icon

Ako zaujať, zabaviť, unaviť neunavitelné ročné dieťa?

natalianm
15. jan 2019

Ahojte maminy, nemaminy babky dedkovia a podobne...
Som mama 1 ročnej dcerky a uz zufalo prosim o radu: dcerka je velmi aktivne zvedave dieta ( asi ako kazde) ale mne to pripada ze my sme extrem...( aspon podla toho co vravia kamosky maminy) je to naše vytuzene vymodlene dieta a snažim sa pre nu robit vsetko čo je v mojich silách... ale aj ja som len človek a uz nevladzem a to mam jedno dieta. 🤷🏼‍♀️... co robite ako zabavate deti ked ich hračky nezaujimaju...to že sa nechce hrať sama ok, ( ja nečakam ze kam ju posadim tam bude sediet ako hribik to nie) ale mate nejaku fintu ako to zvladat vsetko? domacnost a deti? zatial to mam tak rozdelene ze varim si vzdy vecer ked pride tatino z prace vtedy sa venuje dcerke on, to si zatial navarim vacsinou na dva dni... som dost pedant na stravu pre dcerku takze aj to ma dost ,,unavuje”... spanok pocas dna je velmi slaby😑... v kociku na vzduchu sa jej spi najlepsie ale nie vzdy to pocasie dovoli... postielka je pocas dna ,, nepriatel” a uspavanie trva dost dlho a nakoniec spi aj tak len pol hodinku, za ten cas sa snazim porobit to co neviem pri malej... konecne ked si chcem sadnut vylozit nohy uracena sa prebudi... dajte tipy rady alebo nejaky elixir proti unave( kava uz nepomaha)

Strana
z2
niba0717
24. jan 2019

Ahojte, moja je tiez neunavitelna, od kedy sa rozchodila je to ciste tornado :D hracky po zemi su non stop, uz to ani neriesime:D jedine co zabera ze si zvykla na jarosove pesnicky, takze tuki tv ide cely den, pocuje pesnicku a leti k telke, potom pridestarsia zo skoly a pohra sa s nou, jedina nevyhoda ze sa jej uz potom nechce ucit a este obcas pyta € za stazenie :D

siska53
25. jan 2019

@natalianm dolezite je, ze mas cisto a navarene. Neporiadok neries. Nas maly je hyperaktivny, uz to mame.aj písomne, vtedy som to.len tusila, hoci nebolo to take zle,bol.len akcny, neposedný,malo spával. Neobmedzovala som ho v lozeni, len som.mu urcila, v ktorej miestnosti smie byt. Vybavene. A odvazila som sa aj na druhe dieta, ked mal.dva roky, dostal sestricku, prijal ju super a hoci to bolo narocne,lebo ta zas mala koliky, pomahala.mi aj mama na začiatku, zvladli sme.to to v pohode, neskor sa uz dal.usmernit na činnosti cielene. A so spankom.si nerob iluzie.. nas v 16m.,ja akurat cerstvo tehotná a unavena, on zacal vynechavat poobedny spanok. V 2.r.spal.tak 3-4x do tyzdna, po 3.roku vobec. Stale ma mensiu potrebu spanku.

dankanka
25. jan 2019

@natalianm skrinky zabezpečiť, nechať jej jednu nech si otvára a dat tam veci co môže rozhadzovat a zároveň máš ich rýchlo upratané.. Celý byt prispôsobiť dieťaťu, nech môže spokojne lozit a objavovať. Mam doma to isté a muža len cez víkend. Sme veľa vonku. Žiaden kočík, mame odrazadlo. TV si púšťam ja až v noci zaspi. Neuznávam vysedavanie pred TV a relácie ako spievankovo a podobne mi lezú na nervy, skúšala som, nevydrzala som :D

niba0717
25. jan 2019

Ved aj my chodime von mame dvor takze je to v pohode ale ked chcem napriklad navarit tak viem ze o cca 10:00 ide jaros tak vtedy si spravim najnutnejsie , a von sa ide pred tym alebo potom. . Niektore veci proste spravit musim, moj muz ma dielnu doma a starsia nechce chodit na obedy v skole, takze obed musim nachystat kazdy den, popripade kazdy druhy, ako sa mi podari. Tiez mam pracu z domu, robim vacsinou v noci ked vsetko spi, ale niekedy musim byt na prijme aj cez den, takze tak;)

dankanka
25. jan 2019

@niba0717 šikovná žienka ;)

Strana
z2