Ako správne dvíhať 4 mesačné bábo?

ssussie
21. nov 2012

Caute mamky, potrebovala by som opat vasu pomoc. Nas drobec ma 4 a pol mesiaca a je dllllhy (66 cm) a je mi ho uz tazko dvihat a premiestnovat. Dviham ho pod pazuskami a tak si ho priviniem, ale uz je tazky a ked ho dvihnem pod pazuskami silou vahy sa mu hlavka zabori medzi ramena. Ked ho zas dviham "novorodenecky" ze ruku pod chrbatik a hlavku, tak mi zas vysia tie dlhocizne nozicky po stranach a ked si ho privniem tak mam co robit aby som tu ruku vyslobodila. Tak ja uz fakt neviem ... a pri kojeni, ked ho rpehadzujem na druhy prsnik, tak to je uz cisty horor - to uz ani ja nemam take dlhe ruky, aby som ho uplne zdvihla a prehodila. Je to sinter a pri vsetko sa vrti - nechcem mu ublizit, preto sa pytam ... Dakujeeem.

alena0305
21. nov 2012

@ssussie Ak pekne drží hlavičku tak pri nosení - keď má hlavičku hore a nôžky dole tak si ruku popod pazuchy a druhú pod zadok tvárou k sebe alebo odseba alebo aj tak zboku,že jedna nôžka pôjde k tvojmu bruchu a jedna za chrbát. Pri nosení ležmo ľavá ruka šikmo tak spod krku pod pazuchu a pravá pod kríže a môžeš ju mať aj pomedzi jeho nôžky. Alebo na trigríka - dole bruškom -to sa väčším detičkám páči (to si pozri na nete-ťažko sa to opisuje). Kojiť môžeš poležiačky - pri väčších bábätkách je to pohodlnejšie.

ssussie
autor
22. nov 2012

@alena0305 no asi tak to bude najlepsie, ale dnes nam pediatricka povedala, ze uz mozme aj len aj pod pazsuky - ked len na tu chvilu co ho zdvihnem a priviniem si ho. Lebo z tou rukou pod zadok som to vcera po case opat skusala a tym ze ma uz dlhy trup tak sa mu pri dvihani vzdy skrutila chrbtica - uz tou druhou rukou co akoze istim chrbatik a hlavku neviem obsiahnut celu chrbticu.