Ako naučiť ročnú dcérku sedieť na nočníku?
Ahoj poradte mi ako mam naucit svoju dcerku na nocnik.Ked ju tam dam tam dam hned uteka ma 1 rok dakujem
to je skoro ešte minimálne rok počkaj 🙂 načo ju ideš trápiť ?????
@dejka77 aj moja tak spinka od narodenia pekne
Svätá pravda čo tu píšete ... mňa stále kritizuje svokra za to ,že môjho syna nedávam častejšie na nočník. Keď sme u nej na návšteve tak ho sále núti. Drobček si čupne keď sa chce vykakať a šikovne ho vyzlieka a dáva ho na nočník , on je z toho asi zľaknutý a potom sa už nevykaká. Neviem ako jej v tom zabrániť ,aby som ju neurazila. Nemáte podobnú skúsenosť ?
@annasochanova Asi len tak, ze jej povies, ze este nie je pripraveny a nutit nema vyznam. Svokra sa tiez snazila dceru davat, ale ta len revala a nic z toho nebolo 🙂 . Tak som ju nedavala vobec lebo aj tak nechcela. Potom sme ju zacali davat rovno na wc a zo dna na den bola bez plienky. Ziadne trapenie a umyvanie mlacok, nehodu mala len prve 2 dni.
@kotatko1232
@dejka77 12 hodin? 😕
@annasochanova presne toto robí moja svokra,mala mi od vtedy nechce na nočnik.Prítom ju dávam písať už na nočnik od 6 mesiacov.A pekné si už zvykala,ale kakat iba sem tám.A keď ju svokra presne tak začala rýchlo vyzlieklť a na silu dávať na Nočnik u nich doma.Tak mala mi odmieta chodiť na nočnik.Tvrdila že jej chlapci už ako ročný cikali kakali na nočnik.Tak som jej povedala,že bolá iná doba a iné plienky ako teraz a že nech ju nesuri na nočnik lebo sa boji tak a že mi už nechce sedieť na nočniku.A že som čítala že deti majú čas do dvoch troch rokov sa to naučiť.Teraz už sa nestará🙂Mala ma1,9 mesiacov A učím ju zas lebo sa bála sedieť na nočniku,teraz ju dávam na Wc s tým menším nadstavcom a celkom dá jej to páči.Ale ak chodíme vonku a na noc ma stale pelusku aj niekedy cez deň.Čakám keď buďe leto a odnauci dá celkom🙂
dieťa som posadila na nočník a pred neho akože na kolienka/ale držala som/ som dala misku s teplou vodou a plávali tam malé hračky,to ju na nočníku zdržalo a teplá voda pomohla vypiškaniu sa,začali sme v cca 10mes. a okolo 1,5- 2 r. boli bez plienok /len na spanie/ aj keď nehoda semtam sa stala..

My máme tiež ročnú dcérku a podľa mňa je to zbytočne skoro. Síce niektoré ženy, hlavne starších ročníkov hovoria, že učili deti od pol roka. Síce sa naučili, lenže trvalo im to oveľa dlhšie+musela dieťaťu behať s nočníkom za zadkom. Navyše dieťa vie vraj ovládať močový mechúr najskôr v 15.mes. Čiže počítam, že keby sa aj naučí skôr na nočník a povie ti, že chce ísť cikať, pokiaľ ho nestihneš vyzliecť a doniesť nočník, tak sa proste pociká. My sme tiež skúšali už našu na šerbel, ale jednak tam nechce byť a jednak sa už stalo viackrát že vstala a vycikala sa na zem. Pomaly jej vysvetľujem, že sa ciká do nočníka, ale pokiaľ tomu nechápe a rumázga, keď tam sedí, tak ju nútiť nebudem. Dobrý spôsob je, keď si sadneš na WC a dieťa oproti tebe na nočník, ale je to metóda skôr pre staršie deti.