Ako vysvetliť dieťaťu LGBT?
Vzdy dobre poradite.. mozno to bude inspirujuce pre viacere.. syn (je velmi rozumny) 7r sa ma zacal pytat na temy ohladne LGBT+ . Ked muz miluje muza,zena zenu to vysvetlim lahko. Ale prosim poradte ako mu vzhladom na vek vysvetlit (pyta sa konkretne na to,lebo to bolo v tv alebo to videl)
1. Odkial maju dvaja muzi to dietatko? (Vie ze spermia a vajicko a kto ma co,ze 2muzi to nejde..)
2. Preco ten muz vyzera ako zena? (Ze sa tak oblieka..)
3. Nebinarne osoby (toto uz ako fakt neviem vysvetlit)
Nejde mi teraz o diskusiu ci nieco odsudzujeme alebo nie,lebo ci chceme ci nie je to sucast nasho okolia a deti chcem vyvhovavat k respektu. Dakujem
Keby mna sa dieta spyta co je to nebinarna osoba, asi poviem ze vymysel dnesnej doby lebo ludia uz nevedia co so sebou... S prepacenim... A ano hovori zo mna moj osobny nazor ale tam sa mi nic ine neda na to povedat.
@katuskamala1 ani rodic nemusi vediet vsetko. Povedz ze nevies co je nebinarna osoba (aj tak je to totalna blbost, absolutne to neriesim kedze sa ma to netyka), a ked si o tom aj nieco sam zisti tak ti to moze byt jedno, ved je to len informacia.
7 ročného zaujíma čo sú nebinarne osoby?
Nebinarna osoba sa necíti ako muž ani ako žena. Alebo jej vadia rodové stereotypy a žije bez ich označenia. Stále je to ľudská bytosť tak ako tvoj syn. Ak by ho to viac zaujímalo pohľadaj články na dané témy.
@katuskamala1 tak u nas sa opytali max na lesby a gayov ,povedala som o co ide ..deti to viac neriesili a dodala som k tomu ,ze ak chcu ludia trebars chodit v kostyme psa a tvrdit ,ze su pes ( nadnesene) ,je to ich volba a nas do toho nic ..nikdy sa uz nepytali ,pochopili princip respektovania druheho cloveka aj ked sa s tym uz parkrat stretli ...maju 13 a 11
7 ročnému by som to už vysvetlila rovnako, ako dospelému človeku:
1. Adoptovali si ho, alebo ho má jeden z nich s nejakou ženou.
2. Niektorí ľudia sa cítia, ako muži, hoci sú ženami a iní zase, ako ženy, hoci sú mužmi.
3. Nebinárne osoby sú ľudia, ktorí sa necítia byť ani mužmi, ani ženami, prípadne si nie sú istí.
Potom by som ešte dodala, že takíto ľudia sú veľmi zriedkaví a že to nie je niečo, čím by sa mal on v jeho veku trápiť.
@katuskamala1 podstatne je učiť dieťa rešpektovať druhých. Názory nech si každý nechá pre seba, ale v živote nech je ľudský, tolerantný, láskavý človek.
Body 1. a 2. su podla mna velmi jednoduche na vysvetlenie obycajnou realnou pravdou, dokazem to vysvetlit aj mojmu 4 rocnemu synovi, ked sa pytal. No a bod 3 by som ja osobne povedala znova len pravdu z mojho pohladu a teda, ze ja sama tomu velmi nerozumiem, nepoznam osobne ziadneho takeho cloveka, neviem si predstavit ako sa citia, ale teda ze je to clovek co sa neciti ani ako zena ani ako muz. A ze je ok ze si to nevie uplne predstavit ani on. A ze ak nahodou niekoho takeho v zivote stretne, tak ma tuto zakladnu informaciu a viac riesit nemusi, staci sa k tomu cloveku spravat uplne normalne ako ku komukolvek inemu.
@katuskamala1 napisala som ti dlhu odpoved do spravy, ale vyzera to, ze som zbytocne mrhala svojim casom🙄🙄🙄🙄🙄
Btw, som rodic lgbti+ dietata a som stastna, ze nase dieta je spokojne so svojim zivotom a ma nasu plnu podporu.
@guudy neviem co mam respektovat, nejaky novodoby vymysel?
Takze ako rodicovi lgbti dietata ti hovorim ja, kamaratka aj rodina lgbti ludi, s ktorymi vyborne vychadzame a respektujeme sa..., ze konkretne "nebinarny" vymysel nerespektujem preto, lebo mi to pride rovnaky vymysel ako ludia co veria na ufo. Prepac. Aj Ty mas nazor aj ja mam nazor.
