Ako prebieha poradňa vašich bábätiek u lekára?

bv_alexandra
23. nov 2011

Ahojte mamičky. Po včerajšej poradni som dosť v otáznikoch ohľadom zmeny lekárky. Chcem sa vás však opýtať ako prebieha u vás taká poradna s bábätkom. Možno som len ja moc náročná, a chcela by som niečo iné 😀
Minulý týžden som bola na kontrole s malý. Kontrola bola po týždni kvôli problémom s refluxom. Prišli sme dr. celý čas sedela. Jediná otázka - máte dosť nutrilonu alebo vám predpíšem. Ani sa neopýtala či sa ma malý lepšie. Len som ho vyzliekla, sestrička ho odvázila a išli sme domov s tým že o týžden máme prist znovu do poradne. Ani k nemu nešla aby ho čo i len popočúvala. Stale sedela. Včera som tam bola. Dr sa ani len neopýtala ako sa malý má, či nemá nejaké ťažkosti absolútne nič. Počkala si kým jej sestrička nadiktovala miery potom ho popočúvala, a môžte ho obliecť. Keby som sa neopýtala ja ako sa bude ďalej riešiť ten reflux tak by sme tým pádom poradnu ukončili. Aj ked odpoved na moju otázku bola. Budete papať Nutrilon AR a o tri týždne mi pripomente že vás mam poslať na sono. To bolo celé. Potom som sa jej ešte opýtala že prečo malý chrčí či je to z toho. Tak sa ma opýtala či nemá žabu - to by si mohla podla mna aj sama všimnut že ju nemá, ak by ho poriadne prezrela. Ked som povedala že nie, tak mi povedala že sú to určite soplíky.
Som znechutená a nepáči sa mi takýto prístup. Myslíte že som znechutená právom alebo len mám iné predstavy o vyšetrovani a prístupe lekára. 😉
A ešte ma zarazil fakt že dnes ked som bola vytiahnut Nutrilon tak mi predpísala 6 krabic.neviem načo tolko ked my len dokrmujeme Nutrilonom, lebo ešte aj kojim. Asi aby som ju zakaždým nezaťažila z otázkou navyše že potrebujem recept. Dúfam že má aspon dlhú trvanlivost.

tunzal
23. nov 2011

@bv_alexandra tak mi zajtra ideme prvýkrát na poradňu, potom ti napíšem že čo a ako bolo. aj moja malá má trošku akokeby plný noštek a okrem toho robí niekedy v spánku cez deň tak ako keby tlačila niečo do plienky ale nič, podľa mňa bude mať koliku. no neviem uvidime čo nato doktorka povie.

emily_666
23. nov 2011

nuž sama si prišla na to, že tento prístup asi nebude to pravé "orechové".
Ja mám síce detskú lekárku, ktorá už dávno mala byť na dôchodku, ale je veľmi milá a snaží sa. Keď bol malý vo veku tvojho, vždy poradňa obsahovala: váha, výška, šírka hlavičky, lekárka ho popočúvala, pozrela sa mu na pipíka do plienky, pozrela mu do pusinky, nahmatala fontanelku na hlavičke a vždy sa popýtala, čo nové, či niečo nepotrebujeme atď. Zmeniť lekára môžeš, záleží to na tvojom rozhodnutí, však chceme pre naše detičky len to najlepšie.

leteku
23. nov 2011

@bv_alexandra - to ako by si o našej lekárke písala, aj som ju chcela zmeniť ale túto máme našťastie len v poradni a v ordinácii je iná. Počuj tomu Nutrilonu sa nebráň, nám tiež toľko vždy predpisovala hoci som kojila a keď som už úplne prestala tak sa mi veľmi zišiel. Mlieko sa môže predpisovať len do 10 mesiaca teda nám tak tvrdila. Je pravda, že tá jednotka je len pre malé bábänká tak neviem, my sme tuším začali až s dvojkou.

leteku
23. nov 2011

@bv_alexandra - teraz pozerám, že si z Petržalky, nechodíte náhodou k Šípovej?

lucik85
23. nov 2011

u nas doktorka popocuva ,pozrie hlavicku, fontanelu,pipik,celkovo si ho poobzera ,popyta sa ci uz vie co by mal vediet ..sestricka premeriava hlavicku,odvazi .. Ked mam otazky ochotne odpovie na vsetko ..ja by som pockala do dalsej poradne ked ho budu vazit,merat atd ..a ak zase si ho doktorka poriadne neobzrie tak by som ju urcite vymenila.

ined77
23. nov 2011

@bv_alexandra 🙂 ...u naší dr. je to stejné jako u @emily_666 🙂 ...naše je teda mladší ročník, ale postup je při poradně stejný 😉 .
nemám ráda takové diagnózy ''od stolu'' ☹ .asi bych o změně dr. také uvažovala.
poptej se kamarádek na reference jiných pediatrů a neváhej přejít 🙂 .

