icon

Ako zaujať, zabaviť, unaviť neunavitelné ročné dieťa?

natalianm
15. jan 2019

Ahojte maminy, nemaminy babky dedkovia a podobne...
Som mama 1 ročnej dcerky a uz zufalo prosim o radu: dcerka je velmi aktivne zvedave dieta ( asi ako kazde) ale mne to pripada ze my sme extrem...( aspon podla toho co vravia kamosky maminy) je to naše vytuzene vymodlene dieta a snažim sa pre nu robit vsetko čo je v mojich silách... ale aj ja som len človek a uz nevladzem a to mam jedno dieta. 🤷🏼‍♀️... co robite ako zabavate deti ked ich hračky nezaujimaju...to že sa nechce hrať sama ok, ( ja nečakam ze kam ju posadim tam bude sediet ako hribik to nie) ale mate nejaku fintu ako to zvladat vsetko? domacnost a deti? zatial to mam tak rozdelene ze varim si vzdy vecer ked pride tatino z prace vtedy sa venuje dcerke on, to si zatial navarim vacsinou na dva dni... som dost pedant na stravu pre dcerku takze aj to ma dost ,,unavuje”... spanok pocas dna je velmi slaby😑... v kociku na vzduchu sa jej spi najlepsie ale nie vzdy to pocasie dovoli... postielka je pocas dna ,, nepriatel” a uspavanie trva dost dlho a nakoniec spi aj tak len pol hodinku, za ten cas sa snazim porobit to co neviem pri malej... konecne ked si chcem sadnut vylozit nohy uracena sa prebudi... dajte tipy rady alebo nejaky elixir proti unave( kava uz nepomaha)

Strana
z2
saslavka73
15. jan 2019

My sme chodili za každého počasia von a veľa, veľa, veľa. Nie v kočíku sa voziť, kočík slúžil ako nosič vecí, jedla, pitia, nákupu. Pešo. Na ihrisko, pozrieť vlaky, autobusy, škôlky sme obzerali.

natalianm
autor
15. jan 2019

@saslavka73 chodime aj my von, ale malá este sama nechodi a za ruky ju tahat nemienim. Od buduceho tyzdna zacneme chodit na take baby cvicenie tak snad nam to trosku zlepsi rezim

saslavka73
15. jan 2019

@natalianm A doma sa ako pohybuje?

natalianm
autor
15. jan 2019

@saslavka73 štvornozkuje a popri nabytku vie chodit. este ma sem tam take choditko co tlaci pred sebou, ale lepsie jej to ide po 4 roch. ale co chvila sa rozchodi,snazime sa ju v tom podporovat a kazdym dnom je to lepsie ale este stale nevie udrzat rovnovahu a stat pevne na nozkach...

saslavka73
15. jan 2019

@natalianm To je dobre. Čo najviac nech skúša sama.

natalianm
autor
15. jan 2019

@saslavka73 myslis ze ked sa rozchodi sama bude viac unavena?? a prespi mi dlhsie aj pocas dna? 🙏🏻lebo ja uz fakt nevladzem aj teraz len ,, trapim v postielke”

saslavka73
15. jan 2019

@natalianm No pravda. Nechať ju čo najviac na zemi. Ja viem, že každé dieťa je iné. Moja jedna mala chodítko, druhá nie, boli čo najviac na zemi a veľmi rýchlo začali chodiť.

natalianm
autor
15. jan 2019

@saslavka73 a ako si zvladala domacnost ked ste boli fakt tolko vela vonku? ja sa snazim doobeda hodinku a aj poobedie sme vonku ak to pocasie dovoli... ked je nejak extrem ze fuka snezi leje to nie lebo uz som opatrna( mali sme laringitidu)

beky1813
15. jan 2019

Moja ma 11 mesiacov a je vsade 😃 ja ju necham tmolit sa po byte, nech si hlada zabavku a ja si zarial robim veci. Nevyplnam jej cely den aktivitami a tiez niekedy pospi 30 minut, niekedy 3 hodiny, asi ako sa jeh chcem

natalianm
autor
15. jan 2019

@beky1813 noooo nechavam ju nech si lozi ale kam pride tam len bordel porobi. vsetky sufliky skrine tasky vsetko co sa uz neda pred nou skrit aj tak objavi a je maximalny vybuch vsade. ked varim a ma dobru naladu tak jej dam varešky nejake bezpecne kuchynske naradie a vari na zemi ale to zas len zabavka na 10-15 min. ked je uz velmi zle mame nosič tak aspon to... ale inak brutal toto... obdivujem mamicky ci maju dvojky alebo skor dve a viac deti ktore este potrebuju mat pri sebe mamu😑 je to tažke. tak majte sa dámy idem znovu makať😎

saslavka73
15. jan 2019

@natalianm No tak s nejakým neporiadkom sa treba zmieriť.

