icon

Ako udržať 13 mesačné dieťa na nočníku?

maickamf
20. okt 2014

Dcérka bude mať 13mesiacov a pomaly skúšame nočník, ale nechce tam sedávať, max.minútu a aj to oblečená 😖 Poraďte nejaké triky...

Strana
z2
katarinamarkova
20. okt 2014

@maickamf skus rovno wc, samozrejme s takym tym sedacikom, mne ani jeden nechcel nocnik.....ked mama tato na wc, tak aj oni 🙂

miku1
20. okt 2014

@maickamf U nás zaberajú buď rozprávky alebo pesničky púšťané z PC 🙂

miku1
20. okt 2014

@maickamf Alebo ešte tak nejaká dobrota do ruky 🙂

standu
20. okt 2014

ja myslim, ze je to este skoro...moja teraz zacala zo dna na den stahovat plienku a ta sa tesi ked sa vypisa do nocnika.. im to musi nejak dojst 🙂

drobcek26l
20. okt 2014

Keď nechce ešte by som to neriešila ona sama si určí jedy chce ísť na nocnik

katy2
20. okt 2014

NIJAKO.... ak nechce, nie je na to pripravena - ma este kopec casu... z casu na cas mozes skusit, ale ked nechce, nenut ju... este ma plne pravo cikat do plienok 🙂 neber jej detstvo 🙂 pride cas a bude cikat do nocnika alebo WC (moj syn nocnik nepouzil ani raz - rovno WC s podsedakom) sama... musi na to dozriet... a to, ze ine mamicky sa chvalia, ze deti sa im uz pytaju.... nech!..... 😉

nathuska
20. okt 2014

@maickamf Aj moj syn ma 13 mesiacov 🙂 Ja mu pustim Spievankovo a sedel by na serbliku aj od rana do vecera 🙂

standu
20. okt 2014

tak veru ako pise katy2.. starsiu dceru som vobec neposadzovala na nocnik az ked mala 2apol roka v lete som ju odplienkovala, naucila sa krasne za tyzden. mladsiu som tiez este nejak nemala v plane, ale ked sama krici a taha plienku zo seba tak ju davam, ked je hola tak si pojde sadnut sama, inak jej davam plienku pytam sa jej, dame dole, vypisa sa, ale to este len 3dni a netrufam si odhadnut ako jej to potrva sa to naucit....dnes napr mame 3x pisanie v plienke, 5x nocnik, raz na zem. ozaj treba na to nechat dietatu cas, niektorym to ide skor, niektorym nie..kamaratka ma 3rocneho a hrdo mi oznamila ze je uz!mesiac bez plienok.. 🙂

luciferkax
20. okt 2014

nijako, ked ju budeš nútiť, bude mať k očníku odpor.. vyčkaj pár mesiacov a pôjde sama

siska53
20. okt 2014

@maickamf vies co,my sme to tiez skusali s pesnickami na mobile ako jedna mamina tu.sediet sice sedel..ale na oducanie od plienok to vobec nepomohlo.skoro nikdy tam nic nespravil,nepytal sa,a ked tam nesedel a bol bez plienky,tak mu bolo absolutne jedno,ci je morky ci pokakany..jeho chvila prisla az v 2,5roku. Sesiet len preto,aby tam sedel..co ja viem..u nas to bolo zbytocne. A to tiez som okolo toho veku skusala..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
macocha
20. okt 2014

Tiež sa prikláňam k názoru, že to netreba siliť. Možno o pár mesiacov neskôr stojí za vyskúšanie, aby sedela na nočníčku, kým je mamka na WC-ku, napr. po zobudení. S tým že aj mamka aj dieťatko má dole gate. Realizovateľné ľahšie v priestrannejších kúpeľkách, v takých tých bytových miniWCkách sa to dosť komplikuje.

