Ako vysvetliť deťom, že si darček nemôžeme dovoliť?
Keď od Ježiška chcú dar, ktorý si nemôžete dovoliť kúpiť? Nemáte na to peniažky? Teda ze ten darček dieťa nedostane.
Deťom neklameme, takze nemame s niecim takym problem. Vedia, ze darcek dostanu jeden od nas. Ak chcu nieco drahsie, tak rodine povieme, aby nekupovali nic a prispeli. Zbytocne si robite problemy klamanim deti.
@hederamonstera Presný link už neviem ale vyberala som podľa reálnych fotiek.
Za tú cenu som ja osobne spokojná, plast je pevný a dobre spolu držia.
Skúšala si pozrieť bazarove? Deťom je suma fuk, či to bude nové a ty ušetriš.
Tak snad nedostanu všetko co si povedia len pre to, lebo Ježiško. Proste povedať, že je to drahé, taky drahý darček priniesť nemôže. Keď budú chcieť vysvetlenie, tak povedz že ma insolvenciu 😂 toľko rozmaznaných detí, že skrachoval 😂 just joke… normalne im povedz, že na to nemá peniaze a ďalej to nerozmazavaj.
Ale len tak pre zaujímavosť o čo sa jedna?
Tak ho proste nedostanu...aj nasi by chceli lego za 200e, ale tak smola...lega uz aj tak maju kooopec. Dostanu nieco ine, co ich tiez potesi. Nasi chceli vzdy viac veci...cely zoznam...a malokedy sme kupili to, co by chceli oni.
A vysvetlenie? Stoji to vela peniazkov a Jezisko musi dat darceky detom na celom svete...
@lucia13022023 tak isto sme robili aj my.
Strasne rozmaznan generacia nam vyrasta. Ja som nemala x veci ani ako dieta a ani ako dospela. Nech si zvykaju ze nemozu vsetko mat
Ja som taká "sviňucha" že ja sama navediem deti na to, čo chcú. Syn kreslil Ježiškovi, veľmi si želal lego minecraft. Ja som mu kupila z *v* mini lego a moja mama mu kúpila väčšie (po ktorom túži) dnes som mu vysvetľovalA, že možno ježiško donesie to lego u babky alebo starkej, že nemusí ho doniesť priamo k nam. Potom ďalej rozmýšľal čo chce. Načrtla som mu magnetickú stavebnicu, lebo ich baví v škôlke (tú som už mala kúpenú z druhej ruky. Mladšie dvojky som zasa naviedla, že ježiško im možno prinesie tie mixéry, čo sa im tak v Tatrách ( v detskom kutiku) ľúbili. Poviem ti pravdu, za cca 30-40eur, som vybavila deti hračkami, o ktorých viem, že budu najšťastnejší. (Mixery, detská práčka, mikrovlnka - bavia ich spotrebiče)
@miskakyska vo mne to tiež evokuje keď vidim slovo "peniažky" 🙈
Čo také deti chcú? Ak teda môžeš prezradiť. Nemám už tak malé deti, tak ma zaujíma, čo teraz fici… a zároveň, čo je pre niektoré rodiny “drahý” darček. Nie, nechcem sa nikoho dotknúť, viem, že niektoré rodiny rátajú peniažky na potraviny.
Skus pozriet bazare mozno najdes tu vytuzenu vec ktora tam bude za polovicnu cenu
Ja sa nestotožňujem s tým príbehom o Jeziskovi. Ale ak ty ano, prečo to robíš? Chceš s touto legendou spájať i to, že Jezisko tie darčeky niekde nakupuje, že potrebuje peniaze, že niečo je príliš drahé a on si to nemôže dovoliť? Potom by mohol i niekde pracovať, robiť nadčasy alebo si ísť požičať do banky, no nie?
Ak predsa, tak by som im povedala, že Jezisko ich ma veľmi rad, že ich chce potešiť, prekvapiť, obdarovať. Či už to bude presne ten darček, ktorý si vybrali alebo nejaký iný, podstatne sú tie spomínané veci. Môže sa stať, že dostanú i niečo iné, čo sa Jeziskovi bude zdať pre ne vhodnejšie. Pretože plati, že v poslednom rade sa ešte vždy rozhoduje i on, komu aký darček z lásky venuje. (Tak ako v živote, nie darovaný diktuje bez kompromisu, čo chce dostať).

Normalne povieme ze take drahe ani jezisko neprinesie.poviem normalne sumy,pozerame v hrackarstve,zakruzkujeme v letakoch co by chceli,co je drahsie poviem ze na toto jezisko uz nema korunky..nerobili z toho dramu.ak je to ale naozaj darcek co chce a je drahy,ja osobne by som zvazila zlozenie sa vacsej rodiny s tym,ze sa vysvetli,ze dostane darcek len tento jeden hlavny a max nejake ceruzky,omalovanku,nech je nieco aj u babiek pod stromcekom.