@pribinak no nie klamem..ved som to jasne napisala hadam v prispevku,ze sa o to zaujima lebo to pocul..
@januska12323 zienka ale ja viem co to je ale ako mu to vysvetlit
@guudy a to preco ??? Ved som ti odpisala. Ci preto ze nie hned?hrala som so synom scrabble...
@colsami to, ze niecomu nerozumies/nevies si to predstavit, to neznamena, ze to je vymysel. Respektovat znamena, ze bez ohladu na to, ako sa clovek narodi, tak sa do jeho osobneho zivota nestarame a neznevazujeme ho len preto, ze sa citi inak ako ty.
Btw, som ateista, podla tvojho vzorca by som mala nerespektovat veriacich a tvrdit im, ze Boh je len vymysel rovnako ako ufo. 🙄🙄🙄
Jemine len sa tu nehadajte.. ako som pisala,nejde mi o diskusiu aky je mas nazor na to ci hento. Len aom ptrebovala poradit ako to vysvetlit DETSKOU RECOU kokos a nie ze dietatu budem hovorit o rodovo neutralnych osobach sak to nepochopi. Zaujima ho to lebo DETI v okoli od rozkose asi mevedia co a oznacuju sa tak. 6r chlapec sa chce bozkat s chlapcom lebo si mysli ze je gay je toto ako podla vas normalne ? No nie. Preto to treba detom vysvetlit aby nemali v hlave zmatok ako napr ten 6r alebo baby co su ono ... on to vidi naokolo.. a chcem ho vychovat k respektu ale nie k respektu skutocnosti a pravdy a nie ked niekto len blbne ..
Vysvetlím mu to presne tak, ako to vidím ja. To znamená že záleží na Tvojom pohľade a tolerancii.
@januska12323 precitam tvoju odpoved 7r chlapcovi . Mam ti dat vediet ci pochopil ? 😵💫🤣
@h2 DAKUJEM TI za jednu z malilinka odpovedi k veci 🙂
Ja som len v nemom úžase že vôbec takéto niečo napadne sa pýtať 7r decku.. inak vysvetľujem už tak ako to je.. čo tam na Tom chces špekulovať.. čo pozerá,s kým sa styka,kde s tým prišiel do kontaktu? Či ja mám zaostalé dieťa? moja má skoro 8r a pýtala sa Max na to ako sa dieťa dostane do a z brucha a na to,prečo niektorí kamoši majú iné priezviska ako ich maminky alebo prečo nemajú ocka..
@katuskamala1
1. Dieťa si môžu adoptovať alebo im žena vynosí Dieťa
2. Pretože sa viac cíti byť ženou ako mužom
@katuskamala1 skus sa ho pýtať, co si on o tom mysli, ako to vnima... nechaj ho premyslat...nevysvetluj mu viac ako chce vediet
@elizita som oci vyvalila rovnako ako ty.. co ti na to ppvedat.. dievcata (na 2.st a pozna ich)sa tak zacali oznacovat a pytal sa na to.
@sasesoe no ja som mu dala otazky ze kde to pocul,a otazky az sme presli na inu temu. Ale po par dnoch zasa a zasa. Zvedavy. Opisal mi situaciu a uz chcel proste vysvetlit
@stellarstar no adopcia ano,a sla som hovorit o mahradnej matke a som sa stopla. Ze kokos a teraz ked mu som doteraz hovorila,ze spermia u tatika,vajicko u maminky a ked sa lubia a jezisko chce vznikne babo lebo sa spoja..a teraz ups ,by som vyvratila to co som hovorila chapes.. nahradne materstvo asi este ma cas pre jeho hlavicku
@katuskamala1 mam tiez 7 rocnu a padla tiez uz takato otazka. A??? Normalne vysvetlis ako dospelemu. A tozumne. Aj ked, ako citam tvoju odpoved, vymysel dnesnej doby atd. Nie, nie je to vymysel dnesnej doby. Bolo to tu vzdy, len ludia sa bali verejne priznat. JA s tym nemam vobec problem, Aj nebinarna osoba je clovek. Pokym je ten ktory clovek ok, netreba to riesi. Mam znamych bi aj homo a su to rozumni vzdelani ludia. Jed nemas vysvetli pravdivo a takychto ludi zatracujes, tak radsej dietatu povedz, ze nevies ako ho mas klamat. Aky kokos. Len aby si nebola prekvapena a jedneho dna ti dieta povie, ze je "ine". Potom co, das ho na adopciu, lebo ty s bi, homo, nebinar, nahradnou amtkou, IVF atd. nesuhlasis a je to vymysel dnesnej doby?

@katuskamala1
1- adopcia
2-asi sa mu to tak paci
3-to by som vobec neriesila