôr v 15.mes. Čiže počítam, že keby sa aj naučí skôr na nočník a povie ti, že chce ísť cikať, pokiaľ ho nestihneš vyzliecť a doniesť nočník, tak sa proste pociká. My sme tiež skúšali už našu na šerbel, ale jednak tam nechce byť a jednak sa už stalo viackrát že vstala a vycikala sa na zem. Pomaly jej vysvetľujem, že sa ciká do nočníka, ale pokiaľ tomu nechápe a rumázga, keď tam sedí, tak ju nútiť nebudem. Dobrý spôsob je, keď si sadneš na WC a dieťa oproti tebe na nočník, ale je to metóda skôr pre staršie deti.

jana_eyre
21. máj 2014

@sosanna88 heh, ja to uz davno tvrdim - cudzie deti sa vychovavaju najlepsie.. :D

katarinaja
21. máj 2014

to je skoro ešte minimálne rok počkaj 🙂 načo ju ideš trápiť ?????

dejka77
21. máj 2014

@jana_eyre Su take babatka co spia celu noc od narodenia, ale su to skor vynimky. Ja poznam len jednu.

kotatko1232
21. máj 2014

@dejka77 aj moja tak spinka od narodenia pekne

annasochanova
21. máj 2014

Svätá pravda čo tu píšete ... mňa stále kritizuje svokra za to ,že môjho syna nedávam častejšie na nočník. Keď sme u nej na návšteve tak ho sále núti. Drobček si čupne keď sa chce vykakať a šikovne ho vyzlieka a dáva ho na nočník , on je z toho asi zľaknutý a potom sa už nevykaká. Neviem ako jej v tom zabrániť ,aby som ju neurazila. Nemáte podobnú skúsenosť ?

dejka77
21. máj 2014

@annasochanova Asi len tak, ze jej povies, ze este nie je pripraveny a nutit nema vyznam. Svokra sa tiez snazila dceru davat, ale ta len revala a nic z toho nebolo 🙂 . Tak som ju nedavala vobec lebo aj tak nechcela. Potom sme ju zacali davat rovno na wc a zo dna na den bola bez plienky. Ziadne trapenie a umyvanie mlacok, nehodu mala len prve 2 dni.

jana_eyre
22. máj 2014

@kotatko1232
@dejka77 12 hodin? 😕

map0007
22. máj 2014

@annasochanova presne toto robí moja svokra,mala mi od vtedy nechce na nočnik.Prítom ju dávam písať už na nočnik od 6 mesiacov.A pekné si už zvykala,ale kakat iba sem tám.A keď ju svokra presne tak začala rýchlo vyzlieklť a na silu dávať na Nočnik u nich doma.Tak mala mi odmieta chodiť na nočnik.Tvrdila že jej chlapci už ako ročný cikali kakali na nočnik.Tak som jej povedala,že bolá iná doba a iné plienky ako teraz a že nech ju nesuri na nočnik lebo sa boji tak a že mi už nechce sedieť na nočniku.A že som čítala že deti majú čas do dvoch troch rokov sa to naučiť.Teraz už sa nestará🙂Mala ma1,9 mesiacov A učím ju zas lebo sa bála sedieť na nočniku,teraz ju dávam na Wc s tým menším nadstavcom a celkom dá jej to páči.Ale ak chodíme vonku a na noc ma stale pelusku aj niekedy cez deň.Čakám keď buďe leto a odnauci dá celkom🙂

dejka77
22. máj 2014

@jana_eyre 12 hodin je asi prehnane, povedzme 8 hod. Na to ti odpovie skor niekto kto ma take babo.

wrejka
autor
22. máj 2014

@jana_eyre no to poznam oni sa chcu len chvalit ze vsetko vedia najlebsie a nam ukazat ze neweme nic

wrejka
autor
22. máj 2014

@dejka77 no nasa dakedy spi celu noc ale dakedy sa aspon raz zobudi a to zacala as od 9 mesiacov ako novorodeniatko sa budila kazde dve hodiny presne

janinah
22. máj 2014

dieťa som posadila na nočník a pred neho akože na kolienka/ale držala som/ som dala misku s teplou vodou a plávali tam malé hračky,to ju na nočníku zdržalo a teplá voda pomohla vypiškaniu sa,začali sme v cca 10mes. a okolo 1,5- 2 r. boli bez plienok /len na spanie/ aj keď nehoda semtam sa stala..

Strana
z2