Ako riešite nákupy s deťmi v čase koronavírusu?
Ahojte maminky,chcem sa opýtať ako teraz riešite nákupy,mám 3 a pol rocnu dcérku a potrebujem ísť na nákup,dávate deti do vozíka?alebo ako to riešite ak musia ísť s vami kedze ich nemáte dať komu postrazit,ĎAKUJEM
@ptmt1011 deti su uz velke. Ale vravievala ze tak nechavala. Jedno spalo a druhe niesla do skolky
ja mam skoro 7 rocneho a 4 rocneho a tiez som obcas v situacii, ze proste nemam to ako spravit.
vynimocne vtedy idu so mnou, v nasej sidliskovej jednote ma cakaju pri pokladniach, predavacky ich poznaju, takze su s tym uplne ok a starsi ustrazi uz mladsieho, tak vydrzia. ak ideme do kauflandu (bola som s nimi za tento mesiac dvakrat), tak idu so mnou - ale mam napisany papierik s tym, co presne treba a len rychlo vezmeme, co mam napisane a letime. maju ruska, rukavice nie, ale ako vychadzame z obchodu, dezinfikuju si ruky aspon antibakterialnym, kym prideme domov. zial, su situacie, kedy to inak nie je mozne - co ma vsak mrzi, ze niektori ludia zazeraju, ako som preboha mohla zobrat deti do obchodu, ked je koronavirus. najma panicky pred dochodkom, ktore sa promenaduju po obchode a kym naberu ovocie do sacku, obchytaju vsetko, co je v bednicke...
@adriana89 Ja deti tiež nemám ale 3 ročné nechať pred telkou...nooo
Nemožné niekedy aj v prítomnosti niekoho 😂
Tak my bývame na malej dedine a obchod máme blízko. Moj, keď mal 4 roky tak išiel sám na nákup kúpiť rožky. Nevravím o veľkom nákupe. Ľudia sú nezodpovední, keď vidím ako chodia po vonku...a manžel? Ste sa pekne do mňa navliekli 😊
@danulicek nas sa dnes suseda pytala kde mame malu jak sme sli z obchodu
Každý nech si robí podľa seba. A máte pravdu, každý sme si zodpovedný za svoje deti. A v koľko veku by ste nechali samé doma dieťa?
No, môj mm prišiel o rodičov veľmi skoro...staral sa o mladších súrodencov. Ja pochádzam z viacej deti, chudobnej rodiny, rodičia museli pracovať, takže v 12-rokoch som prebrala zodpovednosť za mladších - učenie, varenie. Boli sme vychovaní k veľkej samostatnosti. Počas VS som chodila na brigády a finan.pomahala aj mladším. Moje deti tiež vychovaveme podobne.
@mo215 uplne normalne, doniest to mozes aj ty, daj jej rusko a rukavicky, idealne nech nic nechyta a rychlo si nakup. Zas netreba z toho robit dramu, ked nemas kam dat, tak nemas
V niecom mate pravdu. Ja si pamatam ako decko cca 20 rokov dozadu sme boli na ulici deti a vyhrali sme sa ... ked tak dumem ani nvm ako sme prezili napr cele leto vonku .. viem ze sme chodili do potoka zbierali raky atd. Hravali sme suboje ala akoze s mecmi. Rodicia o tom nevedeli co my stvarame 😀 ja som si ako 5 rocna roztrepala hlavu ako som spadla z bicykla hop hlava o beton ratovali ma bratranci a kamosi ... sestra detto zaliala ju krv mama soky ze sestra pride o oko a mala pritom ranku nad okom. Otec vozieval sestru do skolky na bicykli na tom takom co zvykne byt na zadnom kolese ... stacil kopcek sestra dala nestastne nohu do kolesa ... mama obviazala len nvm co sa udialo sli do nemocnice a tam ze jej by to zasili keby prisli hned.
Zle sa moze stat hockedy ... ale mne je luto ako tu to utichlo na ulici uz nepocut deti ako sa hraju nahanaju atd ... kazdy ma dvor a svoj zivot akoby ...
@hipuska
@hipuska veľmi by som sa s tým nechvalila že nechávam samé deti doma. To je akože fakt úplný vrchol. Ja nosievam aj svoju 2 ročnú dcéru ešte aj na záchod. Neviem si predstaviť ju nechať samu len tak v druhej izbe a nie to ešte doma. Ved to je choré a taka žena nie je hoden byť matkou. Môže sa čokoľvek stat. Radšej nech nezeriem a budem objednávať obed akoby som mala nechať dcéru samu. Choré xhore choré
@1gabriela13 to, či je niekto byť hoden matkou...tak toto su silné slová...
Možno, keby tu bola nejaká učiteľka zo škôlky a povedala, čo všetko zvládnu 3 ročné deti....keď im za zadkom nestoja rodičia
Ja som bola raz s 2r. na nákupe a sedela v košíku nevidím na tom nič samozrejme mala aj rusko a bežne ked aj idem na nakup tak vidím ze chodia ľudia s deťmi v košíku alebo pri nich idu síce ich je pomenej ale nájdu sa
Kontaktovat mestsky urad prip obecny vsade su dobrovolnici
Ešte ma napadlo ak bývaš v obci skus zavolať na obecný úrad, u nas napr viem že dobrovoľníci a dobrovoľní hasiči robia nákupy dôchodcom, určite by urobili aj tebe aby si nemusela ísť s malým dieťaťom do obchodu
No v podstate máte všetky pravdu,každý aj tak urobí tak ako to chce a cíti,ja by som nikdy nenechala svoju dcérku samu doma,a navyše ona by bezo mna neostala sama doma...Ale ďakujem za rady ktoré ste mi radili,nakoniec sme to dali, vlhcene utierky poslúžili na utretie vozika kde si mala sadla a pekne sme spolu nakúpili aj rúčky.pred vstupom aj keď sme odchádzali vydenzifikovali a máme na vyše týždňa pokoj s nákupom.krasny deň a pekne sviatky dievčatá a hlavne v zdraví ako sa teraz vraví Spolu to zvladnene