beky1813
15. jan 2019

@natalianm to aj moja, co nema otvarar, je zalepene paskou, alebo zaistene poistkami

alchemilkazltozelena
15. jan 2019

@natalianm vsak ju daj do ohradky tam sa zabavi a ty si porobis

beky1813
15. jan 2019

@alchemilkazltozelena ohradka nie je pre kazde dieta 😃 skus tam dat moju, uvidis ten cirkus 🤣

alchemilkazltozelena
15. jan 2019

@beky1813 aj moj reval 5 minut a potom dobre 🤔

ellieellie
15. jan 2019

Skús ju čo najviac navykať na to, aby ste veci v domácnosti robili spolu. V roku už môžete všetko robiť vo dvojici, aj ja som tak fungovala s malým (okrem žehlenia). Do kuchyne si kúp vežu, bude vidieť a bude spokojná. Nakladať, vykladať práčku, vykladať umývačku, vysávať, utierať prach, polievať kvety, pri všetkom ti môže asistovať. Môjho malého to lepšie zabaví ako hračky. Uvidíš, čím ďalej, tým to bude lepšie, bude chápať tvoje pokyny a bude šťastná, keď jej dáš nejakú úlohu, napríklad hodiť loptičky do sušičky, priniesť handričku alebo zahodiť niečo do koša atď. Rýchlejšie vám ubehne čas a keď zaspí, budeš mať priestor už len pre seba 🙂 Môj malý je extra živel, každý si myslí, že pri ňom doma nič nemôžem stihnúť a ma ľutuje, vraj mu musím byť stále za zadkom, ale pritom opak je pravdou, len sa nad tým pousmejem 🙂 domácnosť máme tak poriešenú, že ho nemusím mať stále na očiach. Ohrádku sme nikdy nemali, vždy ho bolo všade plno. všetko robíme spolu, cez obed mi 3 hodiny spí a ja mám fajront 🙂 detto večer keď zaspinká. Spánok skús tiež poriešiť, keď sa dobre vyspinká, bude aj kľudnejšia. Okrem toho samozrejme veľa von a aktivity ako cvičenie, plávanie.My sme mali šťastie, že štvornožkoval v lete, takže vonku som ho vypustila na ihrisku s vylietal sa, vyhral v piesku.. čerstvý vzduch tiež robí divy 😉

natalianm
autor
15. jan 2019

@ellieellie no jedine co mi zatial,, pomaha “😃je vesat pradlo a varit. ostatne nechape a nevie kedze to chodenie fakt este nieje take dokonale a samostatne...ale ako som pisala vyssie urcite sa cochvila rozbehne a snad sa to zlepsi. waaau 3 hodiny parada.
co sa tyka ohradky? tu sme nikdy nemali a a ani nechcem po prve asi by to vypadalo u nas ako tiger v klietke a to by som sa uz nacisto zblaznila... asi to chce len cas.
@alchemilkazltozelena

alchemilkazltozelena
15. jan 2019

@natalianm ako myslis 😉 mne ohradka velmi pomohla pri oboch, to by som nic doma nespravila keby som ju nemala

janinah
15. jan 2019

ak nechceš ohradku,tak ti už ozaj ostáva len za nou nonstop chodiť a strážiť ju a ešte sa modli,aby si také živé dieťa ustrážila pred úrazom...ohrádka je veľká pomoc,my sme mali 2x1m,deti si na nu pekne zvykli,samozrejme nebolo tam dieťa nonnstop,ale ozaj nepotrebujem ab ysa mi motalo pod nohami pri varení alebo aby som ho so sebou vláčila aj na wc

pitr5
15. jan 2019

Uplne viem co prezivas 🙂 mam take male 1,5 rocne torpedo doma.. cez den spi malo (zavidim maminkam, ktorym dieta same prespi 2-3hodiny) a je vsade 🙂 snazim sa ju zapajat do aktivit, ked som varila, dala som jej varesky, misticky prazdne a nech robi randal.. vytahuje zo suflikov vsetko mozne, ale je klud.. v kuchyni je skvela vec aj uciaca veza, bude vidiet co robis a bude varit s tebou 🙂 a domacnost, no periem, vesiam a skladam pradlo s nou, zabavam ju stipcami a opratym pradlom.. vymyslam, davam stipce kade tade, ona ich dava dole.. vysavam popri nej, mota sa vzdy okolo mna.. a take, co sa neda robit s nou, robim po veceroch, alebo ked je doma muz, alebo ked je u nas niekto na navsteve, kto sa prisiel pohrat s malou (ako moja mama, segra, svagrina a pod) 🙂

