Ako volať Alexandru inak ako deti v okolí?
Ahojte,
mame dcerku Alexandru. Hned na uvod chcem povedat, ze meno sme vybrali spolocne, lebo sa nam paci. Ale mam tak trochu problem s tym ako ju volat, aby to bolo ine ako deti okolo nas s tym istym menom. tak som sa rozhodla, ze vas poziadam o radu, ako by ste vy volali svoju dcerku, ktora ma taketo meno. Poprosim o nejake napady okrem:
Alex
Alexa
Sasa
Sasena
Sandra
Lexi
Viac hlav viac rozumu, tak dufam, ze poradite.. dakujem velmi pekne.
ja som pocula na Alexandru aj Alika, mne sa paci Alex a Sasa
@marika80 ved to, som alergicka na Sasa, Saska a to je prave to, co kazdemu napadne, ked poviem, ze sa vola Alexandra...proste Sasa nie, lebo som poznala dve Sase a boli to zle osoby......cize mne tiez vadi, ked ostatni ludia sami od seba ju pomenuju skratkou alebo menom ake oni povazuju za to spravne....
Volaj ju tak, ako to prave citis. Tvoja dcera pozna tvoj hlas, tak je jedno aj keby tam bolo 5 dievcatiek s jej menom.
ja poznam 2 , ktroym hovoria Ajka, Aja. najprv mi to pripadalo divne, ale lepsie ako Saša
@monkula pri vsetkej ucte, chceli sme vybrat meno, za ktore by sa dcera nehanbila ani v puberte. Pretoze pracujem s detmi, aj s teenagermi a viem, ako sa castokrat trapia kvoli vyberu svojho mena rodicmi pri narodeni.....takze toto sme nechceli dcere spravit....ale to nepochopis......preco som si myslela, ze sem chodia iba chapave inteligentne zienky, ktore nesudia, ale odpovedaju na otazku?
@gabikaaarka ako to myslis?
@usiko jasne chapem, tak potom si vyberte jedno z tych co si vymenovala, ktore si myslis, ze sa jej hodi a tak ju volajte. Mozno si si este nezvykla na jej meno, predsa je len malicka. A nemyslim, ze Alexandier je az tak vela. V kazdom pripade by som neodporucala stale jej mena menit, bude mat z toho gulas.
inak Ali, Aša, Axa nie su zle...ono aj mne sa paci strasne ALEX a ALEXA ale teraz ked je malinka, mi to proste na nu nejde...potom, ked bude starsia, tak ano, ale teraz nejako nie.....
Ja už kebyže mám Alexandru (pre chlapca som chcela Alexander, ale kvôli priezvisku to nejde), tak by som ju volala Sandra, no nikdy nie Saša (to sa ani mne nejak nepáči). To ako moja neterka sa vola Tatiana, ale švagriná si neželala aby jej niekto hovoril Táňa....voláme ju klasicky Tatianka (keď poslúcha) a je to určite oveľa krajšie ako Táňa.
inak neviem prečo, ale ja som si na meno svojej dcérky tiež veľmi dlho zvykala...počas tehu som jej tak ani nevedela povedať a predsa som ho dala.
@usiko my sme mali podobny problem.Ani za svet sme nevedeli vybrat meno pre druheho syna.Hadam každy tyžden sme ho menili.Na zaver sa objavilo meno Patrik,tak ho dostal.Myslim si,že keby som este bola dlhšie tehotna,tak sa to opat zmeni.Pači sa nam to meno,v tej povodnej podobe,ale zdrobneniny nam nanho nepasuju-Patko.Ako Patrik to znie fajn,ale každy ho vola Pato,Patko.To už take faj nie je.Ja si až teraz po roku na to zvykam.Teraz by som dala asi meno Daren.No je to Patko a basta.Už to k nemu akosi same prirastlo.
@usiko Neviem, ako inak by si volala svoju dcérku, ako si uviedla hore. Môj brat dal svojmu synčekovi meno Aleš. No volať bábätko Aleš mi prišlo divné. Tak sme ho volali Ali. Keď začal Ali trošku hovoriť, sám seba nazval Momo. Všetkým to prirástlo k srdcu a kým nešiel do školy, volali sme ho Momo. Teraz je už veľký školák a veľmi mu meno Aleš pristane. Takže sa netráp a volaj dcérku akokoľvek. Raz príde čas, keď ju budeš volať Alexandra.
@gabikaaarka anes nie je zle......ale bez makcena....
Normálne Natálka a keď nepočúva Natália. Niekedy je poviem Natalinka...možno si neskôr povie, že chce iné oslovenie 😕
...myslim si, ze by si sa cim skôr mala rozhodnut, ako ju budes volat...lebo to ako ju oslovujes od malicka, tak na to si ludia zvyknu a tak ju uz budu volat...a ak sa ti nepaci sasa...tak si vyber niektore s toho, co tu uz padlo, a volaj ju tak , nech si aj ostatny na to zvyknu, ze je to skratka napr. sandra a nie inak... 😉
diky baby, zlate ste /niektore/ 🙂 pomohli ste mi sa ubrat niektorou cestou... 🙂
Mam kamosku Alexandru a volame ju Sendy.

@usiko Axel- Axela, Anes -Anesa