Ako volať Alexandru inak ako deti v okolí?
Ahojte,
mame dcerku Alexandru. Hned na uvod chcem povedat, ze meno sme vybrali spolocne, lebo sa nam paci. Ale mam tak trochu problem s tym ako ju volat, aby to bolo ine ako deti okolo nas s tym istym menom. tak som sa rozhodla, ze vas poziadam o radu, ako by ste vy volali svoju dcerku, ktora ma taketo meno. Poprosim o nejake napady okrem:
Alex
Alexa
Sasa
Sasena
Sandra
Lexi
Viac hlav viac rozumu, tak dufam, ze poradite.. dakujem velmi pekne.
este nejake tipy?
ja by som ju volala alex, my máme susedku denisu a voláme ju denis
Dalsou moznostou je Sasa - nie Saša. Alebo hm, aj ked trosku ine ako Lexi... Lia. Je to podobne aj ked to nie je od Alexandry.
My mame Alexandru. Meno sme jej vyberali prave kvoli jeho variabilite (Alex, Sandra, Saša). Zabku volame vselijako, zatial najcastejsie Sašenka, Sandra a Sandrita. Ked sa maznosime, tak je Sašulka, Sašulik, Sašik. Jedna znama vola dceru Sasanka 🙂 Kamoska mi ju vola Sandrika. Je to jedno z velmi silnych mien, ktore je vhodne pre dievcatko v akomkolvek znameni a ja som pysna, ze sa moje vytuzene a vylezane zabiatko vola prave takto. Ziadne meno mi tak neslo na jazyk a nehodilo sa nam k priezvisku 😉
Aňa
Naši kamaráti majú 5 ročnú dcérku Alexandru a volajú ju Ajka, Ajuška. Mne sa to veľmi páči 😉 A keď zlostí, tak ju volajú Alexandra.
Tak ja som tiež Alexandra...volajú ma Sandra, Sandy a kamoška mi hovorí Sany 😉
Ahoj my mame5,5 rocnu Alexandru. V rodine ju takto aj oslovujeme, lebo mne sa nepaci ani Saša, ani Sandra. Keby sa mi tieto mena pacili, tak jej ich dam, ale jej meno je Alexandra. A vobec mi nie je zatazko ju takto oslovovat. Ked zacala rozpravat, tak si hovorila Aka, potom Aleka, takze niekedy jej hovorime aj takto. Obcas Alex.
V skolke ju vsak volaju Saška, ja som jej povedala, ze ked jej to nevadi, tak ok, ale ze jej meno je krasne a je Alexandra a mala by natom trvat, aby ju takto oslovovali. Ale je to uz na nej....
Moj muz a kamoska jej hovoria aj Šaňa, Šanika, ale to skor zo srandy 🙂 Ale ma to rada....
@lenok ahoj lenok ako myslis ze vylezane? lebo aj mi mame Sašenku a bola tiez doslova vylezana v nemocnici 3 mesiace 😨 . A ak mozem dotycnej poradit tak ako citam sa mi zapacilo Aša, Szendy. Nam sa prave pacilo pomenovanie Saša a mi ju tak volame ale ani Sandrus nie je zle pre druhu dcerku uz meno do buducna vybrate mam nakolko mam tiez dylemu ze kolko je Alexandier/ale mne to nevadi/ tak druha bude Dáša a sestricka bude Šaša 😀
@usiko no v prvom rade musim s tebou suhlasit - meno saša je otras - mne sa roky pači Alexandra - strasne som ju chcela dat,ale mama ma hned odradila ked povedala - pekné, Saška ☹ ☹To ma od toho mena odradza najviac, lebo viem, ze kazdy by ju tak volal. Ako mojho maleho Kristianka volaju Kiko!!!Ja neviem ci su ludia taky lenivy a nevedia vyslovit meno take ake je! Uznavam Alex je pre babatko dost tvrde, ale Lexie je krasne nie?
Este ma napadlo-neviem ci niekto pisal - Lexia, Alexia, Lex - ja by som tam to X urcite zachovala - aj preto je to meno take krasne 😉 😉
Hm tak my mame normalne Sasenku a nikomu to nevadi, skor to v Nemecku ci UK znie ako dost exotika 😅 V skole v anglicku jej hovoria na jej ziadost Sashi 🙂 V Nemecku jej kamosky hovoria Ali alebo Alex... Alexandra je fakt len ked nieco vyvedie 🤐 Ja som malinkej uz v brusku vravela Sasenka... podla mna ten, kto toto meno dcerke da aj tak musi pocitat, ze jej tak niekto bude hovorit. A s tym sa bud treba zmierit, alebo vybrat meno, s ktorym sa taketo veci robit nedaju... Alexandra je pre mna krasne meno pre dospelu zenu, pre malinku aka teraz je sa mi paci Saska...
