Ako sa hrajú vaše 15-mesačné deti?
Ahojte ako sa hrajú vaše deti ? Náš 15 mesačný absolútne neposedi, s ničím sa nehrá, len chytí hračku pozrie a to je všetko ,vôbec sa nehrá ,nestavia si , žiadne lego,nevklada si kocky nič, je neskutočne živý, ozaj s ničím sa nechce hrať. Zaujíma ho všetko možné okrem hračiek. Napríklad valček na cesto . Ako to máte vy s podobným vekom u dieťaťa?
V tomto veku bola hra pobehovanie zo strany na stranu po celom byte, vyhladzovanie štipcov z balkóna, hádzanie psích granúl do záchoda, vykladanie veci zo skriniek, varenie, dávanie pradla so pracky
Taka naozajstná hra nastupuje oveľa neskôr
@pribinak ďakujem za odpoveď ,je zvláštne že ich nebavia hračky ale tieto veci 🙂
Môj síce postaví niekoľko kociek na seba, s kockami sa celkovo rad hra, vkladá do vedierka, vyberá potom po jednej von. Stavia komín. Posúva autíčka, vláčik tiež, odpaja a zapaja vagóny. Hádže si so mnou loptičku. Ale rovnako rad odkruca a zakruca vrchnaciky na nádobách, prehrabava sa v suflikoch, skrinkách... Zas napr.povie len 2 slová a to "mama" a "ham" . Chodí len pár dní, aj to ťarbavo. Knižky ho absolútne nebavia. Keď mu poviem aby ukázal hava, tak nevie. Ani niečo iné. Zvuky zvierat nenapodobnuje. Ma o pár dni 15 mesiacov. Tým chcem povedať, že každé dieťa začína niečím iným. Niečo ide skôr jednému, niečo druhému.
Nepamätám si presne vek, ale môj syn mal obdobie kedy najlepšie hračky boli kľúče, Rajec fľaša, ovládač, robotický vysávač. Absolútne ho nezaujímako to, že ma xy hraciek v detskej 😅
Ja si tiez spominam, ze v tomto obdobi bola hracka vsetko co nebola hracka 🙂 vykladat hrnce zo skrinky, stipce, ovladac na telku, vysavac, vyhadzovat kos na pradlo a tak podobne. Podla mna to je uplne bezne obdobie.
Ďakujem vám pekne ste zlaté🙂 rada si čítam takéto správy🙂
Moja staršia dcera prišla na chuť hráčkam až po 2. narodeninách. Dovtedy nulový záujem. Mladšia - 13 mesiacov - miluje knižky a opakuje veci po staršej. Ale že by sedela a nejako sofistikovane sa hrala, to vôbec. A je to v poriadku, keďže objavuje svet s zaujímajú, čo sa deje naokolo.
co ja viem dlho pri nicom nevydrzala, skor sa hrala s NEhrackami
Dieta sa uci pozorovanim.
Zaujimaju ho “hracky”, ake zaujimaju ostatnych, teda teba a rodinu. Teda bezne predmety, ktore pouzivate, “hrate sa” s nimi.
Akurat ich moze skumat po svojom. Teda nie ich skusat pouzivat tak, ako vy, ale rozne inak. Trebars tie stipce vyhadzat z balkona.
Keby si sa hrala denne s jeho hrackami, bude sa s nimi i on.
A skúšala si sa s nim hrať aj ty? Spolu skladať atď...myslím ze v spoločnosti ich to baví viacej. Sam sa určite ešte nevie prehrať, preto podľa mňa to behanie hore dolu.
Pamatam si celkom presne ten vek.Ziadne hracky ho nezaujimali, max ich tak rozhadzat a bezal dalej.Nebavili ho kocky, vkladacky, zvukove hracky, skratka nic! Este knizky rad pozeral, ale prave v tych 15mes zacal chodit a odvtedy ani knihy nic, len by chodil, behal, rozhadzoval, prenasal… Teraz ma tri roky a hra sa krasne, ale lego ho doteraz nebavi a knizky su state top2 (top1 su auta 😎).
Mne, sa dcéra začala hrať a zaujímať o hračky, až, ako predškolačka.
Hej, najčastejšie hranie bolo povykladať hrnce z linky. 🙈
Syn má 18m u nas najviac fičia autička a vlaky,lopta,odrážadlo,hry von-palice,voda a popri tom tiez by len behal 🙈

V tomto veku bola hra pobehovanie zo strany na stranu po celom byte, vyhladzovanie štipcov z balkóna, hádzanie psích granúl do záchoda, vykladanie veci zo skriniek, varenie, dávanie pradla so pracky
Taka naozajstná hra nastupuje oveľa neskôr