beky1813
15. jan 2019

@alchemilkazltozelena moja vydrzala aj 30 😃

mogaa
15. jan 2019

@natalianm aj my máme takú malú🙂 tiež mala teraz rok a sama nechodí - teda len popri nábytku a tlačí pred sebou ten vozík na nácvik chodenia.....ale skôr ked ju niečo zaujme - každú chvíľu niečo iné tak si tam odšvornoškuje....malej zvlášť nevaríme, pred dovarením sa odoberie jedlo pre ňu a ostatné sa dochutí....Ale je to uplne jedno lebo ked niekoho vidí jesť tak piští že chce jesť s ním - čiže ochutená strava....na domácnosť kašli - venuj sa dieťaťu , upatovanie - no keď príde muž nech zabaví malú a môžeš popratať....väčšie upratovanie v sobotu ked manžel povaruje malú....treba ju brať von aj ked prší a sneží - buduje sa tým imunita

danula.ch
15. jan 2019

@natalianm účel svätí prostriedky, nechávam drobca, nech robí bordel. Mam este 2 starsie deti, som na to zvyknuta. Všetko rizikové máme mimo dosah, môže objavovať. Upratujem a varím aj s ním na rukach, už ani nepočítam, koľko koláčov sme takto spolu upiekli 🙂. Inak by som sa rovno zblaznit mohla. Striedam mu aktivity. Chvíľu je na rukach, chvíľu na zemi, potom mu otvorím sufliky v kuchyni, potom zase ruky, potom mu na chvíľu psa pustím. ...... Medzitym jesť, prebalit, poriesit velkacov, kruzky, ucenie. .... Deň prejde len tak plesne

natalianm
autor
15. jan 2019

@mogaa asi budem musiet sa fakt vzdat poriadku v domacnosti. neda sa to... radsej venujem cas malej lebo naoazaj cas rychlo leti...

natalianm
autor
15. jan 2019

dievcata odkial ste kupili tu uciaci vezu? ci mate vyrobenu od stolara??

ellieellie
16. jan 2019

@natalianm Mne ju vyrobil môj ocino. Nie je to nič extra náročné. Ak máš niekoho šikovného v okolí, určite to zvládne. Návody sú na internete. Alebo skús pozrieť na bazári, videla som aj tam. Je to úžasná vec, môj syn tam trávi veeeľa času od asi 11 mesiacov, sám si tam vylezie, zlezie, keď chce. Už ani neviem, ako by sme bez nej fungovali 🙂

lucia147852
16. jan 2019

Ako pisu baby v tomto veku dietata poriadok ide trpcha bokom. Nechaj ju nech vyhadzuje co jej neublizi je to aj ucenie, spoznavanie. Kde nemoze daj poistky. Ja mam sufliky v, obyvacke vyhadzane nonstop a to uz ma 2. Ked zacne chodit nieco sa zlepsi a, nieco budeczas tazsie. !😂 a ohradku sme, skusili rekord revania v nej bol polhodina co som ju nemohla vybrat hned. Cize ja pre takto akcne za, seba neodporucam

noralucia
17. jan 2019

Ahojte🙂 ja mám už 3,5ročného chlapčeka ale od malička velmi málo spinkával, neako sa mi nepodarilo mu nastaviť režim stále sa to menilo a tak... a čo som bola dosť prekvapená kde ten moj malý naberá tolko energie keď mi vydržal od rána až do večera nonstop v pohybe. Všade bol a stále sa hrať chcel, vonku by bol aj celý deň🙂 málo kedy sedkal pri rozprávke. Keď začínal chodiť tak to som sa nemala ani kedy napiť nieto ešte najesť:D v tom čase sme ešte bývali u mojich rodičov a oni mali dokonca poschodie takže sme mali aj zábranu. Keďže to nebola moja domácnosť tak mamina prala, varila najračej si všetko robila sama a mňa nechala aby som bola s malým aby soˇ sa venovala jemu keďže je taký neposedník. Keby od začiatku bývame sami tak ani neviem, či by som niečo v domácnosti aj porobila. Teraz už bývame sami ale malý má už3,5 roka a dá sa pri ňom porobiť aj keď mne je lúto že sa niekedy hrá sám ale tak predsa v škôlke je v kontakte s deťmi zahrá sa a už keď doma potrebujem niečo porobiť musí vydržať poprípade mi pomáha variť, dávať prádlo do práčky, zametať, vysávať a tak 🙂 stále je neposedný ale podľa mňa čím sú deti vačšie tým toho viac chápu takže je to lepšie 🙂

natalianm
autor
18. jan 2019

@lucia147852 ohradka tiez nieje u nas dobra volba... to by som musela v kuse ju dopovat calciovym sirupom co by mala tak vykricany hlas😁🤷🏼‍♀️... ale sak nejak to daaame...

fiafia
18. jan 2019

@natalianm ahoj. Este vydrz zacne chodit tak sa to zlepsi, skor sa unavi. Moja ked zacala chodit sme boli stale vonku.aj teraz cez zimu doobeda, poobede.robila som ked zaspala.tym ale nechcem povedat ze toho poriadku bude viac moja za par minut narobi taky bordel, ze sa cez izbu neda prejst 😋 priznala som si ze nie vzdy a vsetko sa da mat 100percentne a od vtedy sa mi lahsie zije

Strana
z2