@lola11 no, ved prave...ja osobne si myslim,ze ludia,ktori ju chcu oslovit sa maju najprv opytat nas, rodicov, ako ju volame.....a nie rovno zabit ze SASA...tak ako robime ja...ak ma niekto babatko,tak sa opytam, ako ju/ho volaju a potom sa babatku prihovorim tymto menom......je to podla mna normalne.... 🙂
@usiko ja som tiez Alexandra a osobne nenavidim ked mi niekto povie Saša... Vždy keď sa predstavím tak okamžite počúvam Saša prípadne Šaňa, čo mi ale lezie na nervy asi ešte viac ako Saša... mňa od malička volajú Saška prípadne Alex.. (čo sa mne osobne páči asi najviac) ale minule som prvýkrát počula že Lexi a do toho som sa úplne zamilovala 😵 😵 😵 ... Len keby ma tak niekto volal 🙂... No uplne najviac ma dokaze vytocit ked niekde pridem s mojou kamaratkou Katarinou a jej hneď všetci, že Katka a mne, že Saša... vtedy mam pocit ze ma neprijali alebo tak lebo setci to akoby vypluli ze aha dalsia... Aj keď som si už na to celkom zvykla nezabúdaj hlavne na jedno...
Nech budeš malú Sašku volať akokoľvek vždy do toho keď ju oslovíš vlož niečo naviac... pretože z vlastnej skusenosti viem, ze ked ma niekto vola Saša tak to moze zniet rozne ale ked mi tak povie moja kamoska tak ona do toho vie dat proste nejaky "skryty vztah" voci mne ze to nemysli v zlom len je leniva to vyslovit aby tam vsunula K ... vtedy to vyznie podla mna prekrasne a v duchu dakujem svojim rodicom za svoje meno... 🙂
Vzdy ked som bola mala a pytala som sa preco mi dali to meno tak mi vzdy zo srandy povedali ze preto ze boli lenivy kalendar posunut o stranu dalej 😀 tak ze vybrali prve dievcenske meno v kalendari... 🙂
Inak malej mojej menovkyni prajem vsetko najlepsie k jej prvym meninkam 🙂 😉
@usiko ja mam kamaratku Alexandru (krasne meno) a nikto jej nepovie inak ako Sany. Inak mne sa velmi paci skratka Lexi. 😉 Ja mam Isabellu, na tom mene sme sa hned zhodli s drahym este skor, ako som vedela, ze budeme mat dievcatko. Ked sa narodila, chcela som ju volat nejakou skratkou, lebo Isabellka je dost dlhe...velmi sa mi paci Ella, ale to mi k nej vobec nesedelo, tak ju volame Bella. 🙂 A kedze zijeme v Anglicku, tu ju velmi vela ludi vola automaticky Izzie, co mi vadi a vsetkym vzdy hovorim, nech ju tak nevolaju, nech v tom potom nema chaos.
sasa urcite nie,
Alix, Alli, Addie, Alex, Ali, Allie, Ally, Andi, Lexa, Lexi, Lexie, Lexy, Sandra, Sandy, Sasha, Shura, Xan, Xander, Xandra, Aleka, Al, Andra
@usiko ja mam kamosku Alexandru a volame ju Alex alebo Sugi
@matula1981 to sugi je z coho???
