Ako prestať kojiť dvojročné dieťa?
Ahojte. Pomozte mi prosìm. Ako treba prestat dojcit dieta? Uz ma viac ako dva roky
Ja som prestala zo dna na den, maly sa mi sice odstavil. Ale pila som matovy a salviovy caj a raz som si odsala mlieko. Tot vsjo.
Ja som skusala okolo 2 rokov kazdy mesiac, vzdy to bolo hrozne. Maly reval, ja tiez...proste katastrofa. Teraz ma 3, povedala som mu ze ma bolia cici a on je velky chlapec, odstavil sa uplne bez stresov, placu 😃 uz ma nikdy nikto nepresvedci, ze dieta samo nevie kedy sa ma prestat dojcit. Keby viem vtedy, ako to bude, nikdy by som seba ani maleho nestresovala s nasilnym odstavenim 😢
My sme tiež prestali nejako po 2 rokoch zo dňa na deň, zrazu si dala vysvetliť, že už tam nie je mliečko, už som cítila, že prsník používa skôr ako dudel...najviac som sa bála, že pred nočným spaním to nepôjde, išiel si s ňou ľahnúť manžel a od toho mliečko nechcela, vysvetlil jej, že mamička sa isla osprchovať, upratať...proste, že príde neskôr... takže to bolo bez jedinej slzičky, postupne, bez nátlaku a šlo to ľahšie ako sme si mysleli a tak sme sa toho báli...
@andolina1 urcite postupne, t.j. Znizuj pocet dojceni. Ja som odstavila bez placu, postupne, u malej pomohli naoctovane prsia najskor cez den, potom pri uspavacom dojceni. Ranne uz bolo v poho, zoprkrat som isla ranôprec v case, kedy ona spinkala, potom uz nepytala, a ked sa nzskytla moznost takto tri razy po sebe, uz som jej nedala, ani ked som bola doma a bola odstavena..
Ináč presne tak isto som skončila z ranným kojenim aj ja, som si to neuvedomila, že som vstala skôr a keď malá vstala, tak už som ju hneď zaujala, isli sme sa prezliecť, vycikať, hrať, zabudla, my sme sa kojili v posteli a to bolo dôležité, že som tam nebola a už som bola hore...a vlastne pred spánkom som písala podobne, nebola som v posteli, šiel s ňou manžel
Len ja kojìm aj cez noc a ked ma neciti tak zacne plakat..
Ono aj tak potrebuješ odstavovať postupne, neviem koľko krát kojis, my sme najskôr skončili s poobedňajším, potom ranným a nakoniec s večerným kojenim...v noci sme uz nekojili...

Minimalne si odsaj mlieko,len ak bude treba a troska aby sa ti znizila tvorba a malej teda nedaj,I ked ja tolko krat lutujem,ked bola napr. chora, ze uz som nemala mlieko .........