nelinka2009
20. okt 2014

nic ti neporadi nikeot... az bude pripravnea tak tam posedi aj naha... ty yoez niesi na zachode 20 mminut... a necakas kym sa ti omylom podari vucikat az bude chapat ze jej terba tak ju tam nebudes musiet nasilu drzt... moja to ako 2 a pol rocna pochopila plnesama a bolo aj plienku si dala dole sama... hlane sa nikam neponahlaj nikam to nevedie... tiez som to chcela najprv nasilu... to boli rady starych mam

deniss_megan
21. okt 2014

Este neni jej cas, neries to este, moj maly ma 22mesiacov a teraz sa ucime a aj tak odmieta a cika do slipov no uvedomuje si co robi a na zachod uteka az ked uz je mokry, treba pockat🙂

dusika11
21. okt 2014

nijak....nechaj tak...dozreje nervova sustava a bude chciet sam...nasim dvojcatam docvaklo po druhych narodkach....

maickamf
autor
21. okt 2014

Vďaka za názory.Ja ju nechcem nútiť, len som ju tam párkrát posadila a neúspešne, takže za každú cenu to nechcem.Mám kamošky s malými deťmi a tie ospevujú, ako tam ich deti sedia, ale aj mne sa to zdá skoro, nakoľko dieťa ešte nevie v tom veku čo tam chce robiť, takže uvidíme časom. 😉

lauricka
21. okt 2014

@maickamf trik je len jeden - maminka, daj jej s tym pokoj! Pocuvaj svoje dieta. Deti vacsinou zacinaju byt pripravene asi tak od 18 mesiacov a niektore aj neskor. Ano, su take, co aj skor, ale na to nepozeraj, to su vynimky. A nikdy svoje dieta neporovnavaj s nejakymi inymi. A to, ze tam lapi a len lapi v 13 mesiacoch, tak to nic, ale ze vobec nic neznamena :D, bud v klude. Tak isto by to dieta sedelo na comkolvek, ked ho tam zabavis.

maickamf
autor
21. okt 2014

Ja by som to ani neriešila ešte, len sme ten nočník dostali a obe staré mamy sa snažia kecať moc do toho, takže pre pokoj v rodine sme to skúsili...

lauricka
21. okt 2014

@maickamf ano a deti starych mam v pol roku chodili na zachod, utierali si same zadky a splachovali, aaaaa, to pozname, kasli na ne

fopka
21. okt 2014

@maickamf moj ked mal cca rok, mozno 11 mesiacov, tak si sadol na nocnik parkrat bez problemov, ale samozrejme nemal sajnu kvoli comu tam sada. Teraz ma 15 mesiacov a neexistuje, aby si tam sadol. beriem to tak, ze na to nie je proste pripraveny a nenutim ho. z casu na cas vyskusam, ci sa chyti, ked nie, nocnik odlozim, ale na take miesto, aby ho mal stale na ociach a pripomeniem mu, ze na co sluzi. rovnako odmieta aj stupienok k umyvadlu, napriek tomu, ze umyvanie zubkov sa ujalo velmi rychlo. a na ostatnych, co cikaju pomaly od 7 mesiacov do nocnika a ako tu bolo napisane, ze pomaly si aj ritulu same utieraju 😀 kaslem

matulinuska
21. okt 2014

@maickamf mate este plno casu. Ja som nasu zacala ucit na nocnik ked mala presne 7 mesiacov. Za 2 tyzdne pochopila co od nej chcem no horsie to bolo s tym aby sa vypytala. Pytat sa zacala az teraz po 4 mesiacoch. Plienku ma na von a na noc. Ver ze kebyze necakame surodenca tak to nesilim ale nechcem skrachovat takze toto bol jediny dovod preco sme zacali v tom case. Dopraj svojmu babatku cas,uzivaj si ho a hlavne nenut. Ono bude vediet kedy je ten spravny cas-tym nemyslim 3 roky :D Ale inak ak chces aby babo obsedelo tak hlavne honiecim zaujat ci uz to bude tv,mobil,knizka,hracky proste cokolvek aby nemyslelo nato,ze sedi na nocniku 🙂 Drzim palce 🙂