@usiko
My máme chlapčeka - Alexander... Pôvodne to malo byť dievčatko Alexandra...mala som nachystané meno ŠAŇUŠKA, pretože sa mi páči, keď to končí na -uška, -uško... Malému tiež hovorím Šaňuško, keď ma nahnevá, je Šándor... on sám sebe hovorí Aša (Saša)...Ale rodina ho volá Šaňko a nijako mi to nevadí, že nie je odlíšený od ostatných Alexandrov... 😀
ja som Alexandra a volali/ju ma Sasa, Sendy a jeden kamos Ali
keby mi niekto povedal Sandra - tak ma tusim rovno klepne
🙂
to ze je Sendy po madarsky som sa dozvedela teraz - zaujimave 🙂
to sa mi lubi z vymenovaneho najviac
@usiko neviem ona si to vymyslela, aby sme ju volali sugi, ale z priezviska to nie je odvodene. Proste nam povedala, ze ju volaju Alex alebo Sugi, tak ju tak volame 🙂
ja mam Sasku a vyberali sme prave podla toho:
- ze oslovenie Saska sa nam paci,
- Alexandra "v plnom zneni" tiez znie v pohode,
- Alexander sa volal manzelov otec,
- vsetky Alexandry, com som kedy poznala, boli vzdy velmi zivotachopne, priebojne, sebavedome, boli tak trosku (i viac)drze, vzdy ked som poznala Alexandru, tak som si povedala, ze tato baba sa vo svete nestrati (aj ked nie vzdy boli tieto osoby moje oblubene) a nejako som citila, ze to co vo mne rastie je jednoducho taka typicka Saska...
- nejaka Saska tu pisala, ze nema rada, ked si niekto neurobi tu namahu a vola ju Sasa a nie Saska, ja sa volam Daniela, nasi ma od malicka volali Dada, aj priatelia, niekto ma vola Danka, no z duse neznasam, ked ma niekto oslovi Dana
- a ako este volame Sasku? Saška, Sašenka, Sašulka, Šaša- skor myslene zartovne, pri hre, blazeni...atd
ahojte...aj my mame doma 7 rocnu Alexandru kym bola babätko bola to Sasenka ,Sandrika......teraz je uz velka slecna a sama sa kazdemu predstavuje asi podla nalady bud Saška alebo Alexa spoluziaci ju volaju Saška-sandra my ju volame Sandrika ale z duse neznasam ak jej niekto povie Saša alebo Sašena 😅 😅 😅 😅 😅 ......takze je z coho vyberat 😉 😉
Alex, Ali...
@usiko Ja uplne chapem tvoj "problem", mala som podobny, s tym rozdielom, ze moje mensie dietko ma v sucasnej dobe super popularne meno - vola sa Sofia. Vybral ocino, ja som nemala nic proti a az po pol roku som si vsimla, ze kazde druhe dievcatko v jej veku sa vola Sofinka. Tak aj pre to je nasa Sofuska, dokonca aj Sosi, Sosa 😝 😀 Inak ono sa to aj tak bude este casom vyvijat, moja este nechodi do skolky, obavam sa, ze sa zmeni na Sofinku, zatial sa predstavuje Sofuska.
Nemyslim si, ze by bolo nutne volat dieta len jednym menom, jednou skratkou alebo zdrobnelinou, ja svoje deti volam rozne a nikdy z toho nebol ziaden problem.
A z toho co tu odznelo hlasujem za Aša, Aši a Sany.
Šura volaju Rusi Alexandrov. Mozno aj Alexandry. To sa mi teda nepaci 😅.
a co tak Aleky to ze ludia volaju dieta rozne to potvrdzujem my mame doma Mareka a volame ho kadejako ked bol maly tak bol Majko dokonca muz ho volaval Marosko tak mu to mu dost prischlo ja som ho zvykla volat Marienko co vlastne s Marekom nema nic spolocne tearz je uz velky chlapec a ked mu povieme nahodou inak ako Marek oprťaví nas ze on nieje Marosko ale Marek takze niekedy aj dieta samé rozhodne o tom ako ho budu volat dcera sa vola Adriana a svokra ju vola Ajka co mne osobne sa vobec nepaci lebpo susedovie pes sa vola ajka 😠 takze ked bude tvoja dcerka vacsia sama si mozno urci ako ju mate volat
mne sa najviac paci Ali...ja ma rada take kratke jednoduche mena 🙂 Ale Aša urcite nie, tak sa vola nas pes..a pocula som uz o viacerych takych psoch 😅 😅
Nasa starsia dcera ma tiez super popularne meno - Emma. Vyberal mm, ale ja som sa este na porodnici pytala sestricky ake mena teraz letia...nejake mi vymenovala (aj Sofiu) a ze veru Emmu uz dost dlho nemali. No...tak potom sa asi roztrhlo vrece..co uz. Ale jej to meno sedi ako uliate.

@zuzkapin noo, mali sme susedku alexandru a volali ju tiez tak ale madarsky sa to pisalo Szendy...