bv_alexandra
autor
23. nov 2011

@leteku ano presne k šípovej a prístup ktorý som popísala je šípovej proti Jágerovej nemám ani jedinu námiektu. ja som si myslela že šípová si robi už len svojich pacientov lebo prvé dve poradne som absolvovala s jagerovou, ale vidím že to tak nie. inak odkedy je tam Jagerová tak aj dcéra 12 r sa vždy pýta že kto ordinuje tiež Šipovu nemá rada.

bv_alexandra
autor
23. nov 2011

@ined77 tak ako píše leteku chodime k tej istej. S tou čo je na ambulanci som nadmieru spokojná a myslela som si že tá druhá tam už nie je 😒 Včera som aj rozmýšlala že zavolam tej druhej či sa nedá objednávať tak aby sme chodili stále ku nej.
Už som si myslela že naozaj chcem veľa, ale jednoducho si myslím že aspon základné otázky by mala položit. Nie len ked sa maminka pýta. ☹

leteku
23. nov 2011

@bv_alexandra 😀 . Ale Šípová predtým nebola taká, zdala sa mi svedomitá a precízna, potom jej asi sláva stúpla do hlavy, mala tam nejaké zdravotné problémy, niekto jej zomrel a teraz si to ventiluje na pacientoch.Keď som k nej začínala chodiť s Terezkou tak bola super, teraz je otras. Keby bol Jurko moje prvé dieťa tak som stratená lebo ona nič s deťmi nerieši, čo by malo vedieť, vôbec sa nepýta či chodíme, či rozumie, proste nič.

ined77
23. nov 2011

@bv_alexandra 🙂 ...ono je to o té komunikaci....může být lékař špičkové kvality, ale člověk z něj nevyrazí ani slovo, pokud se sám nezeptá 😒 .mně tohle také nevyhovuje...navíc...s malým dítkem člověk často řeší kdejaké zdravotní problémy a můj názor je, že s pediatrem by si měla maminka rozumět.já si naší dr. hodně vážím..vím, že jí můžu kdykoliv zavolat, že poradí, pomůže...nepodcení 😉 .
ty jako maminka malého dítěte se s pediatrem budeš setkávat mnoho let, proto je potřeba aby jsi byla spokojená a věděla, že je o dítko maximálně postaráno 😉 .

beruska24.9.
23. nov 2011

@bv_alexandra - nechceš velmi, k takové Dr. bych také nechtěla už jít. máme dětskou také v důchodovém věku, ale jsem s ní spokojená. už jen proto, že vše řekne přímo, kdykoliv se ji můžu zeptat apod.
na poradně vždy sestřička změří, zváží, poměří obvod hlavičky a vše nahlásí Dr. ta potom jde miminko poslechnout, sáhne na hlavičku kvůli fontanelce, prohmátne bříško, zkusí reflexy miminka atd.
určitě zkus zajistit jinou Dr. pro svého drobečka 😉

bv_alexandra
autor
23. nov 2011

@ined77
@beruska24.9.
@leteku
@emily_666 dakujem už som si myslela že som asi naozaj náročná.

@leteku a neviem dokedy tam bude Šipova? My chodíme k nej 4tý rok, a je pravda že nebola vždy taká, ale teraz je to katastrofa.Doslova aj malá je nešťastná ked vie že je tam ona.
A je podla mna asi aj nedosledná ked to porovnávam s &jagerovou. Ako tam prišla ona tak som bola uplne spokojná. Na prehliadke všetko skontroluje, dokonca si pamatam že saške brali krv a mala vysoký cholesterol, Šipova povedala že je to ok, že z toho vyrastie. No ale potom sme boli chorí a Jagerova zbadala tie výsledky a dala odbery zopakovať, a poslala nás na endokrinologiu kde sa potvrdilo že má niečo so štítnou žlazou a z toho bol vysoký cholesterol. Aj ked je Saška chora a niečo sa jej nezdá radšej nas vzdy pošle o poschodie vyššie na alergologiu kedže je astmatička, takisto každú chorobu a lieky nam napíše na lístok pre alergologičku. Ale ak má byť na poradniach Šipova tak asi budem zvažovať pre malého inú lekárku 😒

vulka
24. nov 2011

@bv_alexandra Tak ja od našej poradne nič neočakávam. Prebieha podobe. Odvážiť, popočúvať a môžete si ju obliecť. Na otázku, či je normálne, že pri kojení ťahá dieťa 45 min alebo, že má akési vyrážky a pod. som niekoľkokrát dostala odpoveď: "No to som ešte nepočula".
Tiež uvažujem o zmene doktora, len ma odrádza cestovanie za ním. Našťastie deti nebývajú často choré.

bv_alexandra
autor
24. nov 2011

@vulka keby sme nemali malého tak by som zmenu lekára neriešila, pretože ako vraviš dcéra nebýva tak často chora tak mi to až takk nevadilo, ale teraz pri malom riadne pocitujem tu neochotu a zlý prístup 😖

vulka
24. nov 2011

@bv_alexandra No ja som tiež občas na nervy, ale snažím sa nájsť rady u známych(doktorov). Dcéra ma len 2 mesiace a informácie mi zavše chýbajú. Navyše viem, že tá naša doktorka vždy dáva antibiotiká(to som odsledovala pri synovi) a keď prídem s niečím špecifickým, tak nás hneď posiela do nemocnice.

