icon

Ako riešiť konflikty detí v detskom kútiku?

4. feb 2025

Maminky, zapájate sa do "nezhôd" vašich detí? Ja som mala pred nedávnom takú skúsenosť, že jeden chlapček sa nedovolil dcére v detskom kútiku hrať takmer s ničím (dcéra má 18 mesiacov). Ku všetkému k čomu prišla hneď pribehol a kričal "moje". Ja som ju potom zobrala od neho ďalej, dala jej inú hračku a on zas pribehol a chcel ju zobrať, to som mu už povedala, že nie, že to má teraz ona. Ale keď chcela niečo iné, ísť ku kuchynke, alebo vziať motorku hneď jej to bral. Jeho mama pila pri stole kávu. Ako sa zachovať v takej situácii? Nechať deti tak nech si to riešia? Len mne na to príde dcéra ešte maličká a fakt po desiaty krát čo jej niečo "zakázal" sa už rozplakala a to je kľudne, milé dieťa, čo iným hračky neberie , naopak rada sa podelí.

Strana
z2
jesenzima
4. feb 2025

@mamamasama rozmýšľam asi tak, ako ty, keď napíšeš, že mám nechať novorodenca v lese 😀 🤦

simona1306
4. feb 2025

@jesenzima Ahoj 🙂 prosim ta, s tou pani sa ani nebav :D ona je az prilis dokonala , iba tu bude do teba hucat aka si neschopna matka , nekaz si den ;)

ayato
4. feb 2025

Mojej dvojročnej minule jedna cca 5 ročná tiež brala všetko z rúk, čo chytila to je vzala a odložila nabok. Najprv som skúsila s ňou, nepomohlo tak potom s rodičmi a tí mi povedali " veď ona jej nerobí zle zle to, to jej pomáha" 😃. Šli sme radšej preč lebo malá už začínala byť z toho podráždená a už keď je veľmi vyhrotená situácia tak zvykne uštipnúť .

petamich
4. feb 2025

Podla mna su zaregovala dobre 🙂 tiez by som to riesila velmi podobne, naposledy som vysvetlovala, ze detsky kutik je pre vsetkych a deti sa tam hraju s hrackami, ktore su pre vsetkych (vysvetlujeme aj nasmu aj cudzim, ked je treba)

gladys_07
4. feb 2025

@mamamasama si velmi blahosklonna az mierne arogantna (pouzivame mozocek, vacsina zien na MK nesvojpravnych…). Vies o tom, ze dieta vychovavas aj vlastnym prikladom, ktory mu davas? Tak drzim palce.

autor
4. feb 2025

Žienky ďakujem za odpovede, ste fakt milé, vidím, že máte bohaté skúsenosti. Som rada, že ako ženy a matky držíme pri sebe a dávame si rady aj tu na fóre. Samozrejme, každá z nás robí chyby a niekedy zareaguje neprimerane, ale matka ktorá nerobí chyby neexistuje (no možno jedna bezchybná tu je 😁). Ste super, každá z nás sa snaží a robí maximum, a je pravda, že dieťa najviac vychovávame príkladom, ktorí mu dávame, tak buďme aj naďalej jedna k druhej milá 🩷 pekný večer

Strana
z2