Ako zvládať a vychovávať tvrdohlavého syna?
Pekný večer. Som rozvedený a starám sa o syna. Je tvrdohlavý a netrpezlivý. Ako ho zmením a donutim k určitým veciam. Ďakujeme.
@patriq11 preto som písala, že najskôr sa treba dohodnúť s jeho mamou a uplatňovať jednotný prístup v zásadných veciach.
Komunikácia rodičov a jednotná vychova je základná podmienka striedavej starostlivosti. Inak sa absolútne neodporúča. Aj preto sú deti z rozvedených rodín často problémové, lebo rodičia v snahe, aby sa dieťa u expartnera nestazovalo, aby neboli “horší rodič”, dieťaťu všetko dovolia a rozmaznanaju ho. Deti s rodičmi potom manipulujú, klamu ich, že ten druhy mu to dovolí atd. A v puberte, keď prídu vážne problémy, už je neskoro vychovávať.
@patriq11 vieš...možno ho aj poznačil Vás rozvod a nevie sa s niektorými vecami vyrovnať.to, že máš dvor a môžete niečo spolu ako chlap robiť je super.Este má dobrý vek čokoľvek ho baví na om stavaj.Su ľudia čo ťažko ovládajú emócie nie to ešte malé dieťa školák.Niekedy to nie je na škodu, že sa vie prejaviť nie všetky deti sa dajú zlomiť a poslúchajú na povel ako psík všetko má svoje pre a proti.Ty len koriguj nesnaz sa mu vo všetkom vyhoviet len, aby Ťa mal rad.Musis byť aj prísny aj láskavý deti vedia krásne manipulovať a skúšať pokým moze.Ked doma má iný režim jasné, že tebe sa bude priecit.Ak má energiu vezmi ho niekde do lesa, daj mu to, čo nerobí s mamou.

@sense sa pokusam ho ohybat. Ale neviem prečo ke taký tvrdohlavý. Inak to ma po matke. Ona je taka istá. @eliska13 tak urcite maju ťažší život keď sú obmedzený v určitých veciach. Už len ked musia sedieť na mieste ticho. @hettinka aj ja som skúšal zakázať hrať sa tak trucovať začal kým som ho neoslovil. Ja som uz koľkokrát zúfalí a neviem čo tak povolim. Pevnejšie ma nervy ako ja.