anicka1981
24. nov 2011

@bv_alexandra no tak nas doky maleho stale prezrie od hlavy po paty, opyta sa na stolicu a ako kaka, ci mu davam vitaminy, ktore prdpisal, ci sa maly uz pretaca , ci dojcim, tak, a prehmata brusko, popocuva ako dycha z predu aj na chtbatiku, pozrie do pusy,,, ako ja som s nasim velmi spokojna,,, ma ludsky pristup, a je aj superohladom ockovania,,, mame sa stahovat do ineho mesta, ale kartu nechavam u neho, a budme dochadzat 😉

tinki
24. nov 2011

@bv_alexandra počuj a to má silný reflux? Prestal priberať? Že ti hneď predpísala Nutrilon. Zvykne z toho totiž bábätká aj zapekať.

bv_alexandra
autor
24. nov 2011

zapeká a riadne. 😒 nie nemá silný. aj priberá. on má len žáhu on negrcká. nutrilon máme ne dokrmovanie. 🙂 😉

hoogy
24. nov 2011

my sme chodili casto k doktorke na poradnu lebo maly malo priberal (nemaa som dost mlieka) a lekarka sa vzdy snazila ma podporit nech bojujeme. je to tiez stara skola,ale maleho vzdy pekne popozerala. ky ho sestricka vazila a merala tak mna sa pytala ako sa maly ma. ake pokroky spravil(kazdy tyzden).ked ho sestricka dovazila tak ho popozerala vsetko hlavicku, chrbatik, otocila ho na brusko ci sa zdviha proste popozerala ho celeho.

mamabiba
24. nov 2011

No, moja dcérka už absolvovala na poradni 2 dr. jedna iba zastupovala, kým nenájdu stáleho dr. na tú ambulanciu. U nej poradňa prebiehala spôsobom: sestrička odvážila, 3x sa ma pýtala ako je stará, 2x sa jej nepodarilo zahlásiť váhu v poriadku, až som jej to musela nadiktovať ja. merať ju vôbec nemerali, čo ma až tak netrápilo..meter mám aj doma. Doktorka jej ešte vyskúšala hlavinku ako drží a to bolo všetko. 22.11. sme boli na poradni u nového doktora. Skoro to prebehlo tak isto, našťastie je tam fajn doktor, ktorý si vyžiadal od sestričky viac informácií, poprezeral jej bruško, zadoček a "buchtičku", či nemá zaparenú, pozrel jej aj do uší, či sú správne vyčistené, ukázal mi, ako mám s malou cvičiť, lebo naša je malý "budha" a moc sa jej hýbať nechce...je lenivá, vyčistil jej ramienko od hnisu..ešte očkovanie TBC..toto mala spraviť predchádzajúca dr...očkovania máme kvôli tomu odložené...
Myslím, že budem spokojná. On je fajn a podľa môjho názoru aj sestričku si rýchlo vymení za dajkú lepšiu. Táto je stresman, nevie čo má robiť...skoro na poradni namiešala vakcínu. Ešteže som ju zastavila a pripomenula jej to ramienko.
To pri prvej dcérke v Bratislave..to boli poradne. Váženie, meranie, kontrola všetkého možného, lekárka sa o všetko zaujímala....dokonca mi robila aj kontrolu dojčenia...

neolka
24. nov 2011

My keď chodíme na poradňu, tak náš váži sestrička, a potom všetko ostatne robí doktorka- popočúva, pozrie hlavu, telíčko, skúsi ako sa priťahuje do sedu, ako sa drží na brušku, pozrie ústa, a všeličo iné, potom sa nás sestrička pýta taký sled otázok čo by mal vedieť : čí sa otáča za hračkou, čí si ju chytá do oboch rúk, atd. Keď mam niake otázky (vždy napísané lebo inak ich zabudnem) tak nám na ne odpovie 😉

bv_alexandra
autor
5. dec 2011

Dnes pretiekla všetka moja trpezlivosť u doktorky. Prišli sme tam s problémom, zavolali sme tam a že čakame pred poradnou / dr ma v jednej časti ambulanciu a v druhej časti poradnu/ vvraj hned príde. Malý mi celý čas plakal na rukách ked som sa zrazu kukla na hodiny tak som zistila že už prešla hodina tak som tam volala znovu že či na mna nezabudli, a oni fakt zabudli aj doktorka aj sestrička. Takže som si razne povedla svoje. že bud budem chodit len k tej druhej dr. / oni sú dve, a striedajú/ alebo že nech mi odovzdá kartu a že idem rovno k inej lekárke. že nech sa na mna nehneva ale nechať ma čakat tak dlho s malým bábätkom že to jednoducho neakceptujem. Tak sa mi ospravedlnovala, a od dnes chodim iba k tej druhej. Aj na vyšetrenie malého čo s nim je som si počkala kým pride tá druha. a som štastná že som si konečne odvázila povedat svoj názor u lekára. lebo doteraz som bola všade iba tichúčko. 🙂