emkab
21. okt 2014

@maickamf priklanam sa k nazorom, ze nesilit, dieta vie najlepsie same, kedy je pripravene a urcite ti to da najavo 😉 a druha vec- nielenze kasli na stare mamy, ale ani never vsetkemu, co kecaju a ospevuju kamosky 😀 raz to tu niekde jedna maminka krasne napisala, ze maju znamu, ktora sa chvalila, ako jej dcerka nema plienku a ospevovala ju...ale nespomenula batoh plny oblecenia, ktory stale vlacila so sebou, lebo princezna cikala permanentne do nohavic...ale hlavna vec, ze nemala plienku 😉

@lauricka 😀 som sa pobavila..a inak ano, my sme urcite chodili bez plienok skor, lebo vtedy neboli jednorazovky a taka studena mokra plienka odnauci skor 🙂 a tiez sa chodilo do skolky skor, kde niektore pani ucitelky mali raznejsie metody na oducanie...

lauricka
21. okt 2014

@emkab do jasli od pol roka 😀 ☹

emkab
21. okt 2014

@lauricka ved to :-/

zabka1987
21. okt 2014

NIJAKO.... to je ešte veľmi skoro a každé dieťa má svoj čas, nie je dobré nútiť k niečomu čomu ani len nerozumie čiže to ani význam nemá žiadny

culia1
21. okt 2014

V tomto obdobi podla mna takmer nijako. Dieta podla mojej skusenosti v tomto obdobi nevie este ovladat cielene vylucovanie, skus od 18 mesiacov, tam sa ti to uz moze cele podarit

marietta33
5. nov 2014

U nas na zaciatku dobre fungovala krabica s hrackami alebo lego. proste sme si sadli na nocnik a stavali sme si. 😎

lieska
5. nov 2014

Toto "trenovanie na nocnik" to je uplny slovensky fenomen!!! 😠 Rozumiem tomu, ak nakup plienok zatazuje privelmi rodinny rozpocet, ale inak?? A v 13-tich mesiacoch? Tak podla mna je skor ako to, ze take male dieta "este nosi plienky" pritiahnute za vlasy to, ze sedi pred TV na nocniku pomaly hodinu, pripadne si na nocniku pochutnava na nejakej mnamkotine alebo ze pred nim - sediac na nocniku - rodicia tancuju indianske tanecky radosti, citaju mu polhodinu rozpravky alebo sa s nim hrajkaju!
Mne doktor tu (v Rakusku), ked som prisla s tym, ze uz ma rok a este nechce na cikanie sedavat na nocniku (iba na kakanie) povedal, ze dieta nadobudne ten reflex, resp. ze si to zacne uvedomovat, ze ma nutkanie ist cikat az v 2,5 rokoch. Slovenske mamicky - hlavne ta starsia generacia, prip. tie, ktorych deti su vydrezurovane a ozaj uz v roku akoze bez plienky - pokrutia hlavou, ze blbost, ale mne sa to naozaj aj u dcerky aj u syna potvrdilo. Ale mozno su deti v tomto prostredi fakt pomalsie. Tu do 3 rokov plienky ani v skolke neriesia! PS: samozrejme existuju deti, ktore sa naozaj same uz velmi skoro na ten zachod naucia!

vintage_lady
5. nov 2014

Za chvíľu tu bude ako udržať pol ročné na nocniku. . Pane Bože 🙆

janinah
5. nov 2014

posadila som dieťa na nočník a na kolienka som mu dala plastovú misku s teplou vodou /pridržať samozrejme/a v nej plávali malé hračky,vypiškalo sa,pochválila som....obe dcéry boli v 2.r. bez plienok...bolo to pred 20 r. a vtedy sa to takto robilo a nič zlé na tom nevidím....už som na MK neraz čítala,že 3 r. a viac sa nevie odplienkovať,podľa mňa sa prešvihol ten správny moment s tým začať....

Strana
z2