Ako začať s jaslami pre 3,5 mesačné dieťa vo Viedni?
Baby viete my poradit ako zacat zo skolkou resp. Jaslami pre malu... mame uz 3.5 mesiaca a uz citam ze by som to mala zacat riesit. Dakujeeem
Tak my chceme dqt malu do.jasly buduci rok . Aspon v auguste nastupujem.do.prace...aj tak. je na statnu.neskoro?
@dzejndzejnova, na bezny termin je neskoro, mozete len skusit dat ziadost na magistrat, ak sa niekde uvolni miesto...
No jedine sa modlit, my sme sice nie AT, ale DE, ale prihlasovala som ju v 10 tyzdni tehotna este s hviezdickou ohladom mena a pohlavia... teraz v maji (ako 21 mesacna) dostane konecne miesto... skoda reci tento system...
@anjelicek26, no, tu sa skolky relativne daju - ak ti je jedno aka a kde. Ale jasle - to potrebujes fakt protekciu na najvyssich miestach. Akebo z pekla stastie.....
@vroni u nas je to tiez tak veru
@vroni a je nejala stranka kde je zoznam skolok nevies?
@anjelicek26 boooze to.uz ako tehotna si riesila? Asi aj ja som.mala.. hruza toto
@dzejndzejnova, tu, napriklad: http://www.kigafinder.at/index.php?id=136/home
@vroni a mozem sa spytat ked je to statna? Tak to tam je napisane? Ci?
@dzejndzejnova jasne s knizkou od lekara do jasli v podstate doslova 😅 tu je strasne vela deti v poslednej dobe.
@dzejndzejnova ak od buduceho augusta, tak teraz v novembri podaj ziadost.. baby asi mysleli, ze toho roku ju chces dat do jasli
@engie2 my to chceme uz ted zacat.riesit... to najprv treba ist po to.cislo na ma10 vsak? A pak ako. Treba chodit po skolkach a hladat miesto? Ci.. som z toho total jelen
@dzejndzejnova, ano, je to tam napisane. Ak naozaj od buduceho augusta (2018), tak si v pohode, normalne podas prihlasku v novembri, cislo ti pride automaticky, netreba ziadat, len si najdi nejaku sukromu do zalohy, keby si nedostala miesto v statnej. V statnych skolkach sa ziada centralne, na jednom mieste, v sukromnych individualne.
@vroni takze ak to dobre chapem. Najdem si skolku.. statnu.. na ich stranke bude anmeldung. Zaslem a cakam.. a to cislo my pride dom.. a sukromnu pojdem.osobne sa popytat. .. prepac ze otravujem .. xixix
@dzejndzejnova, skoro. Na statne sa dava prihlaska online priamo na Magistrat, vsetky skolky jednou prihlaskou, sukromne vacsinou osobne...
Aha.. a pak odki budu vedet ktoru statnu chceme?
@dzejndzejnova, to sa na prihlaske vsetko opytaju. Ci len konkretnu skolku, ci bezirk, co ti je to uplne fuk, len zakliknes. Tusim tri skolky sa daju vybrat, aj s poradim, ktora je pre teba naj...
A treba tam.neco dokladovat ze.robim a tak?
@dzejndzejnova, nie, netreba
Zienka a kolko sa caka na rozhodnutie?
@dzejndzejnova, v marci posielaju 😀
@vroni to az? A pak ked nas nezoberu mame riesit privatnu?
@dzejndzejnova, nie, rieste privatnu vopred. Miest v skolkach/jasliach pre deti pod tri roky je minimum a ti, co zacnu riesit az v aprili, uz si nebudu mat z coho vyberat a budu musiet brat co je, ak vobec dostanu miesto. Takze si zaistite privatnu, ked vaa nahodou zoberu do statnej, v privatnej sa odhlasite a urobite stastnym niekoho z cakacky 🙂
@vroni ahaaaa. Takze mat v zalohe radsej aj sukromnu.. a nevies. Velky rozdiel je v plateni?
@dzejndzejnova, zavisi od toho, co najdes. Od 20€ do 1500 mesacne 😀
@vroni xixixix tak idem hladat. Dakujeeem keby som mala este nejake otazky mozem napisat?

A co by si ako chcela? Na prihlasky do statnych od septembra uz je neskoro, davaju sa v novembri. Sukromne beru aj v priebehu roka, ale treba si ich obslapat, lebo deti do roka beru len maloktore. Ak myslis skolku od tych cca dvoch rokov, tak ak nechces super vychytenu, tak mas este casu a casu....