icon

Ako riešiť neposlušnosť 3 r. dieťaťa?

zuzkka8
13. feb 2020

Ahojte, ako vy pristupujete k trojročnému dieťaťu, keď je neposlušné? Mám synovca, nie dlho, ale zbytočne ma unavý, keď je stále neposlušný. Teraz mi rozbil fľaśku, som mu hovorila aby ju nebral. Neviem akú mal predtým výchovu.

janickacrazy
13. feb 2020

@zuzkka8 akože ty sa o neho staráš už nastálo alebo len na pár dní? lebo je to dosť podstatný rozdiel, ked nechceš aby ti niečo bral, tak to vylož tam, kam nedočiahne napr. je to účinnejšie ako ho 10 krát napomínať

luba41
13. feb 2020

@zuzkka8 neposlušné zlé neexistuje..existuje dieťa znudené, spoznávajúce, zanedbané
duševne sa atd.. takže zmenit prístup..vysvetlovanie , upozornovanie tu nepomože

mogaa
13. feb 2020

@zuzkka8 dieťa musí mať stanovené pravidlá - ale to mu musia stanoviť rodičia a trvať na ich dodržiavaní....ono ak je u vás len na pár dní tak ty jeho výchovu nezmeníš.....ak doteraz k vám chodil a len ste sa s ním bláznili a dostal čo chcel , rovnako ste mu vo všetkom vyhoveli tak môže to vyžadovať aj nadalej🙂ono je rozdiel či je taký "živý" len dnes alebo stále....môže byť unudený, unavený a preto je "zlý"....ak je taký ale stále tak to zrejme bude výchovou doma - nemá nastavené hranice a rodičia mu skáču okolo zadku🙂

katty2012
13. feb 2020

@zuzkka8 je v obdobi vzdoru, ktore je pre vyvin dietata dolezite. testuje si svoje hranice a robi presn opak toho, co sa od neho vyzaduje. treba mat teraz voci nemu vela trpezlivosti a nie hnevu..

zuzkka8
autor
13. feb 2020

@luba41 ja mám zdravotné problémy, a nevládzem nohami toľko okolo neho chodiť, a ja keď sedím a musím oddychovať, tak on to zneužije. ... Moja, viem, že ľudia robia často chyby, keď sa nevenujú, lenže ja sa nemôžem do takej miery pre zdr. problémy. Samozrejme niektoré veci mám pomeniť. .. No nie je pravda, že deti sú neviniatka.

zuzkka8
autor
13. feb 2020

Ďakujem za rady. Trpezlivosť bude fajn. .. keby som ho mala prirovnať k zvieraťu, tak by to bol tasmánsky diabol. Ale mám ho rada, a nechcem ho vidieť iba ako záťaž, no predsa má z toho srdco bolí, keď tak furt niečo vymýšľa. Aj hrať sa s ním je náročné.

zuzkka8
autor
13. feb 2020

Ale nevidím to úplne čierne, ale treba sa porozprávať o veciach s inými ľuďmi, ak sa dá.